19 Şubat 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

Güneş: Trabzon Avrupada ses getirmeli

TRABZONSPOR Teknik Direktörü Şenol Güneş, Trabzonspor için beklenen şeyin bugün aldığı saha sonuçlarından çok uzun dönemde marka değeri yükselen, uluslararası arenada yarışan Avrupa’da ve dünyada ses getirmek olduğunu söyledi.

Güneş, Trabzonspor’a gelişini ve bordo-mavili takımdaki hedeflerini anlatırken camiaya da mesajlar verdi.

Güneş, şampiyonluk yarışına bakıldığında Fenerbahçe ve Galatasaray’ın daha önde olduğunu belirterek, ‘’Bursaspor iyi çıkış yaptı. Kayseri, Beşiktaş da yarışın içinde. Şu anda sıralamada beş takım önümüzde. Eskişehirspor da geliyor, o da aynı şeyi diyebilir. Büyük kulüpler ister istemez bu yarış içinde olmalıdır, olacaktır da. Biz de olacağız. Bu yıl şampiyonluk için puan kayıpları fazla olduğundan bazı şeyleri rahat söyleyemeyebiliriz. Ama belediye maçını kazanıp yukarı çıkmak istiyoruz’’ dedi.

Ziraat Türkiye Kupası’nda dört takımın kaldığına dikkati çeken Güneş, ‘’Rakibin büyüğü küçüğü yok, her takımı yenmeliyiz. Avrupa’ya gitmek istiyoruz, çok önemli’’ diye konuştu.

HIDDINK’E DESTEK OLMALIYIZ

Güneş, Guus Hiddink’in milli takım teknik direktörlüğüne gelmesine ilişkin olarak ise, ‘’Hayırlı olsun. Milli takım antrenörlüğü boşta kalmış gözüküyordu. Yönetimin takdiridir. Milli takım ülkemizi temsil ediyor, hepimizin takımıdır. O yüzden yönetim kararına saygı duyuyorum. Türk antrenörün görev almasını beklerdik ama karar verilmiş. Verilen karar federasyon yönetim kurulunun verdiği karar. Niye böyle yaptı demek doğru değil. Artık bugünden itibaren Hiddink’e yardımcı olmak durumundayız. Çünkü o milli takımın başındadır’’ diye konuştu.

19.02.2010


 

POTADA KUPA HEYECANI

BASKETBOLDA Teknosa’nın sponsorluğunda düzenlenen 25. Erkekler Türkiye Kupası, 21 Şubat Pazar günü Adana’da sahibini bulacak.

Adana Yüreğir Spor Salonu’nda yapılacak 8’li final, bugün çeyrek final maçlarıyla başlayacak. Çeyrek finalde Pınar Karşıyaka-Mersin Büyükşehir Belediyesi, Beşiktaş Cola Turka-Bornova Belediyesi, Banvit-Efes Pilsen ve Fenerbahçe Ülker-Türk Telekom maçları yapılacak. Kupada yarı final maçları yarın, final ise 21 Şubat Pazar günü oynanacak.

FENERBAHÇE KUPAYA HASRET KALDI

Kupayı kazanan ilk takım olma unvanına sahip Fenerbahçe, daha sonraki yıllarda kupaya hasret kaldı. Sarı-lacivertliler, 1966-67 sezonunda ilk kez düzenlenen Türkiye Kupası’nı finalde Muhafızgücü’ne üstünlük sağlayarak kazanmıştı. Bundan sonra yapılan 23 kupa mücadelesinde 1993-94, 1996-97 ve 1998-99 sezonlarında final oynayan Fenerbahçe, bu maçlarda rakiplerine yenilerek, kupayı kazanamadı. Fenerbahçe, 10 sezondur kupada final oynayamıyor. Sarı-lacivertliler, bu yıl kupayı kazanmayı hedefliyor.

BEŞİKTAŞ’IN KUPADA SİFTAHI YOK

Üç büyük kulüpten yalnızca Beşiktaş’ın Türkiye Kupası’nda şampiyonluğu bulunmuyor. Kupada 1970-71 sezonunda İTÜ ve 1971-72 sezonunda da TED Kolejliler ile finalde karşılaşan siyah-beyazlılar, rakiplerine üstünlük kuramadı.

Galatasaray ve İTÜ’nün de 2’şer kupası bulunuyor. Kupada 1969-70 ve 1994-95 sezonlarında kupayı müzesine götüren Galatasaray, 15 senedir kupayı kazanamıyor. İTÜ ise 1968-69 ve 1970-71 sezonlarında kupayı kazanmaştı.

EN FAZLA KUPA EFES’İN

Efes Pilsen, Türkiye Kupası’nı 9 kez ile en fazla kazanan takım unvanını elinde bulunduruyor. Kupada 10 kez final oynayan lacivert-beyazlılar, 1995-96, 96-97 ve 97-98 sezonlarında üst üste 3 kez Türkiye Kupası’nı müzesine götüren ilk takım oldu. Türkiye Kupası’nı ilk kez 1993-94 sezonunda finalde Fenerbahçe’yi yenerek kazanan Efes Pilsen, 2000-2001, 2001-2002, 2005-2006 ve 2006-07 sezonunda da kupada mutlu sona ulaştı. Lacivert-beyazlılar, geçen sezon ise finalde Erdemirspor’u 79-70 yenerek, 9. kupasını müzesine götürdü.

19.02.2010


 

Cimbom İnönü’de sevinemiyor

TURKCELL Süper Lig’de 21 Şubat Pazar günü sahasında Galatasaray’ı ağırlayacak Beşiktaş, rakibine karşı son yıllarda kendi evinde kolay kolay mağlup olmuyor.

Şampiyonluk yarışındaki iddiasını sürdürmek için derbide galibiyetten başka sonuç düşünmeyen siyah-beyazlılar, Galatasaray’a karşı ligde son 13 sezonda BJK İnönü Stadı’nda sadece 1 kez maç kaybetti. Dolmabahçe’de Beşiktaş karşısında 11 Mayıs 1996 tarihinde 2-1’lik skorla galip geldikten sonraki 9 maçta da 3 puana hasret kalan ‘’Cim Bom’’, 2005-2006 sezonundaki karşılaşmadan Hasan Kabze’nin golleriyle 2-1 galip ayrılarak, 10 yıl sonra sevinmişti. BJK İnönü Stadı’nda son 3 sezonda yapılan maçları ise siyah-beyazlılar kazandı. Beşiktaş, Galatasaray ile BJK İnönü Stadı’nda yaptığı son 13 lig maçında 6 kez kazanırken, 6 maç berabere sonuçlandı. ‘’Cim Bom’’ bu süre içinde sadece 1 kez, o da Hasan Kabze’nin son dakika golüyle galip gelebildi.

Sarı-kırmızılı taraftarlara biletler bugün satılacak

Pazar günü yapılacak derbi maçta konuk Galatasaraylı taraftarlara ayrılan biletler bugün satılacak. İnönü Stadı’nda saat 19.00’da başlayacak derbide Galatasaraylı taraftarlara eski açık tribünde ayrılan 1600 bilet, Ali Sami Yen Stadı’nda saat 10.00’da satışa sunulacak. Biletix’ten alınan bilgiye göre, 75 liralık biletlerden her taraftar, kimlik fotokopilerini yanlarında getirerek, en fazla 2’şer adet alabilecek.

19.02.2010


 

Bursa, zirveden kopmak istemiyor

BURSASPOR Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı, üç sene önce başkanlığa geldiğinde ortaya bazı büyük hedefler koyduğunu belirterek, ‘’Ama o zaman hayal gibi görünen başarıları yakalamayı başardık’’ dedi.

Yazıcı, Bursaspor’un, küme düşme gibi büyük bir üzüntü yaşadığı, her yıl alt sıralardan kurtulma çabası içinde olduğu 10 yıllık bir sürecin ardından göreve geldiğini, o zaman Bursaspor’un zirveye oynaması gerektiğini dile getirdiğini söyledi. Kulübün sportif, kurumsal ve idari anlamda başarılı olması için yoğun bir çalışma içine girdiklerini anlatan Yazıcı, Bursaspor’un bu dönemde hızla yukarı doğru tırmanışa geçtiğini, geçen yıl Avrupa kupalarına katılmayı son maçta kaçırarak ligi 6’ncı sırada tamamladıklarını hatırlattı. Yazıcı, ‘’Bu sezonki başarımız, geçen sezonun ikinci yarısındaki çıkışımızı perçinledi. Biz Bursaspor’un zirveye oynayacak potansiyeli olduğunu biliyorduk. Üç sene önce başkanlığa geldiğimde bu hedefleri ortaya koymuştum. Ama o zaman hayal gibi görünen başarıları yakalamayı başardık. O günlere bakın o hayal gerçek oluyor. Dolayısıyla Bursaspor yerini buluyor’’ diye konuştu.

19.02.2010


 

Xavi: Rijkaard varken ayrılmak istedim

BARCELONA'DA orta sahanın bel kemiğini oluşturan Xavi, İspanyol ekibe ilk geldiği yıllarda ve Frank Rijkaard’ın teknik derektörlüğü döneminde takımdan ayrılmayı düşündüğünü söyledi.

‘’Barcelona’dan ayrılmayı birçok kez düşündüm. İlk yıllarımda, kendimi geliştirdiğim dönemde, yedeği olduğum Guardiola ile kıyaslanmam beni çok yıprattı’’ diyen Xavi, o zamanlar 17-18 yaşında olduğunu ve Nou Camp’tan ayrılmayı planladığını söyledi. Xavi, bundan birkaç yıl sonra da aynı hislere kapıldığını ifade etti ve ‘’Rijkaard dönemiydi. İşler iyi gitmiyordu. Ayrılmayı tekrar düşündüm’’ şeklinde konuştu.

19.02.2010


 

Barcelona'nın yeni hedefi O’Shea

LA Liga ekiplerinden Barcelona’nın, Manchester United’da forma giyen John O’Shea ile ilgilendiği ileri sürüldü.

Sport’ta yer alan haberde, gelecek sezon için transfer listesi belirleyen Barcelonalı yetkililerin, savunmanın sağında oynayacak bir oyuncu arayışında olduğu, O’Shea’yı bu mevki için ideal isim olarak görüldüğü iddia edildi. Haberde, listede Bayern Münih’te forma giyen Franck Ribery ile Valencialı David Silva’nın da olduğu hatırlatıldı.

19.02.2010


 

Rus Teknik Direktör: Hiddink'in Türkiye'de işi zor

GUUS Hiddink’in Türkiye Futbol Milli takımıyla anlaşmasına ilişkin haberler Rus basınında geniş yankı buldu.

1990’lı yıllarda Türkiye’de teknik direktörlük yapmış Rus Valeri Nepomnyaşiy, Hiddink’in işinin zor olacağını savundu. Rusya Futbol Federasyonu Başkanı Sergey Fursenko da Hiddink’in Türkiye ile el sıkışmasının kendilerini hiçbir şekilde etkilemeyeceğini belirtti. 1992-94 yıllarında Türkiye’nin Gençlerbirliği ve Ankaragücü takımlarını çalıştıran Rus hoca Nepomnyaşiy, Hiddink için Türkiye’de görev yapmanın zor olacağını iddia etti. Rusya’nın Tomi (Tomsk kent takımı) takımı teknik direktörü görevinde bulunan Nepomnyaşiy, “Türkiye futbol bakımından çok zor bir ülke. Ben ulusal takımlarından hiç bahsetmiyorum. Hiddink bize, “Tüm durumları çözecek güçteyim” deyip duruyordu. Ama tek kuşkum: Kendisi olayı çözemeyecek. Türkiye’de sadece takımı yönetmek değil, ayrıca futbolla ilgili çok sayıda teferruatla ilgilenmek lazım. Bilemiyorum, Hiddink bunu yapabilecek mi? Kuşkularım var.” dedi.

19.02.2010


 

Çalımbay’ın derbideki favorisi Beşiktaş

BEŞİKTAŞ'IN eski kaptanı ve teknik direktörü Eskişehirspor’un çalıştırıcısı Rıza Çalımbay, Beşiktaş’ın Galatasaray’la hafta sonu yapacağı derbiyi kazanacağını söyledi.

Radyospor’a açıklamalarda bulunan Eskişehirspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Turkcell Süper Lig’de hafta sonu oynanacak olan Beşiktaş - Galatasaray derbisiyle ilgili değerlendirmede bulundu. Çalımbay, derbi maçlardan önce konuşmanın ve skor vermenin her zaman yanlış olduğunun altını çizerek, “Bu tip mücadeleler 3 sonucada açık karşılaşmalardır.Galatasaray’ın hafta içi yabancı maç oynayacağı Beşiktaş’ın da kendi saha ve taraftar avantajını kullanacağını düşünürsek, siyah - beyazlı takımı bir adım daha önde görüyorum” ifadelerini kullandı.

19.02.2010


 

1930 Dünya Kupası finalinin tek şahidi

DÜNYA futbolunda söz sahibi ülkeleri karşı karşıya getiren kupa organizasyonunun ilk kez düzenlendiği 1930 yılında Arjantin formasıyla final oynayan Fransisco Varallo 100 yaşına girdi.

İlk Dünya Kupası finalinin hayattaki tek oyuncusu Varallo, doğumgününü, Buenos Aires yakınlarındaki La Plata’da, yüzlerce seveninin doldurduğu bir tiyatro salonunda kutladı. Törende oldukça duygulandığı gözlenen ve gözyaşlarına hakım olamayan Varallo, futbolda dönemin şartlarını ve 80 yıl önceki final heyecanını, doğumgünü için toplananlarla paylaştı. Doğumgününün bu şekilde hatırlanmasının kendisini, hayatı boyunca yaşamadığı şekilde onurlandırdığını ifade eden Varallo, futbolun ağır deri toplarla oynandığı dönemi, oyuncu değiştirme hakkı bulunmadığı için sakat haliyle tamamladığı maçları daha dün yaşamış gibi aktardı.

19.02.2010


 

F.Bahçe'de eski başkan Cankurtaran anılacak

FENERBAHÇE Kulübü’nün eski başkanlarından Mehmet Emin Cankurtaran, ölümünün 1. yılında mezarı başında anılacak.

Kulübün resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, geçen yıl vefat eden Cankurtaran için ölümün 1. yılında 20 Şubat Cumartesi günü Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki mezarı başında anma töreni düzenleneceği bildirildi.

19.02.2010


 

Kış Olimpiyatlarında ABD ilk sıraya yükseldi

KANADA'NIN Vancouver kentinde devam eden 2010 Kış Olimpiyat Oyunları’nın beşinci gününde 6 dalda 21 madalya dağıtıldı.

Madalya sıralamasında, 5 altın, 3 gümüş ve 6 bronz madalya sahibi olan ABD birinci sıraya yükseldi.

19.02.2010


 

Mehmet 10, Hidayet 1 sayı attı

NBA’DE New Orleans Arena’da New Orleans Hornets’e konuk olan Utah Jazz, Mehmet Okur’un 10 sayı attığı maçta rakibini 98-90 yendi.

Sahada 31 dakika 3 saniye kalan Mehmet Okur, tamamı savunmada olmak üzere 8 ribaunt aldı. Günün bir diğer maçında, milli oyuncu Hidayet Türkoğlu’nun formasını giydiği Toronto Raptors’la Memphis Grizzlies karşı karşıya geldi. Hidayet, evsahibi Toronto’nun 109-102 yenildiği maçta 29 dakika 16 saniye sahada kaldı ve 1 sayı, 1 ribaunt ve 2 asistle oynadı.

19.02.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl