20 Şubat 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

İSTANBUL KORKUSU SARDI

UEFA Avrupa Ligi'nde Atletico Madrid ile Galatasaray'ın 1-1 berabere kalmasını değerlendiren İspanyol gazeteleri, ''İyi Atletico, kötü sonuç'' ifadesini kullandı.

Atletico Madrid'in Galatasaray karşısında iyi bir futbol sergilediği ve üstün oynayan taraf olduğu savunulurken, De Gea'nın yerine oyuna giren kaleci Asenjo'nun geç++ çıkışıyla ''Galatasaray'a beraberliği hediye ettiği'' yazıldı. Asenjo'nun çok sinirli bir şekilde sahaya girdiğini yazan İspanyol gazeteleri ''Asenjo kendi mezarını kazdı'', ''Asenjo'nun siniri Atletico'yu cezalandırdı'' başlıklarını attı. Galatasaray'ın en iyilerini kaleci Leo Franco ve golün sahibi Keita olarak gösteren İspanyol basını, önemli kurtarışlar yapan kaleci için ''Leo Franco'nun tatlı intikamı'' yorumunu yaptı. Leo Franco'yu sahanın en iyisi olarak seçen AS gazetesi, ''Leo, olağanüstü güzel bir dönüş yaptı ve gece boyunca Galatasaray'ı korudu'' ifadesini kullandı.

CEHENNEM OLUR MU, OLMAZ MI?

İstanbul'da oynanacak rövanş maçı için ''gol atmak şart oldu'' ifadesini kullanan İspanyol gazeteleri, Ali Sami Yen Stadı'nın ortamına atıfta bulunarak, ''Eğer Atletico bu turnuvada yoluna devam etmek istiyorsa, en zorunu yapmak ve cehennemde acı çekmek zorunda'' diye yazdı. Öte yandan maç sonrası yapılan açıklamalarda Atleticolu futbolculardan Reyes, ''Sonuç, bizi çok zorlaştırdı. Şimdi İstanbul'a gidip kalan 90 dakikada ne yapıp edip kazanmalıyız'', Ujfalusi, ''Türkler, çok ateşliler ve İstanbul'da sert bir karşılaşma olacak. Ama kazanmak istiyoruz. Amacımız İstanbul'a gidip turu geçmek, 2-2'de bize yarar. Avrupa Ligi'ni bir kenara atamayız çünkü çok iyi bir turnuva'',

ARDA: AVANTAJ BİZDE

UEFA Avrupa Ligi 2. tur ilk maçında deplasmanda İspanya'nın Atletico Madrid takımı ile 1-1 berabere kalan Galatasaray'da, takım kaptanı Arda Turan, rövanş için avantajlı bir skor elde ettiklerini söyledi. Takım olarak maçın önemine uygun hareket ettiklerini dile getiren genç kaptan, ''Gol yesek bile disiplini bozmadık. Tabii ki İstanbul'da daha zor olacak. Kontratak oyuncuları var ve daha etkili oynayabilirler. Fakat avantajlı skor elde ettik. Ali Sami Yen Stadı'nda taraftarımızın da desteği ile bu turu geçmek istiyoruz'' dedi. Arda Turan, UEFA Avrupa Ligi ve Turkcell Süper Lig'de istedikleri sonuçlara ulaşmak için çalıştıklarını ifade ederek, ''Her maçımız zor. Her maçtakaybettiğimiz şeyler aynı. Tabii ki Atletico Madrid'e kaybederseniz, elenirsiniz. Beşiktaş maçı ise sonuçta bir derbi ve 3 puan olarak bakmalıyız buna. Üç günde bir maçımız var ve çok önemli maçlar oynuyoruz. En önemli maç, önümüzdeki karşılaşma olan Beşiktaş maçı. Umarım her iki kulvarda da istediğimize ulaşırız'' diye konuştu.

20.02.2010


 

TUR GARANTİ DEĞİL

FRANSA'DA yayımlanan L'Equipe gazetesi UEFA Avrupa Ligi'nde evinde Fenerbahçe'yi 2-1 yenen Lille'in tur atlama şansının devam ettiğini yazdı.

L'Equipe gazetesinde yer alan haberde Fenerbahçe karşısında alınan 2-1'lik sonucun Lille'e yetmeyebileceği belirtilirken, İstanbul'da oynanacak maçın Lille için çok zor geçeceği ifade edildi. Fransız gazetesi, Lille takımında Balmont'u, Fenerbahçe'de ise Kaptan Alex'i karşılaşmada takımlarının ''en iyileri'' olarak gösterirken, karşılaşmayı izleyen Türk seyirciler için ise ''Yaklaşık 5 bin Türk taraftar soğuk havada stadı ısıttı'' yorumunu yaptı. Lille'de yayımlanan La Voix Du Nord gazetesinin haberinde ise, ''Fenerbahçe'ye fazla üstünlük sağlayamayan Lille, İstanbul'daki rovanş maçında çok güçlü olmak zorunda. Tur garanti değil'' yorumu yapıldı. Haberde ayrıca karşılaşmayı izleyen Fenerbahçeli taraftarlar için ''Lille deplasmanda gibiydi'' denildi.

F.Bahçe Avrupa'da avantajları iyi değerlendiriyor

UEFA Avrupa Ligi 2. tur ilk maçında Fransa'nın Lille takımına 2-1 yenilen, ancak deplasmanda gol attığından dolayı turu geçmek için az da olsa avantaj yakalayan Fenerbahçe, Avrupa kupalarında elde ettiği avantajları genelde iyi değerlendirdi. Sarı-lacivertli ekip Avrupa kupalarında, elemeli turlarda ilk maçı deplasmanda yaptığı ve kazanamadığı eşleşmelerde elde ettiği avantajlı skorların ardından, İstanbul'daki rövanş mücadelelerinde çoğunlukla turu geçen taraf oldu. Fenerbahçe'nin Avrupa kupalarındaki maçları içinde, UEFA Kupası, Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ve UEFA Şampiyonlar Ligi elemelerinde toplam 8 kez ilk maçı deplasmanda yapan sarı-lacivertli ekip, avantajlı döndüğü bu eşleşmelerin 5'inde turu geçen taraf olurken, 3 kez elendi.

20.02.2010


 

Muhteşem dönüş

1990-91 sezonuydu. PSV Eindhoven'i o zamanki adıyla "Şampiyon Kulüpler Kupası" şampiyonu yapmıştı. Bu başarılı teknik adamı, 15 gün sonra F.Bahçe yönetimi transfer etmişti.

Evet bu teknik adam Guus Hiddink'ten başkası değildi. Gerçekten de Hiddink'in transferi büyük sansasyon olmuştu. Ne var ki, bu başarılı teknik adam bir müddet sonra Türkiye'den adeta kaçarak gitti. Alınan başarısız sonuçlardan sonra şamar oğlanına döndürüldü. Eline takım yazıp vermeler, şu oyuncuyu oynatacaksın talimatları derken, en sonunda Hiddink'e magazin basını aracılığıyla bir kadın musallat ederek suç üstü yapıp, ipini çektiler. Hiddink'in bu günden sonraki başarılarını saymaya gerek yok. En popüler takımlarda teknik adamlıklar yaptı. Hatta Rusya teknik direktörüyken aynı anda Chelsea'yi çalıştıran ve başarılı olan ender teknik adamlardan biridir Hiddink.

Şimdi bu teknik adam yeniden Türkiye'ye davet edildi. Hemde futboldaki en üst seviyede bir göreve. Geçmişte kendisine yapılan saygısızlığın affını dilercesine. Eğer bir yabancı teknik adam milli takımımızı çalıştıracaksa, Hiddink yerinde ve isabetli bir seçim. Ülkemizi de çok iyi biliyor. Ayrıca dünya futbolunu iyi tanıyan vizyonu geniş bir isim. Başarılı olma şansı yüksek. Futbolumuz 20 yıl öncesindeki seviyesinin bugün çok ilerisinde. Profesyonellikte halen bir takım eksiklerimiz olmasına rağmen, yine de hanemizde Dünya ve Avrupa üçüncülükleri başarıları var. Şimdi Hiddink Türkiye'yi yeni başarılara taşımak için federasyon tarafından göreve getirildi. Beklenti yüksek. Kuracağı takım gerçekten merak konusu. Oyuncu yapımızı iyi tanıyor. Başarı için kendine özgü yeni bir tarz ve metod uygulayacaktır. Gidişi kötü olsa da dönüşü muhteşem oldu.

SAİD OKUR

[email protected].

20.02.2010


 

Seyirciye büyük görev düşüyor..

LİLLE beklediğim gibi bir takım çıktı. Gol atabilecek bir takım ama Kadıköy’de şifre belli oldu. Sabır... Seyirciye büyük görev düşüyor.

Oyunu mümkün olduğu kadar gol yemeden götürmek lazım. Atmasan da maç 0-0 gitmeli. Ne yapacak edecek, golü kalesinde görmeden Fenerbahçe kendi atacak. Ailece hücumla başlarsa Lille’nin istediği olur. Lille, Fenerbahçe’ye saygı duymuş biçimde oynadı. Takım savunmasında ciddiydiler ancak önde oynayan oyuncuları çok çabuk. Bu yüzden burada daha da dikkat etmek lazım. Lugano’nun özverisine evet, profesyonelliğine hayır. Maçtan önce adalesinde yırtık olan birinin bu kadar kısa sürede oynaması mümküm değil diye düşünüyordum. Nitekim Lugano erken bıraktı. Oynatılması riskti.

Rıdvan Dilmen / Milliyet

20.02.2010


 

Neill ve Uğur hatasız oynadı

GALATASARAY'DA herkes oyun disiplinine bağlı kalmaya çalıştı ancak en çok gözüme batanlar Neill ve Uğur’un hatasız, kontrollü, sağlam oyunlarıydı.

Böylesine avantajlı bir sonucu koruma düşüncesinin yanı sıra ofansif yönü çok güçlü olan Atletico Madrid’i hala bu olayın dışına atılmamış kabul ederek, Ali Sami Yen’de oynanmalı. İlk maçta olduğu gibi etkisiz ve durgun olmayacaklardır. Şunu da söyleyelim, Galatasaray’ın bu maçta oynayabilecek bir forveti olsaydı sonradan dahi girse Atletico’yu böyle yakalamışken, bir galibiyet gelebilirdi. Her şeye rağmen müthiş bir seyirci desteğiyle çıkılacak rövanş öncesi alınan bu skor çok büyük bir avantaj. İkinci maçı tüm Galatasaraylılar gibi sabırsızlıkla bekliyoruz. Bu tur geçilirse, bundan sonra Galatasaray’ın işinin daha kolay olacağını düşünmüyorum.

Hakan Şükür / Fanatik

20.02.2010


 

Fenerbahçe Alex'e endeksli olmamalı

FENERBAHÇELİLER'E “2-1’le döneceksiniz” deseniz, kimse “hayır” demezdi. Volkan ve Deniz’in hataları maçı kaybettirdi.

Yazık oldu. Biraz da genel eleştiri yapalım. Fenerbahçe’nin oyunu sadece Alex’e endeksli olmamalı. Sadece Alex’e bel bağlamadan, Fenerbahçe diğer oyuncularıyla da alternatif ataklar geliştiremez miydi? Mehmet Topuz’un, Vederson’un kanatlarda daha efektif olması gerekli.

SarıLacivertli ekibin, ofansif gücünü çeşitlendirmesi lazım. Tüm bu eleştirilerimin adresi tek bir kişiye çıkıyor: Christoph Daum. Alman hocanın dün geceki sonuçta rolü büyük. Özer’in yerine Mehmet Topuz’la başlayıp, daha sağlam bir orta sahayla mücadele edemez miydi? Yukarıda değindim, altını tekrar çiziyorum, Özer-Alex ikilisi çok lüks kaçtı. Özellikle Özer’in oyunun büyük bölümünde hiçbir katkısı olmadı.

Tüm bunların yanı sıra, Fenerbahçe oyun olarak çok bir şey sergileyemese de Lille’den daha fazla mücadele etti. Fenerbahçe, İstanbul’da Lille’in silahlarını kilitlerse, turu atlar. Bir iki oyuncunun da değişmesi şart. Özellikle Deniz’e alternatif bulunmalı. Lugano’nun çıkıp, Deniz’in girmesi Fenerbahçe adına kırılma noktasıydı. Yine de Fenerbahçe’nin dün geceki mücadelesi bana rövanş için çok fazla umut verdi. Fenerbahçe skor avantajıyla turu geçebilir.

Sergen Yalçın / Fanatik

20.02.2010


 

Galatasaray'ın santraforu yok

ATLETİCO Madrid’in çabuk forvetlerine karşı Galatasaray’ın özellikle göbekten kademeli defans yapması lazımdı. Onu da yaptılar.

İlk yarı Keita sahnede yok. Arda ne var ne yok mücadele ediyor. Ama Galatasaray hücum edemiyor. Çünkü G.Saray’ın santrforu yok. Rakip çift stoper doksan dakika boyunca hiç zorlanmadı. Hatta yedikleri gol bile konsantrasyon bozukluğundan oldu. Çünkü tutacak rakip bulamadılar. Bu da onları oyundan düşürdü. Şimdi rövanşta ne olur? Bu Atletico Madrid takımına karşı aynen burada oynadığın gibi oynayacaksın. Yani arka tarafını boşta bırakmayacaksın. Kaleci Franco zamanlaması iyi işler yaptı. Tabii bu işleri yaparken eski takım arkadaşlarını tanımasının faydasını gördü.

Erman Toroğlu / Hürriyet

20.02.2010


 

Terim: Yurtdışında çalışacağım

MİLLİ Takımlar eski Sorumlusu Fatih Terim, yeni sezonda yurt dışında çalışmayı düşündüğünü söyledi. Acıbadem Hayat Dergisi'nde yer alan röportajında kariyeri ve özel yaşamıyla ilgili açıklamalarda bulunan Fatih Terim, ''Yeni sezonda yurt dışında çalışmayı düşünüyorum, ama belli olmaz'' dedi.

Terim, hayatta her şeyin bir bedeli olduğunu ve her iyi şey için emek sarf edilmesi gerektiğini belirterek, şu ifadeleri kullandı: ''Hayatta farklı olmak zorundasınız. Hedefleri hep büyütmek, yenilemek, buna göre çalışmak önemli. Bazen başarısız olacağınız zamanlar da olacaktır. O gün gününüzde değilsinizdir, formunuzda olmazsınız, ama genele baktığınızda aslında başarılısınızdır. Resmin bütününü görme düşüncesinden uzaklaşmamalısınız. Benim için başarı; çalışmak, farklı bakış açıları yakalamak ve bunu pratik hayata geçirebilmekle sağlanır.'' Fatih Terim, dergiyi verdiği röportajda kendisine sorulan kavramları şu şekilde yorumladı:

LİDERLİK ORKESTRA ŞEFİ GİBİDİR

Spor: ''İstanbul'dayken en çok futbol oynuyorum.'', Sağlık: ''Düzenli sağlık takibimi yaptırırım ama evhamlı biri değilimdir.'', Beslenme: ''Yemek seçmem, yemediğim tek şey pişmiş soğandır.'', Başarı: ''Hayatta fark yaratmak zorundasınız.'', Hayat: ''Hayat bana karamsarlığın gereksiz olduğunu öğretti.'', Çocukluk: ''Çoğu çocuğun olduğu gibi, benim de rol modelim çalışkanlığı ve inancıyla babamdı.'', Sigara: ''15 aydır sigara içmiyorum. İrademi kullanarak 'bırakıyorum' dedim ve bıraktım.'', Şans: ''Şansa hiç inanmam. Bazen beceriksizliğe 'şansızlık' derler. Hiçbir ciddi başarı, tesadüf olamaz.'', Yeni sezon: ''Yeni sezonda yurt dışında çalışmayı düşünüyorum, ama belli olmaz.'', Çalışkanlık: ''Ne kadar yetenekli olursanız olun, disiplinli çalışmadığınızda yeteri kadar emek sarf etmediğinizde hayat, size dersini verir.'', Politika: ''Kafamda ülkeme fayda sağlayabilecek uzun vadeli başka planlar da var. Zamanı gelince bunları kamuoyuyla paylaşırım.'', Liderlik: ''Liderlik, orkestra şefliği gibidir. Orkestradaki her sanatçı işin erbabıdır ama o yetenekleri bir araya getirip dışarı kaliteli ve ahenkli bir ses çıkmasını sağlayan da hiç kuşku yokki orkestra şefidir.''

20.02.2010


 

Trabzonspor bu defa ligde İstanbul Belediye'yi ağırlıyor

TÜRKCELL Süper Lig'de Trabzonspor ile İstanbul Büyükşehir Belediyespor, bugün Hüseyin Avni Aker Stadı'nda saat 19.00'da oynayacakları maçla birlikte ligde 6. kez karşılaşacaklar.

Karşılaşmayı Yunus Yıldırım yönetecek. Bugüne dek 2 takım arasında yapılan karşılaşmalarda bordomavili takımın rakibi karşısında mağlubiyeti bulunmuyor. Karadeniz ekibi, İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında 4 galibiyet, 1 beraberlik elde etti. Trabzonspor, söz konusu karşılaşmalarda 14 gol atarken kalesinde 3 gol gördü. Trabzonspor, söz konusu karşılaşmalarda 14 gol atarken kalesinde 3 gol gördü. Trabzonspor, Türkiye Kupasında rakibini 1-1 ve 1-0'lık sonuçlarla elemişti.

SÜPER LİGDE BUGÜN

14.00 Sivasspor-Manisaspor

15.00 Eskişehirspor-Gençlerbirliği

19.00 Trabzon-İstanbul B. Bld.

20.02.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl