18 Şubat 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Yargı yeniden yapılanmalı

Erzincan’da yürütülen soruşturmanın yargı çevresinde huzursuzluğa sebep olduğu, ancak bunun sebebinin sistemin kendisini çağdaş standartlara göre yenileyememesinden kaynaklandığı belirtildi. Tartışmalara ilişkin açıklama yapan Demokrat Yargı Derneği, Türk yargı sisteminin yenilenmeye ihtiyacı olduğuna dikkat çekti.


YENİ BİR FERHAT SARIKAYA OLAYI YAŞANIYOR

Hukuk ve Hayat Derneği Başkanı Avukat Erdem Gençay, HSYK'nın Erzurum özel yetkili cumhuriyet savcılarının yetkilerini kaldırma kararını "İkinci bir Fe

AKP: HSYK KARARI YARGIYA MÜDAHALE

HSYK'nIn kararı sisaysette farklı değerlendirildi. AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ: HSYK’nın kararı yargı bağımsızlığına müdahaledir.


  HSYK fahiş bir hata yapıyor

Evrensel Hukukçular Platformu Başkanı Avukat Hasan Hüseyin Tanrıverdi, HSYK’nın Erzurum Özel Yetkili Başsavcıvekili Tarık Gür, cumhuriyet savcıları Rasim Karakullukçu, Mehmet Yazıcı ve Osman Şanal’ın yetkilerini kaldırması kararını ‘fahiş bir hata’ olarak nitelendirdi.


  Hukuka aykırılık yok

Emeklİ Başsavcı Reşat Petek, Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner’in gözaltına alınmasında usul olarak hukuka aykırılığın söz konusu olmadığını belirtti.


  İkinci bir Ferhat Sarıkaya olayıyla karşı karşıyayız

Hukuk ve Hayat Derneği Başkanı Avukat Erdem Gençay, HSYK’nın Erzurum özel yetkili cumhuriyet savcılarının yetkilerini kaldırması kararı ile ilgili, “İkinci bir Ferhat Sarıkaya olayıyla karşı karşıyayız.


  Yargıtay’dan inceleme

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, ‘’yargının siyasî güçlerin etkisi altında bulunup bulunmadığının, bireyi kamu gücünden koruyan hukuk kurallarının uygulanıp uygulanmadığının tesbiti için Habur, Erzincan ve Erzurum adlî yargı çevrelerinde yargıyı yıpratan, yargıya olan güveni sarsan adlî tahkikatların incelemeye alındığını’’ bildirdi.


  Başsavcı İlhan Cihaner cezaevine konuldu

Erzİncan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner, Erzurum’da çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.


  Atatürk’ün eleştirilmesini istemiyorum

İstiklâl Mahkemesi zabıtlarının “şimdilik” halka açılmasına izin vermeyen TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, “Bu dönem Cumhuriyetin ilk yılları. Atatürk var, Cumhuriyetin kurucu kadroları var. Acaba o dönem, o şahıslar eleştiri konusu olabilir mi hassasiyetini taşıyorum. Mustafa Kemal Atatürk’ün eleştiri konusu yapılmasını arzu etmiyorum” dedi.


  Atalay hakkında gensoru

CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, İçişleri Bakanı Beşir Atalay hakkındaki gensoru önergesini TBMM Başkanlığına sunduklarını açıkladı.


  Eruygur”dan, savcılara “hafıza kaybı” raporu

İkİncİ ‘’Ergenekon’’ davasının tutuksuz sanıklarından emekli Orgeneral Şener Eruygur’un, ‘’haber alma ödeneğinin kullanımı’’na ilişkin soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcılarına ‘’hafıza kaybı’’ raporu gönderdiği öğrenildi.


  Kandil ve Mahmur’dan gelenlere dâvâ

Terör örgütü PKK’nın, Irak’ın kuzeyindeki Kandil ve Mahmur kamplarından gelen 34 kişilik gruptan 17’si hakkında, terör örgütü PKK’nın propagandasını yaptıkları gerekçesiyle dava açıldı.


  3 yılda 632 operasyon, 10 bin gözaltı

Emnİyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığına bağlı Organize Suçlarla Mücadele ekiplerince, 2006-2009 yılları arasında çetelere yönelik düzenlenen 632 operasyonda yaklaşık 10 bin kişi gözaltına alındı.


  Türk Sağlık- Sen’den, 112 için dâvâ

TÜRK Sağlık- Sen, 112 Acil sağlık hizmetlerinde görevli çalışanların döner sermayelerinin arttırılması için dava açtıklarını bildirdi.


  Deprem risk haritası çıkarılacak

Başbakanlik Afet ve Acil Yönetimi Başkanı Mehmet Ersoy, binaların tek tek taranarak, yapı durumuyla ilgili bilgilerin toplanacağını bildirdi.


   TCG Gökova firkateyni Gölcük'te

Denız haydutluğuyla mücadele etmek için Aden Körfezi, Somali açıkları ve Arap Denizi’ndeki 5 aylık görevini tamamlayan TCG Gökova (F-496) firkateyni, Kocaeli’nin Gölcük ilçesindeki Deniz Ana Üs Komutanlığında törenle karşılandı.


  Topbaş: Kadrom olsa itfaiyecileri alırım

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Tekel işçilerinin belediyelerde istihdamı önerisine ilişkin, “Şu an kadrom yok ki nasıl kadro açacağım? Boş kadro olsa önce itfaiyecileri alırım” dedi.


  Musul Treni’ne coşkulu karşılama

TÜRKİYE hızlı tren hatlarını yurt dışına taşıyor. TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman Türkiye ile Suriye arasında hızlı tren seferleri başlayacağını Gaziantep’te müjdesini verdi.


  Alım garantili domates

ANTALYA’NIN Gazipaşa ilçesinde alım garantili domates üretimi başladı. May Tohumculuk üretilen ve halk arasında ‘’büyük domates’’ olarak da bilinen ‘’Bif’’ domates üretimi Gazipaşa’da başladı.


  Av sezonu artık bitiyor

AV ve Yaban Hayatı Vakfı üyesi fahri av müfettişi Ali Aslan Koçak, av sezonunun 21 Şubat’ta sona ereceğini hatırlatarak, ‘’Avcılığın içine düştüğü çıkmazdan kurtuluşunun yolu, etkili koruma, bilinçli üretim ve dengeli tüketimden geçer’’ dedi.


  Kedirgen otu pazara çıktı

AYDIN’DA baharın müjdecisi olarak bilinen ve halk tarafından sevilerek tüketilen kedirgen otu bu yıl bir hafta erken çıktı. Turfanda olduğu için bağı 5-7 TL arasında satılan kedirgen otu köylülerin de ekmek kapısı haline geldi.


  Demre’de 113 kaçak yakalandı

ANTALYA’NIN Demre ilçesi yakınlarında, yurt dışına yasa dışı yollardan çıkmaya çalışan 102 Filistinli kaçak ile 11 Türk yakalandı.


  Postacı mektup değil evrak taşıyor

‘’BİR mektup, üç satır yazı’’ gibi dizelerle çoğu türküye konu olan mektuplar, başta internet ve cep telefonları olmak üzere gelişen teknolojiyle nostalji olurken, mektubun yerini banka, adlî belge ve sınav evrakı gibi gönderilerin aldığı bildirildi.


  Besici nihayet pazara iniyor

KIRMIZI et fiyatlarındaki artışın ardından spekülatörlerin de etkisi altında kalan ve daha fazla zam beklentisi içine giren besici, uzun süreden beri ahırda tuttuğu besi hayvanlarını işletme maliyetinin artması üzerine kesime getirmeye başladı.


  Hemşireler işaret dilini öğrenecek

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi Özürlüler Müdürlüğü (İSÖM), İstanbul Üniversitesi (İÜ) Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesinde görev yapan hemşirelere işaret dili eğitimi veriyor.


  Kampüs okullar projesi geliyor

İSTANBUL Menkul Kıymetler Borsasının (İMKB) 100 milyon Türk lirası desteğiyle İkitelli, Beylikdüzü ve Sancaktepe’de, içerisinde çeşitli okul türleri, yurt ve spor kompleksinin bulunacağı üniversite tarzı okul kampüsleri yapılacak.


  İlk cemre yarın havaya düşüyor

‘’KOR halindeki ateş’’ anlamına gelen ilk cemrenin 19 Şubatta havaya düşeceği bildirildi.



Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl