11 Şubat 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

F.Bahçe Bursa'da tur arıyor

ZİRAAT Türkiye Kupası çeyrek final rövanş maçında bugün deplasmanda Bursaspor ile karşılaşacak Fenerbahçe, Bursa'dan tur atlayarak dönmek istiyor.

Çeyrek final ilk maçında İstanbul'da rakibini 3-0 yenerek tur için önemli bir avantaj yakalayan sarılacivertliler, Bursa'daki rövanş maçında da eksiklerine rağmen turu getirecek skoru alıp, yarı finale çıkmayı hedefliyor. Fenerbahçe'de Bursaspor maçı öncesi sakatlıkları bulunan Lugano ve Özer'in tedavileri devam ediyor. Ayak topuğunda sakatlığı bulunan Cristian da dünkü antrenmanda yer almadı. Sarılacivertlilerde kırmızı kart cezalısı olan Mehmet Topuz, bugünkü maçta forma giyemeyecek. Teknik direktör Christoph Daum'un dünkü antrenmanda denediği, Volkan Babacan, Bekir, Önder, Bilica, Andre Santos, Ali, Deniz, Selçuk, Vederson, Gökhan Ünal, Güiza 11'ini bugünkü Bursaspor maçında sahaya sürmesi bekleniyor. Bursa Atatürk Stadı'nda bugün saat 20.30'da başlayacak BursasporFenerbahçe maçını hakem Cüneyt Çakır yönetecek.

11.02.2010


 

UĞUR AMELİYAT OLDU

Fenerbahçeli futbolcu Uğur Boral, sol dizinden ameliyat oldu.

Prof. Dr. Ömer Taşer ve Opr. Dr. Sarper Çetinkaya tarafından gerçekleştirilen ameliyat sonucunda, Uğur'un sol diz ön çapraz bağ rekonstrüksiyonu ve menüsküs tamirinin başarıyla tamamlandığı belirtildi.

11.02.2010


 

Denizli, Manisa'yı önünde sürpriz arıyor

TÜRKCELL Süper Lig'de düşme hattında bulunan Denizlispor ile Manisaspor, bugün Denizli'de Ziraat Türkiye Kupası'nda yarı finale yükselmek için mücadele edecek.

Çeyrek final ilk maçında Manisa'da oynanan müsabakayı 41 kazanan Manisaspor'un avantajla çıkacağı bugünkü müsabaka saat 16.30'da Denizli Atatürk Stadı'nda oynanacak. Barış Şimşek'in yöneteceği müsabakada Denizlispor'un bir üst tura çıkabilmesi rakibini 30 veya 4 farklı mağlup etmesi gerekiyor. Karşılaşmanın normal süresi yeşil siyahlı takımın 41 galibiyeti bitmesi durumunda müsabaka uzayacak.

11.02.2010


 

FUTBOLDA BÜYÜK PROJE

TÜRKİYE Futbol Federasyonu, Türk futbolunun geleceği için önemli bir proje olarak gördüğü Futbol Teknik Eğitim Merkezleri'nin (FTEM) faaliyetleri ile ilgili bilgi verildi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF)'nin, devrim niteliğinde adımlar olarak isimlendirdiği çalışmada amacın Türk Futbolu'ndaki kaliteyi yükseltmek olduğu belirtildi. ''Türkiye Futbol Federasyonu, Futbol Geliştirme Merkezi, özel merkezlerde 3000 genç futbolcuyu geleceğin yıldız adayları olarak yetiştiriyor.'' denilen açıklamanın detayları açıklandı. Futbol Teknik Eğitim Merkezleri (FTEM) projesi ile ilgili olarak Türkiye Futbol Federasyonu'nun İstinye'deki merkez binasında düzenlenen basın toplantısında, projenin ulaştığı aşama ve gelecekteki hedefleri paylaşıldı. TFF Genel Sekreteri Ahmet Güvener ve TFF Futbol Geliştirme Merkezi Direktör Yardımcısı Rasim Kara; FTEM projesi ve Türk Futbolu'nda yaşanan devrim konusunda basın mensuplarına bilgi verdi. ''Kasım 2009'da faaliyete geçen ve Türkiye'nin 50 il ve ilçesinde bulunan FTEM'lerde her yıl 3000 yıldız futbolcu adayı yetiştiriliyor. FTEM'lerdeki futbol eğitimi; teknik, taktik, fiziksel ve zihinsel unsurları içeriyor.'' denilen açıklamada, ''Henüz lisanslı olmayan, 10-11-12 yaş gruplarından erkek ve kız çocukların katılabildiği FTEM'lerde bu 3 yaş grubundan, kapasitesi ve yeteneği yüksek ortalama 20'şer yetenekli öğrenci eğitim alıyor. Bugün, 3000 çocuğa futbol eğitimi verebilen FTEM'lerin sayısının 2013'e kadar 200'e çıkartılması; eğitim alan çocukların sayısının da 12000'e ulaşması hedefleniyor. FTEM'lerde futbol yeteneklerini ve fiziksel kapasitelerini geliştiren futbolcuların amatör ligler, gençlik geliştirme ligleri, akademi ligleri ile milli takımlarda yer alması hedefleniyor.

11.02.2010


 

İtalya'da ‘dine hakaret’ eden oyuncuya kırmızı kart çıkacak

İTALYA Futbol Federasyonu, futbol maçları sırasında, öfkelenerek dine ve mukaddesata sövmeyi de cezalandırılması gereken davranışlar arasına dahil etti.

İtalya Futbol Federasyonu Başkanı Giancarlo Abete, bu tür davranışları cezalandırma hususunda, televizyon görüntülerini de kanıt olarak kullanacaklarını açıkladı. Abete, Roma'da yaptıkları toplantıda aldıkları kararla ilgili olarak, ''Dine ve mukaddesata sövmek de, incitme ve hakaret olarak değerlendirilecek. Hakem mukaddesata söveni, kırmızı kartla oyundan atabilecek. Hakemin bunu fark etmemesi durumunda, televizyon görüntülerinden yararlanarak, gerekirse dudak okuma yöntemi kullanılarak, oyuncuya bilahare ceza verilmesi de mümkün olacak'' dedi. Abete, oyuncuların formalarının altındaki atletlerine yazdıkları yazıları teşhir etmelerinin de engelleneceğini belirterek, ''Oyuncular, şahsi, siyasi ya da dini yazılar göstermelerini de yasakladık. Bu tür davranışlara para cezası vereceğiz. Herkesin futbol dünyasına yakışır bir görüntü sergilemesi büyük önem arz ediyor ifadelerini kullandı. Abate'nin son açıklaması, İtalya Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Gianni Petrucci'nin yaptığı çağrının federasyon nezdinde kabul gördüğünün göstergesi olarak yorumland. Petrucci, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir konuşmada, futbol sahalarında dine ve mukaddesata sövme alışkanlığının önüne geçilmesi gerektiğine değinerek, İtalya Futbol Federasyonu'nu bu kötü alışkanlığa son verecek önlemler almaya çağırmıştı.

11.02.2010


 

Ronaldo'ya öğüt

İSPANYOL El Mundo gazetesi, Real Madrid'in Portekizli yıldız futbolcusu Cristiano Ronaldo'ya saha içindeki tavırlarını değiştirmesi için öğütler verdiğini iddia etti.

Dünyanın en pahalı futbolcusu olmasından dolayı çok popüler olan Ronaldo'nun bu ünvanının saha içinde kendisine olumsuz etki yaptığı savunulurken,Real Madrid kulübü teknik yöneticilerinin Portekizli futbolcuya, ''Bundan sonra sahada hakemin ve rakibin gözüne bakma'' öğüdünü verdiği ileri sürüldü.

11.02.2010


 

Türkiye'de yabancı hocanın misyonu bitti

DİYARBAKIRSPOR Teknik Direktörü Ziya Doğan, Milli Takım teknik direktörlüğü tartışmaları ile ilgili olarak, ''Milli Takıma (Türk teknik direktör gelmeli) diye diretmiyorum.

Bu benim haddim değil. Ama yabancı hocanın Türkiye'de misyonu bitmiştir'' dedi. Kulüp binasında Sportif direktör Mehmet Budakın ile basın toplantısı düzenleyen teknik direktör Doğan, gazetecilerin Milli Takım teknik direktörlüğü tartışmaları ile ilgili çeşitli sorularını yanıtladı. Doğan, kendisinin futbolculuğu dışında 7-8 yıl yabancı teknik direktörlere yardımcılık yaptığını, Türkiye'de yerli hocaların Avrupalı hocalara nazaran daha verimli olduğunu belirterek, Türkiye'de sürekli olarak 4 büyük takımın şampiyon olduğunu söyledi. Doğan, geçmişte 3 büyük kulübü çalıştırıp yıllarca şampiyon yapan Stankoviç'in Anadolu takımlarında başarılı olamadığını, buna Milne ve Veselonoviç'in de dahil olduğunu anlattı.

11.02.2010


 

Efes, Tel Aviv'de Maccabi karşısında galibiyet arıyor

EFES Pilsen Basketbol Takımı, ULEB Avrupa Ligi ''Top 16'' turu (F) Grubu'ndaki 3. hafta maçında bugün deplasmanda İsrail temsilcisi Maccabi Electra Tel Aviv ile karşılaşacak.

Tel Aviv'deki Nokia Arena'da oynanacak karşılaşma saat 21.00'de başlayacak ve Skyturk ekranlarından naklen yayınlanacak. (F) Grubu'nda geride kalan 2'şer maç sonrası 4 takımın da birer galibiyet ve yenilgisi bulunurken, Efes, sayı averajıyla liderlik koltuğunda oturuyor. ''Top 16'' turuna İspanya deplasmanında Real Madrid'e 77-70'lik skorla yenilerek başlayan Efes , ikinci maçında İstanbul'da ağırladığı İtalyan temsilcisi Montepaschi Siena'yı 88-78 mağlup etti. Maccabi Electra Tel Aviv ise ilk hafta deplasmanda Montepaschi Siena'ya 76-72 yenilirken, ikinci hafta kendi evinde Real Madrid'i 81-76 ile geçti. İki ekip, 1979 yılından itibaren Avrupa kupalarında 17 kez karşılaşırken, temsilcimiz 9, Maccabi Electra Tel Aviv ise 8 kez galip geldi. Efes, Tel Aviv'de bundan önce oynadığı 8 maçtan 3'ünü kazanırken, 5'inden yenik ayrıldı. Lacivert-beyazlılar, 1979-80 sezonundan itibaren mücadele ettiği Avrupa kupalarında, bugüne kadar yaptıkları 415 maçın 252'sini kazanırken, 163 müsabakada ise salondan yenilgiyle ayrıldı. Efes, basketbolda Avrupa'nın kulüpler bazında 1 numaralı organizasyonu olan ve zaman içinde Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası, Avrupa Kulüpler Şampiyonası, Avrupa Ligi, Suprolig ve son olarak da ULEB Avrupa Ligi diye adlandırılan ''Kupa 1''de ise çıktığı toplam 330 maçta 200 galibiyet, 130 yenilgi aldı.

11.02.2010


 

Mehmet'li Jazz 9'da 9 yaptı

NBA'DE Utah Jazz'ın deplasmanda Los Angeles Clippers'ı 109-99 yendiği maçta, milli basketbolcu Mehmet Okur 8 sayı üretti.

Staples Center'daki karşılaşmanın 31 dakikasını sahada geçiren Okur, 8 sayı, 4 ribaunt ve 1 asistle oynadı. Jazz'da Carlos Boozer 34 sayı, 14 ribaunt ve 4 asistle ''double-double'' yaparak yıldızlaşırken, Deron Williams 13 sayıyla, Ronnie Price da 11 sayıyla galibiyete katkı sağladı. Ev sahibi Clippers'da ise Chris Kaman'ın 19, Rasual Butler'ın 18, Eric Gordon ve Baron Davis'in 16'şar sayısı yenilginin önüne geçemedi. Jazz, maçın ilk çeyreğini 29-26 önde, devreyi ise 56-52 geride bitirdi. Üçüncü çeyreği de 84-80 yenik bitiren Utah temsilcisi, sahadan ise 109-99 galip ayrıldı. Jazz, bu sonuçla galibiyet serisini 9'a çıkardı. Öte yandan Milwaukee Bucks'ın evinde Detroit Pistons'a 93-81 yenildiği maça yedekten giren ve 10 dakika sahada kalan Türk sporcu Ersan İlyasova, sayı üretemedi.

11.02.2010


 

İngilizler, 2012 olimpiyat köyünün 3'te 1'ini bitirdi

İNGİLTERE'NİN başkenti Londra'da yapılacak 2012 Olimpiyat Oyunları'nın hazırlıkları devam ederken, sporcuların kalacağı olimpiyat köyünde yer alan bin adet evin inşaatı tamamlandı.

1 milyar sterlinlik projede, Londra'nın doğusunda kurulan olimpiyat köyündeki yapıların yaklaşık 3 bin işçinin çalışmasıyla hazır hale geldiği belirtildi. Vergilerden ayrılan kaynakla oluşturulan olimpiyat köyünde, toplam 2 bin 800 konutun yer alacağı ve bu konutların olimpiyat oyunlarından sonra da satışa çıkarılacağı kaydedildi. Köyde kalacak 17 bin 350 sporcu ve görevlinin yaşam şartlarının yanı sıra oyunların sağlıklı bir şekilde devam etmesi için gereken detayların belirlendiği bildirilirken, 40 hektarlık araziye sıkıştırılmış köyün, Çin'in başkenti Pekin'de 2008 yılında yapılan olimpiyatlardaki köyden yüzde 50 daha küçük olacağı ifade edildi.

11.02.2010


 

Gelmiş geçmiş en iyi tenisçi Roger Federer

TENİS tarihinin en iyi oyuncularından biri olarak gösterilen eski 1 numaralı raketlerden Amerikalı John McEnroe (50), kendisine göre İsviçreli Roger Federer'in ''gelmiş geçmiş en iyi tenisçi'' olduğunu söyledi.

İsviçre'nin Zürih kentindeki ATP turnuvasının tanıtım çalışmalarına katılan McEnroe, yaptığı açıklamada Federer'in, aynı yıl 4 Grand Slam turnuvasını kazanan tek tenisçi olan Avustralyalı Rod Laver'dan da 7 kez Wimbledon'ı kazanan Amerikalı Pete Sampras'dan da daha iyi olduğunu belirtti. McEnroe, 1979'da tenisi bırakan Laver'ın kendisinin idolü olduğunu, Sampras'ın da en iyi çim kort oyuncusu olduğunu ifade etti. Rod Laver, 1962'de 4 Grand Slam turnuvasını da kazanmıştı. McEnroe, ''Ancak 16 Grand Slam kazanan Federer, gelmiş geçmiş en iyi tenisçi. Onun yılda ortalama 2 Grand Slam kazanabilmesi hayranlık uyandırıcı'' dedi. 7 kez Grand Slam kazanan John McEnroe, 1992'de tenisi bırakmıştı.

11.02.2010


 

Karabükspor mutlu sona ulaşmak istiyor

BANK Asya 1.liginde emin adımlarla Süper Lige doğru giden Kardemir Karabükspor alınan başarılı sonuçlardan şımarmayacak, yere sağlam basarak hedeflerine ulaşacak.

Geçtiğimiz hafta deplasmanda Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'u 40 yenerek rakipleri ile arasındaki puan farkını açan KırmızıMavililer kendi sahalarında oynayacakları Kayseri Erciyesspor maçı hazırlıklarına başladı. Gaziantep maçını unuttuklarını belirten Teknik Direktör Yücel İldiz, yere sağlam basmak zorunda olduklarını belirterek; "Lig her hafta zorlanıyor. Şampiyonluk için önümüzde zorlu 13 maç daha var. Futbolcularımız, kentteki inancını sahaya ve skora yansıtıyor. Büyük bir camia ve kilitlenilmiş bir hedef var. Artık her maçımız zor. Ciddi olmalı, yere sağlam basmalıyız" dedi.

11.02.2010


 

Körfez Yarış Pisti ses kirliliğinden mühürlendi

TÜRKİYE Pist Şampiyonası yarışları ve birçok özel organizasyonlara ev sahipliği yapan ülkenin ilk yerleşik motor sporları pisti olan Körfez Yarış Pisti, ses kirliliği yaptığı gerekçesiyle yaklaşık 5 aydır mühürlü bulunuyor.

Türkiye Pist Şampiyonası müsabakalarının ve antrenmanların iptal edilmesine neden olan mühürleme dolayısıyla pistti, yarış ya da antrenman olmadığı dönemlerde spor yapmak amacıyla kullanan çevre sakinleri dahi kullanamıyor. İstanbul Motorsporları Kulübü (İMK) Başkanı Hakan Koca, pistin kurulduğu 1993 yılından bu yana İMK tarafından işletildiğini belirterek, pistin 'en çok yarış organizasyonu düzenlenen pist' unvanına sahip olduğunu söyledi.

11.02.2010


 

Sponsor istedi, Romanya'nın forma rengi değişti

ROMANYA (A) Milli Futbol Takımı, sponsorunun isteği doğrultusunda maçlara sarı forma yerine kırmızı formayla çıkma kararı aldı.

Romanya Futbol Federasyonu Spor Müdürü Daniel Pradon, yeni sponsorlarının kendilerinden bundan sonra maçlara sarı forma yerine kırmızı formayla çıkmalarını istediğini, kendilerinin de bu isteğe olumlu cevap verdiklerini açıkladı. Romanya'nın forma renginin İspanya'nın kırmızı renkli forma rengine çok benzeyeceği, bu renkle ilk kez önümüzdeki Mart ayı başında İsrail ile oynanacak dostluk maçına çıkılacağı bildirildi.

11.02.2010


 

TV'DE BUGÜN

TRT-1

16.30 Denizlispor-Manisaspor (Denizli Atatürk)

20.30 Bursaspor-Fenerbahçe (Bursa Atatürk)

SKYTÜRK

21.00 Maccabi Electra Tel Aviv-Efes Pilsen

11.02.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl