05 Mart 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

BAŞÖRTÜLÜLER MECLİSTE

28 Şubat’ın başörtüsü yasağı mağduru öğrencileri TBMM’ye gelerek, “İstanbul Üniversitesinde kurulan ikna odaları”nı anlattılar. Başörtülü oldukları için ikna odalarında baskı altına alındıklarını belirten başörtülüler, kılık kıyafet genelgesine uymayı taahhüt eden bir belgeyi imzalamaya zorlandıklarını belirttiler.


ÇATIRDAMANIN SEBEBİ KEMALİZM

ABD'nin başkenti Washington'daki Woodrow Wilson Center'daki "Türk ordusunun rolü üzerinde kriz" konulu toplantıda konuşan MHP İstanbul Milletvekili Pr

Savcılardan HSYK’ya itiraz

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu tarafından özel yetkileri ellerinden alınan Erzurum Cumhuriyet Başsavcıvekili Tarık Gür ile Cumhuriyet Savcıları Os


  Bakan Kavaf'ın acı günü

Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf’ın babası Niyazi Bostancı vefat etti.Alınan bilgiye göre, Bostancı, bir süredir tedavi gördüğü İbni Sina Hastanesi’nde sabaha karşı vefat etti.


  Tatbikat komutanlarla yapılacak

Genelkurmay Başkanlığı, Kış 2010 Tatbikatı’nın, basına kapalı olarak ve Seçkin Gözlemci Gününe sadece Genelkurmay Başkanı, Kuvvet Komutanları ve Jandarma Genel Komutanı katılacak şekilde icra edilmesinin planlandığı bildirildi.


  CHP’nin seçimle arası iyi değil

DEVLET Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Cumhuriyet Halk Partisi’nin seçimle, referandumla arasının çok iyi olmadığını bildirerek, ‘’60 yıldan bu yana seçimlerden başarıyla çıkmadı.


  Madde bağımlıları hayata kazandırılıyor

İSTANBUL Ticaret Odası (İTO) ve Esenler Belediyesi’nin Ortaklaşa Yürüteceği “Yüzde 100 Hayat—Madde Konuyla ilgili olarak İTO'da bir basın toplantısı düzenlendi.


  Kamu Düzenine örtülü ödenek

TERÖRLE mücadelede ilgili kurum ve kuruluşlar arasında koordinasyonu sağlamak üzere, İçişleri Bakanlığına bağlı ‘’Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı’’ kurulmasını öngören Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun’’ Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayınlandı.


  Erdoğan: Katılmamamın özel bir nedeni yok

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, Sarıkamış’ta yapılan kış tatbikatına katılmamasıyla ilgili olarak, ‘’Özel neden söz konusu değil’’ dedi.


  Danıştay’ın santraline dinleme incelemesi

ANKARA Cumhuriyet Başsavcılığının, ‘’Danıştay telefonlarının usulsüz dinlenildiği’’ iddialarına ilişkin yürüttüğü soruşturma kapsamında Danıştay Başkanlığının santral ve telefon sisteminde keşif yapıldı.


  Askerleri taşıyan otobüs devrildi

Kazada yaralanarak Tatvan Devlet Hastanesine kaldırılan askerleri ziyaret eden Yılmaz, ardından Tatvan Kaymakamlığında gazetecilere kazayla ilgili açıklama yaptı.


  CHP’li kadınlardan çarşaf yırtma eylemi

MERSİN'DE, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları üyesi bir grup, ‘’hilafetin kaldırılışının yıl dönümü’’ dolayısıyla yaptıkları basın açıklamasının ardından yanlarında getirdikleri çarşafları yırtarak eylem yaptı.


  Mersin polisi, ‘sopa’ ve ‘kalas’ avına çıktı

Mersİn’de polis, toplu taşıma araçlarında ‘sopa’ ve ‘kalas’ın yanı sıra kesici ve delici alet denetiminde bulundu.


  Fırınlara sıkı denetim

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, ilçede faaliyet gösteren fırınları ekibiyle birlikte sık sık denetliyor.


  Evde sigara içmeyin

Mart ayının ilk haftasının Yeşilay Haftası olması dolayısıyla, Yalova Yeşilay Cemiyeti Başkan Ahmet Muhtar Köse ve yönetim kurulu üyeleri, Mehdi Sungur, Alaeddin Mütkül ve Mehmet Çalışkan ile birlikte Valilik Makamını ziyaret etti.


  Orman yangınlarına hazırız

Orman Genel Müdürlüğüne bağlı Orman Koruma ve Orman yangınlarıyla Mücadele Daire başkanı Nurettin Doğan, 2010 yılı orman yangın sezonuna hazır olduklarını bildirdi.


  Muhtarlara imar semineri

Rİze’nİn Pazar ilçesinde kırsal alanda kaçak yapılaşmanın önüne geçmek ve insanların da mağdur olmasını önlemek için muhtarlara seminer verildi.


  İslâmın toplumsal mesajları anlatılacak

Dİyanet İşleri Başkan Yardımcısı İzzet Er, İslâm dininin ibadetler dışında toplumsal alanla ilgili bazı tavsiyeleri bulunduğuna dikkat çekti.


  SINAVLAR YAKLAŞINCA, TEST KİTAPLARINA İLGİ ARTTI

Tüyap Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezinde devam eden ‘’Bursa 8. Kitap Fuarı’’nda en büyük ilgiyi YGS, LYS, SBS, KPSS, ÜDS, TUS’a hazırlık kitapları ile yaprak testler görüyor.


  İHH’dan gazetemize nezaket ziyareti

İnsanî Yardım Vakfı (İHH) Yönetim Kurulu Üyesi Osman Atalay ve İHH Basın Müşaviri Salih Bilici, gazetemizin 41. kuruluş yıldönümü münasebetiyle bir nekazet ziyaretinde bulundu.


  Hırsızlara elektronik engel

Gazİanteplİ girişimcilerin geliştirdiği ‘’hırsız savar kutu’’, çiftçileri tarlalarındaki trafoların çalınması endişesinden kurtarıyor.


  Dünyevîleşme dönüştürdü

İstanbul Fatih’teki Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Bahattin Urlu yönetimindeki panele, yazar Hüseyin Alan ve Özgür-Der Genel Sekreteri Musa Üzer konuşmacı olarak katıldı. Kapitalizm süreci içinde cemaatlerin değişen yapısının anlatıldığı konuşmalarda Hüseyin Alan kapitalizmde bireyselleşme düşüncesi olduğuna vurgu yaptı.


  Emevî Camii, Şam ziyaretçilerinin ilk durağı

Surİye’nİn en modern ve kalabalık şehri olarak bilinen Şam, ülkenin güzelliklerini bir arada barındırıyor.


  Okul sıralarıyla geç tanıştılar

Van’da okuma yazma bilmedikleri için günlük hayatlarında sıkıntı yaşayan kadınlar, okuma yazma kurslarına büyük ilgi gösteriyor.


  2 bin 400 tespihle Guinness’i hedefliyor

Rusya’nIn başşehri Moskova’da yaşayan Azerî asıllı Ferhad Babahanov, sahip olduğu dünyanın en büyük tespih koleksiyonuyla Guinness Rekorlar Kitabı’na gireceği günü bekliyor.


  Yıpranmış eserler de doktora muhtaç

Cİlt san'atçısı Yücel Öztürk, eski kitap, hatıra defteri, not kâğıtları gibi eserleri günler süren çalışmaların ardından yenilemenin verdiği mutluluğu yaşıyor.


  Dinozorun en eski akrabası keşfedildi

ABD’lİ araştırmacılar, dinozorların en eski ‘’akrabasını’’ keşfetti. Texas Üniversitesinde görev yapan bilim adamları, bilinen en eski dinozor türünden 10 milyon yıl daha önce yaşamış olan ‘’Asilisaurus kongwe’’nin kalıntılarının Tanzanya’da bulunduğunu belirtti.


  ABD’de hava trafiğini bir çocuk yönetmiş

New York’taki JFK havaalanında hava trafiğini birkaç dakikalığına da olsa bir çocuğun yönettiği iddiası ABD’yi karıştırdı. Konuya ilişkin soruşturma başlatan Federal Havacılık İdaresi (FAA), yaşı belirtilmeyen bir çocuğun, hava trafiğini yönettiği anlaşılan ses kayıtlarına ulaştı.



Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl