09 Şubat 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

Haitililer, afişlerle yardım istiyor

Haİtİ’de deprem sonrası işsiz kalan binlerce insan yardım beklerken, devletin yardımları koordine edememesi sonucu halk kendi yardımını yine kendisi arıyor. Port-au-Prince sokaklarında veya boş alanlarda çadırlar kuran halk, sokak başlarına astığı levha ve afişlerle yardım istiyor.

Haiti’yi sarsan 7,0 şiddetindeki deprem, arkasında yüz binlerce ölü ve evsizin yanı sıra binlerce de işsiz bıraktı. Depremde evleri yıkılıp sağ kurtulmayı başaran Haiti halkı, yer varsa evlerinin avlularına veya önlerine veya mahallelerdeki boş alanlara kurdukları çadırlarda yaşamaya devam ediyor. İşyerleri ve dükkânları yıkılanlar da kurtarabildikleri malzemelerle tezgâhlarını sokaklara veya kaldırımlara açmış. Kimi ayakkabı satıyor kimi de 34 yaşındaki Pablo gibi kitap. Depremden önce bir kitapevi işlettiğini söyleyen Pablo, deprem sırasında yıkılan dükkânının içerisinde olmamasının büyük bir şans olduğunu söylüyor. Enkaz içerisinden çıkardığı sağlam kalmış kitaplarını tozlarını silerek bir kaldırımda tezgâh açan Pablo, en azından şimdilik yemek parasını çıkarmayı ümit ediyor.

Haiti’de depremin ardından sokaklarda yaşamaya başlayan halk, kendi yardımını yine kendisi arıyor. Haiti devletinin yardım götürmeden önce gelen yardımları bile koordine etmekte yetersiz kalıyor. Birleşmiş Milletler kendi yaptığı yardımların yanı sıra diğer yardım kuruluşlarını yönlendirmeye çalışıyor. Ancak şehir yönetimlerinin yetersizliğinden dolayı bazen bir yere defalarca yardım giderken, başka yerlere ise hiç yardım ulaşmıyor. Bu yüzden Haiti halkı kendi yardımını yine kendisi bulma yoluna gitmiş.

Port-au-Prince sokaklarında veya boş alanlarda çadırlar kuran halk, sokak başlarına astığı levha ve afişlerle yardım istiyor. Birçok sokağın başında ya duvarlara asılmış ya tabelalara yapıştırılmış ya da sokağın başına dikilmiş varillerle yardım istiyor. Bu tabelalarda ise genellikle “yardıma ihtiyacımız var”, “yemek, su ve ilaca ihtiyacımız var” ve “S.O.S” gibi ifadeler yer alıyor.

09.02.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  KKTC’ye İsrail sansürü

  İran nükleer yakıt üretimine başlıyor

  Etiyopya uçağının karakutusu Paris’te

  Almanya’da İslâm kürsüleri sevinci

  ABD’de elektrik santralı faciası

  Haitililer, afişlerle yardım istiyor

  Yunanistan’da çiftçi gösterileri

  Musul’da kadın vekil adayı öldürüldü

  Fransa, Rusya’ya savaş gemisi satacak

  Fransa’da çirkin tahrik

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl