05 Mart 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

BAŞÖRTÜLÜLER MECLİSTE

28 Şubat’ın başörtüsü yasağı mağduru öğrencileri TBMM’ye gelerek, “İstanbul Üniversitesinde kurulan ikna odaları”nı anlattılar. Başörtülü oldukları için ikna odalarında baskı altına alındıklarını belirten başörtülüler, kılık kıyafet genelgesine uymayı taahhüt eden bir belgeyi imzalamaya zorlandıklarını belirttiler.

“YILLARDIR SÜREN MAĞDURİYET ARTIK BİTSİN”

Meclisteki partilerin grup başkanvekilleri ve milletvekilleri ile görüşen başörtülüler, yıllardır büyük mağduriyetlere yol açan yasağın kaldırılması için herkesin üzerine düşen görev ve sorumlulukları yerine getirmesi çağrısında bulundular.

SİSTEMİN MAĞDURLARI BİRBİRİNE SAHİP

ÇIKMALI

BDP Grup Başkanvekili Bengi Yıldız, ‘’Sistemden mağdur olanların birbirine sahip çıkması lazım’’ dedi. Yıldız, ‘’İstanbul Üniversitesinde (İÜ) kurulan ikna odalarına alındığını’’ iddia eden dönemin bir grup öğrencisiyle basın toplantısı düzenledi. BDP’li Yıldız, şu görüşleri dile getirdi: ‘’Fikrine, düşüncesine, ideolojisine bakmadan sistemden mağdur ve mazlum olanların birbirine sahip çıkması lazım, birbirine destek olması lâzım. O mağduriyeti, kendi mağduriyeti olarak görmesi lazım. Bu toplumda bir başkasının acısını, mağduriyetini (benden değildir, benim ideolojimden değildir) diye önemsemezsek, kendi mağduriyetimiz olarak görmezsek, sıra bize geldiğinde kimse ses çıkaramayacak. Biz bu inançla bütün mağduriyetlere sahip çıkmaya çalışıyoruz. Arkadaşların mağduriyetini kendi mağduriyetimiz olarak görüyoruz. Onların yerinde biz de olabilirdik.’’Yıldız’ın, ‘’O dönem, İÜ’de hoca olduğu için sorgu odalarının şahidi olduğunu belirttiği’’ BDP İstanbul Milletvekili Ufuk Uras ise ‘’Bugün çarşaf açılımı deyip sorgu odalarının ardındaki sürek avını savunabilmek pekala mümkün olabiliyor’’ dedi. Benzer bir meseleyi TBMM Dışişleri Komisyonunda yaşadığını belirten Uras, kravat takmadığı için CHP İstanbul Milletvekilleri İlhan Kesici ve Şükrü Elekdağ’ın ‘’rahatsızlıklarını dile getirdiklerini’’ bildirdi. Uras, ‘’Bu zihniyet şekil meselelerini dünyanın en temel meselesi yapıyor’’ dedi. Ufuk Uras, sorunun ‘’monolotik devlet yapısı ve siyasi uzantılarının demokratikleşmeye direnişlerinden’’ kaynaklandığını savunarak, bütün mağdurların yan yana gelmesi ve buna izin vermemesi gerektiğini kaydetti.Uras, insanların bir kalıba sokulmasına karşı olduğunu ifade etti. Basın toplantısına katılan Kadriye Birinci, ‘’uygulamanın mağduru’’ olduğunu, başörtülü olduğu için kayıt sırasında bir odaya alındığını, kılık kıyafet genelgesine uymayı taahhüt eden bir belge imzalamaya zorlandığını ifade etti. Zeynep Kolaçağış da benzer iddiaları dile getirdi.


Gündemin nabzını tutmak için tıklayın!
www.sentezhaber.com

05.03.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  BAŞÖRTÜLÜLER MECLİSTE

  ÇATIRDAMANIN SEBEBİ KEMALİZM

  Savcılardan HSYK’ya itiraz

  HSYK, Hınıs savcısını görevden uzaklaştırdı

  Bakan Kavaf'ın acı günü

  Tatbikat komutanlarla yapılacak

  CHP’nin seçimle arası iyi değil

  Madde bağımlıları hayata kazandırılıyor

  Kamu Düzenine örtülü ödenek

  Erdoğan: Katılmamamın özel bir nedeni yok

  Danıştay’ın santraline dinleme incelemesi

  Askerleri taşıyan otobüs devrildi

  CHP’li kadınlardan çarşaf yırtma eylemi

  Mersin polisi, ‘sopa’ ve ‘kalas’ avına çıktı

  Fırınlara sıkı denetim

  Evde sigara içmeyin

  Orman yangınlarına hazırız

  Muhtarlara imar semineri

  İslâmın toplumsal mesajları anlatılacak

  SINAVLAR YAKLAŞINCA, TEST KİTAPLARINA İLGİ ARTTI

  İHH’dan gazetemize nezaket ziyareti

  Hırsızlara elektronik engel

  Dünyevîleşme dönüştürdü

  Emevî Camii, Şam ziyaretçilerinin ilk durağı

  Okul sıralarıyla geç tanıştılar

  2 bin 400 tespihle Guinness’i hedefliyor

  Yıpranmış eserler de doktora muhtaç

  Dinozorun en eski akrabası keşfedildi

  ABD’de hava trafiğini bir çocuk yönetmiş

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl