02 Mart 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

Kalite ve fiyat farkı

GENE İstanbul Büyükşehir Belediyesi kazandı... Peki, çatır çatır, çok iyi top oynayarak mı kazandı? Hayır. Büyükşehir Belediye’nin eski futbolu yok, çünkü sakatı çok.

Peki, Fenerbahçe’de de sakat var tamam da, Fenerbahçe takımı ile Büyükşehir Belediyesi’nin arasındaki fiyat ve kalite farkına bakın... Bunu iki şekilde tartışabilirsiniz... Ya bu futbolcular verilen paraları haketmiyorlar ya da bunlara verilen paralar şişirme paralar. Yönetici bilgisizliği... Onun kararını tabii ki Fenerbahçe seyircisi verecek. Bize düşmez...

Erman Toroğlu / Hürriyet

02.03.2010


 

Daum gönderilmeli

İŞ tekrar dönüp dolaşıp Daum’a geliyor. Fenerbahçe yönetiminin bir an önce Alman hocayı göndermesi lazım.

Daum’la bu işin gitmeyeceği anlaşıldı. İş işten geçmeden yönetim müdahalesini yapmalı çünkü böyle giderse bir iki hafta sonra Fenerbahçe yarıştan kopacak. Kenarda Semih ve Gökhan Ünal gibi iki hücumcusu var, bir buçuk yıldır piyasada olmayan Deivid’e ‘kurtarıcı’ gözüyle bakıyor. Bu tür hatalar yapan teknik direktöre ancak gülerler! Sadece Daum’u göndermek de çare değil. Oyuncuların dikkatinin çekilmesi, uyarılması lazım. Sergen Yalçın/ Fanatik

02.03.2010


 

G.Saray gözdağı veriyor

SABRİ'NİN dönmesi, Baros’un, Kewell’ın, Elano’nun da iyileşmesiyle, Beşiktaş gibi sadece Türkiye Ligi’nde oynayacak Galatasaray’ın çok büyük bir avantajı ortaya çıkacak.

Ve bu şampiyonluk yarışında onu zorlayacak rakiplere de bol yıldızlı kadrosuyla gözdağı veriyor. Galatasaray’ın en yakın rakibi Bursaspor, Kayseri’de coşkulu oynayan Beşiktaş ve son haftalarda iyi oynayıp, sonuçları lehine çeviremeyen Fenerbahçe her şeye rağmen şampiyonluk yarışını sonuna kadar kovalayacaklardır.

Hakan Şükür/ Fanatik

02.03.2010


 

F.Bahçe'de ışık yok

ŞİMDİ her Fenerbahçeli’nin kafasında şu soru var? Bu takım toparlar mı? Lille maçının son yarım saatini gördükten sonra bence zor görünüyor.

İnşallah yanılırım ama fazla ışık yok... Tabii ki maç kazanacaklar, ancak şampiyonluk yarışının içinde olacak durumda değiller. Fenerbahçe PAF takımından yetişen İskender iki kere kaleye geldi, ikisi de golle bitti. Bu durumda, Fenerbahçe’den başarı beklemek biraz hayalcilik olur. Belediye’nin bugüne kadarki performansını tebrik ediyorum. Rıdvan Dilmen/ Milliyet

02.03.2010


 

AVANTAJI KAYBETTİK

FENERBAHÇE Turkcell Süper Lig'in 24. haftasında Antalyaspor ile yapacağı maçın hazırlıklarına moralsiz başladı.

Turkcell Süper Lig'de, dün İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a 2-1 yenilerek şampiyonluk mücadelesinde önemli bir kayıp yaşayan sarı-lacivertliler, Can Bartu Tesisleri'nde dinlenmeye yönelik çalışmalar yaptı. Ligde alınan kötü sonuçlar nedeniyle moralleri bir hayli bozuk olan futbolcular idmanda sadece konuş yapmakla yetindiler. Teknik direktör Christoph Daum'un antrenman öncesinde futbolcularıyla yaptığı toplantıda, son haftalarda alınan başarısız sonuçlar üzerinde durduğu ve durum değerlendirmesi yaptığı bildirildi. Ligde son oynadıkları İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında aldıkları yenilgiyle şampiyonluk mücadelesinde avantajlarını yitirdiklerini ifade eden Alman çalıştırıcının, bundan sonra rakiplerinin de puanlar kaybedebileceklerini, ancak kendilerinin bunu düşünmeden önlerindeki maçları kazanarak yollarına devam edeceklerini söylediği öğrenildi. Toplantıda futbolcuların morallerinin bir hayli bozuk olduğu, kaleci Mert, tercüman Samet ve malzemeci Cemil'in doğum günlerinin kutlanmasının bir nebze de olsa sıkıntılı havayı dağıttığı ifade edildi.

LUGANO MİLLİ TAKIMA GİTTİ

İsviçre ile Uruguay arasında 3 Mart Çarşamba günü oynanacak özel maçın kadrosuna sakatlığı yüzünden çağırılmayan Lugano'nun, kaptan olması nedeniyle arkadaşlarını yalnız bırakmamak için milli takım kampına gittiği bildirildi. Uruguaylı savunma oyuncusunun yanı sıra antrenmana (A) Milli Futbol Takımı kampında bulunan Volkan Demirel, Emre Belözoğlu, Gökhan Gönül, Ümit Milli Takım kampında bulunan Volkan Babacan, İspanya Milli Takımı'na giden Güiza katılmadı. Omzundaki sakatlığı nedeniyle kontrol için Almanya'ya giden Özer'in yanı sıra, sakatlıkları nedeniyle tedavileri süren Mehmet Topuz ve Uğur çalışmada yer almadı. Menüsküs ameliyatının ardından rehabilitasyon sürecini tamamlayan Ali, bireysel futbolcu antrenörü Dolu Arslan yönetiminde takımdan ayrı çalıştı.

02.03.2010


 

DOS SANTOS kendini buldu

TÜRKCELL Süper Lig'de Kasımpaşa'yı 4-1 yenen Galatasaray, puanını 50'ye çıkartarak liderliğini sürdürürken, ortaya koyduğu başarılı performans ile olumlu yorumlar aldı.

Galatasaray'ın yeni transferlerinden Meksikalı oyuncu Giovani Dos Santos, Kasımpaşa maçında çok başarılı bir futbol oynadı. Transferinin ardından bir türlü istenen seviyeye gelemediği yönünde eleştirilere hedef olan genç oyuncu, sarı-kırmızılı formayla en etkili futbolunu Kasımpaşa maçında sahaya yansıttı. Maç boyunca çok çalışkan bir isim olarak dikkat çeken Giovani, girdiği gol pozisyonlarını değerlendirememesine karşın, Galatasaray'ın en etkili isimlerinden biri olarak gözüktü.

02.03.2010


 

Keita takımı sırtladı

GALATASARAY'IN yıldız isimlerinden Abdel Kader Keita, Kasımpaşa maçında takımını galibiyete taşımayı bildi. Karşılaşma 1-1 devam ederken, attığı oldukça güzel golle maçın düğümünü çözen isim olan Keita, Galatasaray'ın son golüne de imzasını atarak, başarılı bir maç performansı ortaya koydu. Keita, ligdeki gol sayısını 3'e çıkarırken, resmi maçlarda bu sezon 8. golüne imza attı.

02.03.2010


 

Arda'nın boşu yok

GALATASARAY'IN geçtiğimiz hafta Beşiktaş ile yaptığı derbi maçta rakip fileleri havalandıran kaptan Arda Turan, Kasımpaşa maçını da boş geçmedi. Kasımpaşa karşısında Galatasaray'ın ilk golünü atan Arda, sahada kaldığı sürede oldukça etkili bir oyun ortaya koydu. Sarı-kırmızılı yıldız oyuncu, Kasımpaşa filelerini havlandırarak ligdeki bu sezon 7. golünü atmayı başardı.

02.03.2010


 

Zirvede liderlik keyfi

ŞAMPİYONLUK yarışındaki en önemli rakiplerinden Fenerbahçe'nin haftayı İstanbul Büyükşehir Beylediyespor karşısında 2-1 yenik kapatmasının ardından, önemli bir avantaj elde eden sarıkırmızılılar, Kasımpaşa galibiyetiyle puanını 50'ye yükseltti. Sarı-kırmızılı takım, bir maç eksiğiyle 46 puanlı Bursaspor'un önünde yer alırken, ezeli rakibi Fenerbahçe ile puan farkını da 5'e çıkarttı.

02.03.2010


 

Rijkaard'ın doğruları

Galatasaray'lı oyuncular koşunca, istekli arzulu oyun oynayınca Galatasaray'ı seyretmek büyük zevk. Saha içinde sorumluluk alınca galibiyetde kaçınılmaz oluyor. Tıpkı Kasımpaşa maçında olduğu gibi. Fenerbahçe'nin üst üste aldığı kötü sonuçlar sarı kırmızılı oyuncuları motive etmiş gibi gözüküyor. Rijkaard'ın yaptığı hataları görmüş olması özellikle takımın savunma anlayışını düzeltmiş. Neill'in gelişiyle birlikte savunma artık daha derli toplu görüntü veriyo,özelllikle çizgi savunmada daha başarılı.

Dos Santos'un güvenli ve etkili oyunu Galatasaray’ın en göze batan özelliğiydi. Onun için zamana ihtiyacı olduğunu söylemiştim. Eminim ki, ilerleyen haftalarda daha etkili oyun segileyecektir. Arda, her zamanki gibi top ayağına çok yakışıyor, maçlara iğneyle çıkmasına rağmen üst düzey maçlar çıkartıyor. Keita için söylenecek fazla bişey yok aslında. Üst düzey yetenekleri var. Formda olduğu zaman adeta rakip savunmayı etkisiz hale getiriyor. Umarım Jo uzun yıllar Galatasaray'da kalır, çünkü bir forvet olarak aranan her özellik mevcut. Teknik kapasitesi yüksek ve hareketli oynamaktan ziyade, oynatmayı daha çok seviyor. Caner savunmada güven vermiyor. Özellikle kademe hatası fazla yapıyor. Galatasaray'ın sol beke mutlaka transfer yapması gerek. Sabri uzun sakatlıktan sonra tekrar forma giyebildi ancak Sabri'nin Galatasaray'da oynayacak düzeyde oyuncu olduğuna inanmıyorum. Çünkü Sabri de Caner gibi bek oyuncusu değil. Orta sahada düşünülürse yetenekleri çok az ve düz bir oyuncu.

Artık Rijkaard Türkiyede'ki sistemi çözmüş gibi gözüküyor. Birileri ona anlatmış olacak ki, yedek kulubesinden sık sık oyuncularına uyarılarda bulunuyor. Galatasaraylı oyuncular daha agresif oynamay başladı. Koşmuyor dediğimiz yıldız isimler bugün krampona kafasını sokuyor. Umarım bu durum istikrarlı bi şekilde devem eder.

GÜVEN ARDAHAN

[email protected].

02.03.2010


 

Dos Santos

Şampiyonluk yolundaki en ciddi rakibi F.Bahçe'nin gündüz seansında sürprizbir şekilde Büyükşehir Belediye'ye kaybetmesi, G.Saray'ın iştahını kabarttı. G.Saray, uzun zamandır olmadık şekilde sahada hırs ve azmin güzel örneklerini ortaya koydu. Taraftarının izlemek ve keyif almak istediği performansı, futbolcular ellerinden geldiğince ortaya koymaya çalıştılar. Bunun bir sebebi de Avrupa liginden hafta içinde elenmek olduğu da unutulmamalı. Çünkü bu sezon G.Saray'ın sadece lig şampiyonluğu hedefi kaldı. Ortaya konan futbol, bu hedefi kaçırmamak için zihinlerdeki kararın güçlü olduğunu gösterir nitelikteydi.

G.Saray'ın UEFA Avrupa liginde saf dışı kalmasının en önemli nedeni forvetsiz kalması oldu. Transferde yapılan hata bu sonucu doğurdu. Sakatlıkların çok fazla olması, G.Saray'ı Türkiye ve Avrupa kupalarında safdışı bıraktı. Şimidi ligde avantajlı bir konum yakalanmış durumda. Kewell ve Baros'un katılımı ile G.Saray yarışın sonunda dahada avantajlı bir duruma gelebilir. Bu maçta Do Santos kalitesini gösterdi. Oyunu ileri taşımada çok başarılıydı. Reijkaard'ın Santos'u Atletico Madrid maçında neden kullanmadığını gerçekten merak ettim. Üç günde Santos bu kadar form tutmadı ya.

Reijkard'ın temel oyun falsefesinin bu maçtaki yasıması iyiydi. Gerçektende G.Saray zaman zaman sahada güzel işler yaptı. Sahanın her yerinde oyuncuların birlikte pres yaptıklarını ve birlikte hücum organizasyonua çıktıklarını gördük. Bunları yaparken hiç bir oyuncu diğerinin katılımını beklemedi. Herkes üzerine düşeni yaptı. Bazı eksiklikler var tabi. Mesela Servet hâlâ güvensiz oynuyor. Mehmet Topal iyi niyetle oynamasına karşılık, teknik yetersizlikler içinde. Sabri' nin G.Saray için ne kadar önemli olduğunu gördük. Onun olması Keita'nın katkısını artırdı.

Kasımpaşa takımı ligin ayağa iyi pas yapan takımlarından birisi. Bu maçın kalitesinin yüksek olmasının bir sebebi de, galibiyet hedefiyle ve hücum düşünürek oynamalarıydı. Kasımpaşada iyi takımlarda olması gereken en önemli özellik; geriden ileriye doğru hiç ezber topa vurmamaları. Oyuncu kalitesi farklılığı biraz daha iyi olmuş olsa ilk beş içinde rahat olacak bir takım. Ligin başında düşecek takım seviyesinden bu duruma gelmeleri gerçektede kutlanılması gereken bir başarı.

SAİD OKUR [email protected].

02.03.2010


 

Bursaspor zirvenin ortağı oldu

Turkcell Süper Lig'in 23. haftasının son maçında sahasında konuk ettiği Kasımpaşa'yı 4-1 yenen Galatasaray, liderliğini sürdürdü.

Sarı-kırmızılılar, 29. dakikada Arda'nın attığı golle 1-0 öne geçerken, Kasımpaşalı Yekta 65. dakikada attığı golle skoru 1-1'e taşıdı. Galatasaray, 75. dakikada Keita'nın golüyle yeniden öne geçerken, 82. dakikada Jo penaltıdan attığı golle farkı 2'ye çıkardı. 84. dakikada bir kez daha sahneye çıkan Keita, kendisinin 2., takımının ise 4. golünü kaydetti. Sarı-kırmızılılar, bu galibiyetle puanını 50'ye çıkardı ve bu haftayı da liderlik koltuğunda geçti. Günün bir diğer maçında ise Fenerbahçe, İstanbul Büyükşehir Belediyesspor'a 2-1 yenildi. Karşılaşmada Fenerbahçe'nin golünü 57. dakikada Alex kaydederken, Brezilyalı futbolcu 79. dakikada da kırmızı kart gördü. İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un gollerini ise 30 ve 83. dakikalarda İskender attı. Lider Galatasaray'ın takipçisi Bursaspor, cezası nedeniyle Sakarya'da oynadığı maçta Sivasspor'u 3-0 yenerek ikincilik koltuğuna oturdu. Beşiktaş ise deplasmanda Kayserispor'u 2-1 yenerek zirve iddiasını sürdürdü. Trabzonspor, Antalyaspor'la 1-1 berabere kalarak yarışta geriye düştü. Ligde oynanan diğer maçlarda ise Ankaragücü, Gençlerbirliği'ni 1-0, Manisaspor da Diyarbakırspor'u 2-1 yendi. Gaziantepspor ile Eskişehirspor ise 1-1 berabere kaldı.

02.03.2010


 

TOPLU SONUÇLAR

Denizlispor - Ankaraspor : 3 - 0 (Hükmen)

Antalyaspor - Trabzonspor : 1 - 1

Bursaspor - Sivasspor : 3 - 0

Kayserispor - Beşiktaş : 1 - 2

Gençlerbirliği - Ankaragücü : 0 - 1

Gaziantepspor - Eskişehirspor : 1 - 1

Manisaspor - Diyarbakırspor : 2 - 1

İstanbul Büyükşehir Belediyespor - Fenerbahçe : 2 - 1

Galatasaray - Kasımpaşa : 4 - 1

02.03.2010


 

GOL KRALLIĞI

Lİgde gol krallığında ise Kayserisporlu Makukula 16 golle ilk sırada yer alırken, bu futbolcuyu 10 golle Gaziantepsporlu Souza, 9 golle Galatasaraylı Kewell, Fenerbahçeli Alex ve Trabzonsporlu Umut takip ediyor.

02.03.2010


 

HAFTANIN KARMASI

İlker (Manisa), Cihan (Ankaragücü), Ekrem (Beşiktaş), Ozan (Bursa), Mehmet Güven (Manisa), Doğa (Eskişehir), Tello (Beşiktaş), Dos Santos (Galatasaray), İskender (İstanbul Büyükşehir Belediye), Keita (Galatasaray), Ali Güzeldal (İstanbul Büyükşehir Belediye),

02.03.2010


 

HAFTANIN FUTBOLCUSU

Keita (Galatasaray)

02.03.2010


 

HAFTANIN HAKEMİ

Kuddusi Müftüoğlu

(Manisaspor - Diyarbakırspor)

02.03.2010


 

HAFTANIN TAKIMI

İstanbul B. Belediye

02.03.2010


 

24. HAFTANIN PROGRAMI

6 Mart Cumartesi: Kasımpaşa - Kayserispor, Sivasspor - İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Diyarbakırspor - Bursaspor, Trabzonspor - Gençlerbirliği. 7 Mart Pazar: Ankaragücü - Gaziantepspor, Manisaspor - Denizlispor, Fenerbahçe - Antalyaspor.

8 Mart Pazartesi: Eskişehirspor - Galatasaray.

02.03.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl