19 Şubat 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

İş dünyası rahatsız

İŞ dünyasının temsilcileri, yargıda yaşanan son gelişmeler ve tartışmaların ardından gündemin yeniden ekonomi olması gerektiğini vurgulayarak, istikrar sağlanamayan bir ülkeye yatırım gelmeyeceği, yatırım yapılmayan ülkede de büyüme ve istihdam oluşturulmayacağı uyarısında bulundu.

Doğu Akdeniz Sanayicileri ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (DASİFED) Başkanı Süleyman Onatça, ülkede ekonomik krizin yavaş yavaş yerini istikrara bıraktığı şu günlerde, sıkıntı oluşturacak hiçbir olumsuzluğa fırsat verilmemesi gerektiğini bildirdi. Onatça, bu tür gündemlerle ya da çekişmelerle ekonomiye zarar verildiği gibi halka da haksızlık edildiğini belirterek, ‘’İş dünyası olarak morallerimiz çok bozuk. Bu tür olaylar gelecekle ilgili kaygılarımızı yükseltiyor, yerli yabancı yatırımcıların şevkini kırıyor. Demokrasiye yeterince uygun davranmayan, ülkeyi uzlaştırma yerine ‘benim dediğim olur’ diyen yargı, yürütme, yasama ve bürokrasiye olan güven azaldığı gibi sistemi de kilitliyor. Lütfen çocuklarımıza verdikleri zararı bir düşünsünler’’ diye konuştu.

Adana Ticaret Odası Başkanı Şaban Baş da yatırımcıların, özellikle de yabancı yatırımcıların yatırım yapacakları ülkede öncelikle istikrar aradıklarını, bu sebeple Türkiye’de son günlerde oluşturulan gündemlerin ekonomiye zarar verdiğini söyledi. Baş, ‘’Tek başına bir partinin iktidara gelmesiyle oluştuğunu düşündüğümüz siyasî istikrarın ardından ekonomik istikrarın da bir an önce sağlanmasını umut ederken Ergenekonlarla, balyozlarla ortaya atılan gündemler moral bozuyor. Hukukun üstünlüğüne hepimizin saygı göstermesi lâzım’’ dedi.

Atatürk Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş, son yaşananları ‘’yargıya müdahale’’ olarak gördüklerini söyledi. “Gerginlik politikasının’’ bugüne kadar hiç kimseye yaramadığını ifade eden Uğurtaş, kısa dönemde bu politikanın yaradığını düşünenlerin uzun süreçte bundan zararlı çıktıklarını söyledi. Uğurtaş, sanayiciler ve vatandaşlar olarak öncelikle ‘’huzur’’ ortamı aradıklarını vurgulayarak, Türkiye’de önceliğin artık ekonomi olması gerektiğini kaydetti. Herkesin şapkasını önüne alıp düşünmesi gerektiğini ifade eden Uğurtaş, “Türkiye’nin büyümesi için, özellikle genç işsizlere istihdam oluşturulması için yatırım lâzım, yatırım için de istikrar lâzım. Sanayici, yabancı yatırımcı istikrarı görmezse oraya gelip yatırım yapmaz’’ dedi.

Ege İhracatçı Birlikleri Başkanlar Kurulu Başkanı Mustafa Türkmenoğlu, istikrarın önemine vurgu yaparak, özellikle ekonomiye yansıyacak iç çekişmelerden kaçınılması gerektiğini ifade etti. ‘’Yargı’’, ‘’ordu’’, ‘’hükümet’’, ‘’terör’’ başlıklarındaki bütün tartışmaların, çekişmelerin huzursuzluk yaratan problemler olduğunu belirten Türkmenoğlu, ‘’Tabiî ki bir problem varsa kendi içinde halledilecektir, ama bunların ekonomiye yansımalarının önüne geçilmesi ön planda olmalıdır. Aksi halde istikrar olmayan ortamlarda yatırım olmaz, büyüme olmaz’’ şeklinde konuştu. Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, yargıyla ilgili konulara dahil olmayı doğru bulmadığını, ‘’işlerinin ekonomi olduğunu’’, ancak ülkelerin kalkınması için istikrarın şart olduğunu söyledi. İstikrar sağlanan ülkelerde ekonominin büyüdüğünü, yatırımların arttığını, yabancı yatırımcının ülkeye girdiğini, yerli yatırımcının güven ortamlarında daha kolay karar verip daha fazla yatırım yaptığını vurgulayan Yorgancılar, iş dünyasının temsilcileri olarak gündemin ekonominin olması gerektiğine inandıklarını dile getirdi.

19.02.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Başlıklar

  3 kişiden 1’i borçlandı

  Yargıda ‘kriz’ patlaması

  İş dünyası rahatsız

  Babacan: İşsizlik oranları beklentimizden iyi

  KOBİ’ler ‘Export2Europe’ ile Avrupa’ya açılacak

  Van Gölü Elektrik’e 100 milyon dolar

  52 akarsu santraline bugün son teklifler alınacak

  'Anadolu Aslanları' ihracata güç verecek

  Türkiye, dünyanın 15. büyük ekonomisi

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl