15 Şubat 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

Tek umudu kaldı: G.Saray'ı yenmek

Bazı maçlar vardır, bir taraf o kadar iyi mücadele eder, o kadar disiplinli oynar, kazanmayı öyle ister, öyle hak eder ki, onlar için “helal olsun demekten başka bir şey düşünemezsiniz. Beşiktaş’ı ağırlayan Gaziantepspor uzun süredir yenemediği rakibine karşı öyle bir oyun sergiledi ki, sadece 2 gollü 3 puanı değil, alkışı da hak etti. Yeni yönetimle ilk maçına Gaziantep’te çıkan Beşiktaşlı futbolcular ise kendilerinden beklenen mücadele ve puan kazandıracak bir oyunu sahaya yansıtamadılar. Mustafa Denizli’nin sahaya sürdüğü 11‘i görünce Beşiktaş’ın deplasmanlardaki başarısını hatırlayıp, defans güvenliğini ön planda tutan tek forvetli mücadeleci bir futbol bekledik.

Ancak, Gaziantep takımı maça o kadar iyi hazırlanmıştı ki, Beşiktaşlı futbolculara adeta top göstermediler. Birçok gol pozisyonuna girdiler 2 topları direkten döndü. Top rakipteyken pres yapmayan Bobo, Holosko, İsmail ve Tabata hücumda da oldukça etkisizdi. Öyle ki, Beşiktaş ilk yarıda bırakın gol pozisyonunu, korner bile kazanamadı. Defansına güvendiğimiz takım, Ekrem ve Sivok’un hatasıyla geriye düştükten sonra, Antep takımı orta alanı kapatıp Beşiktaş’ın hücum silahlarını da etkisizleştirince, Mustafa Denizli çok kötü oynayan futbolculardan İsmail’i çıkararak Yusuf’la o bölgeden etkili olmaya çalıştı. Nobre ile çift forvete döndü. Oyunun son bölümünde Gaziantep takımının geriye çekilmesi ile pozisyonlar da bulundu ama sonuç değişmedi.

Bu maçta bir daha gördük ki, Beşiktaş geriye düştüğü zaman toparlanamıyor ve ligin üst sıralarındaki takımlara karşı (Bursa, Kayseri gibi)oyun üstünlüğü kuramıyor. Rakiplerinin geçen hafta kaybettiği puanlardan sonra, üst sıralarda kendine avantaj sağlayacak bir sonuç alamayan Beşiktaş için önümüzdeki hafta oynanacak G.Saray derbisi şimdi daha fazla önem kazandı. O maç bir anlamda Beşiktaş’ın bu seneki lig macerasının nasıl sonuçlanacağının işaretini vermiş olacak.

NADİ AKSOY - [email protected].

15.02.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  BEŞİKTAŞ'IN KALESİ DÜŞTÜ

  Mustafa Denizli geçen sezonu aratıyor

  Tek umudu kaldı: G.Saray'ı yenmek

  Trabzon, Bursa'da galibiyet arıyor

  UMUT BULUT: YARIŞ SON HAFTAYA KADAR DEVAM EDECEK

  Grekocularımız Dünya Kupasında finale yükseldi

  Bremen Mesut Özil'in 2 asistiyle güldü

  Robinson 3. defa all-star smaç şampiyonu oldu

  Olimpiyat karşıtları Vancouver'ı karıştırdı

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl