25 Ocak 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Rantçı krizde de kazandı

ANKARA Giyim Sanayicileri Derneği (AGSD), uluslar arası ekonomik krizin Türkiye ekonomisine nasıl yansıdığını araştırdı. Araştırmaya göre, kriz döneminde telaşa kapılıp borsada sahip olduğu hisse senetlerini satanlar zarar etti, borsanın yükseleceğini öngörüp hisse senedi alanlar ise kazandı.



Depoyu dolduran azaldı

Yılbaşında gelen zamlarla benzinli bir otomobilin 55 litrelik deposunu doldurmanın maliyetinin 200 lirayı geçmesi, birçok kişinin aracına 50 lirayı geçmeyen miktarlarda yakıt almasına yol açtı.



Afyonkarahisar’da gıda sektörü yüzde 23 büyüdü

AFYONKARAHİSAR Valisi Haluk İmga, küresel ekonomik kriz döneminde Afyonkarahisar’da gıda sektöründe yüzde 23 büyüme olduğu söyledi.



HSOSB’de krizin etkileri hafifliyor

ADANA Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’nin (HSOSB) 2009 yılı elektrik enerjisi tüketiminde bir önceki yıla göre yüzde 2 artış gerçekleşti.



Üreticilere ‘don’ uyarısı

DENİZLİ Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici, soğuk ve yağışlı hava dolayısıyla ekili arazilerde şu ana kadar herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığını ancak, bu gece ve yarın için özellikle sebze ve meyve üreticilerinin don tehlikesine karşı dikkatli olması gerektiğini söyledi.



50’den fazla ülke yatırımda alt kümeye indi

İSTANBUL Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odasının (İSMMMO), kredi derecelendirme kuruluşlarının son 5 yıllık verilerinden yola çıkarak hazırladığı ‘’Ülkelerin Kriz Karnesi’’ başlıklı değerlendirmesine göre, son 5 yıl içinde 13, son 2 yıl içinde 50’den fazla ülke, yatırımcı açısından bir ‘’alt küme’’ye indi.



Sahte faturaya sıkı takip geliyor

MALİYE Bakanlığı, sahte fatura düzenleyen ve kullananları Merkezî Takip Sistemiyle izlemeye alıyor. Bütün illerde de sahte faturayla mücadele ekipleri kuruluyor.



Çiftçi 1,1 milyar ek destek alacak

TARIMSAL destek ödemelerinde bu yıl 2009’a göre yüzde 24,7’lik artış öngörüldü.



Tavuk çiftliği sayısında artış

ZONGULDAK'IN Alaplı ilçesinde besi tavukçuluğu yetiştiriciliğinde son yıllarda önemli oranda artış gösterirken büyükbaş hayvan yetiştiriciliğinde ise azalma oldu.



Yatırımların yarısı kimya sektörüne

BU YIL imalat sektörüne yapılacak yatırımların yaklaşık yarısı, kimya sektörüne gidecek. 2010 yılında kimya sektörüne, 24 proje için 160 milyon 700 bin lira harcanacak.



Kar lastiği kullanımı, kaza riskini azaltıyor

TÜRKİYE'NİN hemen hemen tamamına yakınında kar yağışının görüldüğü bugünlerde, zincir ihtiyacını fiili olarak ortadan kaldıran kar lastiği kullanılmasının önemine dikkat çekiliyor.



Makarna ihracatında rekor

TÜRKİYE Makarna Sanayicileri Derneği (TMSD) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Bozkurt, Gaziantep’in makarna üretiminde ve ihracatta çok önemli bir yerinin olduğunu söyledi.



Gaziantep, Halep’le sektörel işbirliği yapacak

GAZİANTEP Sanayi Odası (GSO) Genel Sekreteri Kürşat Göncü, 4 sektörde 100’e yakın iş adamını Halep’e götürerek aynı sektördeki firmalarla görüşmelerini sağlayacaklarını bildirdi.



Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl