18 Şubat 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

Ermenİ tasarIsI uyarIsI

ABD Dostluk Grubu başkanlığı görevine seçilen Suat Kınıklıoğlu, 1915 olaylarına ilişkin yasa tasarılarının ABD Kongresi’nde kabul edilmesinin Türk- Amerikan ilişkilerini sarsacağı uyarısında bulundu.

AKP'li Mevlüt Çavuşoğlu’nun Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Başkanlığı’nı üstlenmesi üzerine boşalan dostluk grubu başkanlığına oy birliğiyle seçilen Kınıklıoğlu, ABD Kongresi’nin gündemine getirileceği tahmin edilen Ermeni tasarıları ile ilgili açıklama yaptı.

Kınıklıoğlu, tasarının ‘sağlam temellere dayanan ikili ilişkileri ciddî oranda sarsma potansiyeline sahip olduğuna’ dikkat çekti. Kınıklıoğlu, “Buradan hareketle, ABD Kongre üyelerinin belirli bir etnik diasporanın 1915 olaylarına ilişkin tek taraflı tarihsel yorumuna dayanarak kaleme aldığı tasarının Dış İlişkiler Komitesi’nde kabul edilmesinin dahi ilişkilerimize olumsuz yansıyacağı ve bu sebeple ilgili kongre üyelerinin daha stratejik ve ikili ilişkilerimizin önem ve ağırlığına uygun bir tavır sergilemelerini umduğumuzu belirtmek isterim” ifadelerini kullandı. Türkiye ile Ermenistan arasında devam eden normalleşme sürecinin en son ihtiyaç duyduğu şeyin ABD Kongresinden bu yönde çıkacak bir tasarı olduğuna dikkat çeken Kınıklıoğlu, “Böyle bir tasarının gündeme gelmesi dahi sadece Türk - Ermeni normalleşmesi sürecini olumsuz etkilemekle kalmayıp Türk-Amerikan dostluğuna da zarar vermektedir” dedi.

18.02.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Ermenİ tasarIsI uyarIsI

  Libya: Türkiye bölgedeki komşularına güven veriyor

  2009’da rekor sayıda gazeteci öldürüldü

  Haiti’de depremin maliyeti 14 milyar $

  Ukrayna seçim sonuçları askıda

  Kolombiyalı eski milislerden itiraf

  Romanya’da Iliescu siyasetten istifa etti

  Taliban operasyonunda yine siviller öldürülüyor

  PAKİSTAN, TALİBAN LİDERİNİN YAKALANDIĞINI DOĞRULADI

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl