09 Şubat 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

Galatasaray'da durumlar pek iç açıcı değil

Kupa maçında yeni forvet Jo sakatlanınca, G.Saray cephesinde büyük panik yaşandı. Öyle ya G.Saray'ın elinde olan tek santrofor Jo'ydu.

Peki Avrupa Liginde Jo oynayacak mıydı? Hayır. Ama Reijkaard transfer süresi bitiminde, bu kadronun yeterli olduğunu söylememiş miydi? Evet. O zaman takımdaki tek santrafor Jo'nun sakatlanması o kadar önemli olmamalı. Çünkü Kayseri ile oynanacak maçta Jo takımda olsa iyiydi. Ama olmasa da önemli olmamalıydı. Çünkü Atletic maçında Jo zaten olmayacak. Peki Atletico Madrid'le mücadele edebilecek olan kadronun Jo'suz, Kayserispor'la veya Türkiye liginde de kupasındında da başedebilmesi lazımdı. Yönetim ve teknik direktörün söylem ve eylemi bu yöndeydi.

Kayserispor karşısında, yönetim ve teknik direktörün kadro yeterliliği konusundaki fikirlerinin ne kadar sakat olduğunu gördük. G.Saray resmen santroforsuz oynadı. Anlayamadığım şuydu. Arda, Do Santos gibi kısa boylu forvetlere maç boyu kenar orta yapılmasıydı. G.Saray takımının bu kadro yapısıyla sadece, serbest vuruşlarda gerideki uzun oyuncuların çıkmasıyla bu taktiği uygulayabilirdi. Yapılması gereken yerden ve içeriden hücum denemeleri olmalıydı ki; maçın sonuda iki tane net pozisyon bu organizasyonlardan geldi.

Reijkaard'ın oyun felsefesi oyunu elinde tutmak üzerine kurulu. Ancak G.Saray'ın kadro yapısında öyle oyuncular var ki, Reijkaard'ın kafasındaki düşünceyi sahaya yansıtmaktan çok uzaklar. Topu kullanma becerileri düşük olmalarının yanı sıra oyunu ileri taşıma yerine sürekli yana ve geriye oynamaları, G.Saray'ın "mahkum" oynaması sonucunu doğuruyor. Eğer Reijkaard, "Ben bu sistemi yerleştirme adına hiç bir şeyden taviz vermem" derse G.Saray'ın bu sezon sonunda, şu görüntüsüyle çok başarılı olabileceğini söylemek mümkün değil. Ama Reijkaard sezonu kurtarma adına, kadro yapısına uyan en doğru planlamayı yaparsa o zaman iş değişebilir. Hülâsa, G.Saray'da durumlar pek iç açıcı değil. Transfer zamanının popüler takımı, yapılamayacak büyük bir hatanın sıkıntılarını ziyadesiyle yaşıyor.

SAİD OKUR [email protected].

09.02.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Millî Takımın maçları NTV'de

  ‘Cezakolik’ Fenerbahçe

  DENİZLİ: BOMBA GİBİYİM

  Galatasaray'da durumlar pek iç açıcı değil

  Galatasaray'da sakata gelen 44 milyon avro!

  TÜRKCELL SÜPER LİG FIFA Com'un anketinde

  Hidayet galibiyetle döndü

  Haftanın kârlıları Beşiktaş ve Trabzon

  TOPLU SONUÇLAR

  GOL KRALLIĞI

  HAFTANIN KARMASI

  HAFTANIN FUTBOLCUSU

  HAFTANIN HAKEMİ

  HAFTANIN TAKIMI

  21. HAFTANIN PROGRAMI

  Eskişehirspor yönetimi Rudd Gullit'i düşünüyor

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl