05 Mart 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

Karabük Süper Lig için gün sayıyor..

Bank Asya 1. Lig'de 10. haftadan itibaren bugüne kadar sadece 4 puan kaybeden ve 16. haftadan beri yoluna lider olarak devam eden Kardemir Karabükspor, Konyaspor'u 4-1 yenerek 56 puana ulaştı ve Süper Lig'e çıkmak için gün saymaya başladı. 24. haftayı en yakın rakibi Bucaspor'un 10 puan önünde tamamlayan Kardemir Karabükspor, 2002-2003'ten itibaren 18 takımla oynanan ligdeki takımlar içinde 24. hafta itibariyle 2004-2005 sezonunda 58 puan toplayan Sivasspor'dan sonra en fazla puan toplayan ekip oldu.

Ligde 15. haftadan beri ilk 6 sıradaki takımın değişmediği ligde, Bucaspor, deplasmanda Adanaspor'u 3-0 yenerek, 46 puana ulaştı ve lider Kardemir Karabükspor'un en yakın takipçisi oldu. Sezonun ilk yarısında uzun süre liderlik koltuğunda oturan Konyaspor ise üst üste kaybettiği puanlar yüzünden ligi birinci olarak bitirme hedefini rafa kaldırdı. Konyaspor, Süper Lig'e çıkabilmek için puan cetvelinde 3 puan önünde bulunan Bucaspor'u yakalayıp, ikinci sıraya yükselmek için yeni hesaplar yapacak. Ligde 4. sıradan itibaren takımlar 1'er puanla sıralanıyor. Bu hafta istedikleri sonuçları alamayan Boluspor ve Giresunspor, ilk 6 sıradaki takımlara puan olarak yaklaşamadı.

Ligde kalan 10 haftada lider Kardemir Karabükspor kalan 10 maçta 4 maçı evinde, 6 maçı ise deplasmanda oynayacak. 2. sıradaki Bucaspor, Altay maçı dahil 7 maçını İzmir'de oynarken, sadece 3 müsabakada İzmir dışında mücadele edecek. Ligde 4. durumdaki Altay ise 6 maçını İzmir'de, 4 maçını ise deplasmanda oynayacak. Adanaspor ve Konyaspor'un 5'er maçta taraftarlarının önünde mücadele edeceği, diğer 5 maçta da deplasmanda 3 puan mücadelesi yapacağı ligde Karşıyaka ise Bucaspor maçı dahil 5 müsabakasını İzmir'de oynayacak.

Bank Asya 1. Lig'den Süper Lig'e yükselebilmek için ilk 6 mücadelesinin yanı sıra, TFF 2. Lig'e düşmemek için de mücadele devam ediyor. Ligde ikinci devrede son 5 maçında üst üste 5 maçtan galibiyetle ayrılan Samsunspor, sıralamada 14.'lükten 9.'luğa kadar yükselirken, Giresunspor da 12.'likte 8.'liğe çıktı. Dardanelspor ve Mersin İdmanyurdu ise puan durumunda 4'er sıra geriye gitti. Son 10 haftaya girilen ligde, Kocaelispor 12 puanla son sırada alırken, Hacettepe 24 puanla 17. sırada, aynı puana sahip Kayseri Erciyesspor ve Mersin İdmanyurdu da 25 puanla 16. ve 15. sırada yer aldı.

EROL DOYRAN [email protected]

05.03.2010


 

Fildişi Sahili Hiddink'e 2 aylık teklifte bulundu

ULUSLARARASI Futbol Federasyonları Birliği'nin internet sitesi fifa.com'da, ''Filler (Fildişi Sahili Milli Takımı), Hiddink'i hedefliyor'' denildi.

Fifa.com'da, Ağustos ayında (A) Milli Futbol Takımı'nın başına geçecek Guus Hiddink ile ilgili bir haber yayımlandı. Fildişi Sahili Futbol Federasyonu'nun, Rusya Milli Futbol Takımı ile sözleşmesi Haziran sonunda dolacak ve Ağustos ayında (A) Milli Takım'ın başına geçecek Hollandalı teknik adam ile ara döneme denk gelen 2010 Dünya Kupası boyunca çalışmak istediği anlatılan haberde, ''Eski Chelsea teknik direktörü Guus Hiddink, Dünya Kupası'nda Fildişi Sahili Milli Takımı'nı çalıştırması muhtemel'' denildi. Rusya Futbol Federasyonu'nun, Hiddink ile bu süre zarfında çalışma konusunda ısrar ettiği, ancak Hiddink'in Fildişi Sahili'nin teklifinden etkilenebileceği belirtilen haberde, Fildişi Sahili Futbol Federasyonu Başkanı Jacques Anouma'nın, BBC'ye yaptığı açıklama da yer aldı. Ana hedeflerinin, Hiddink olduğunu ifade eden Anouma, ''Guus, teklif götürdüğümüz teknik direktörlerden biri. İstediğimiz biri, görüşmeler devam ediyor, ancak bir karar verilmedi. Muhtemelen gelecek hafta ortalarında sonuçlanacak'' dedi. Haberde, Fildişi Sahili Futbol Federasyonu'nun, Afrika Uluslar Kupası'ndaki başarısız sonucun ardından Vahid Halilhodziç'in görevine son verdikten sonra gözünü Hiddink'e diktiği, ancak Anouma'nın listesindeki tek ismin bu olmadığı da ifade edildi. Bu görev için İsveçli antrenör Sven-Goran Eriksson'un isminin de geçtiği kaydedildi. ''Hiddink işi olmazsa, Filler, başka birine bakmak durumunda kalabilirler, ancak Hiddink, bazı şeyler çözülürse teklife sıcak bakıyor'' denilen haberde, 63 yaşındaki teknik direktörün, ''Karar vermeden önce çözmem gereken konular var'' ifadelerine de yer verildi.

05.03.2010


 

MİLLİLERİN HONDURAS GALİBİYETİ SEVİNDİRDİ

A MİLLİ Futbol Takımı Sorumlu Yardımcısı Oğuz Çetin, Honduras maçınde bünyedeki ve yeni oyuncuların son durumlarını gördüklerini ve neticenin olumlu olduğunu söyledi.

Çetin, yoğun maç programı içinde oyuncularının iyi bir performans gösterdiğini belirterek, "Honduras maçında hem eski oyuncularımızın hem de yeni oyuncularımızın son durumlarını gördük. Futbolcularımızın performanslarını görmek adına oldukça önemliydi. Düşündüklerimizi yerine getirdik. Oyundan memnunum" dedi. Oğuz Çetin, A Milli Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink'e yardımcı olmak için TFF tarafından kendisine verilen görevi kabul ettiğini ve bundan dolayı da mutlu olduğunu kaydetti. A Milli Takım'ın Honduras maçında golünü atan futbolculardan Emre Güngör de, A Milli Takım formasıyla ilk kez gol attığı için mutlu olduğunu söyledi. Sakatlığı nedeniyle Milli Takım'dan uzak kaldığını ifade eden Emre, "Artık sakatlığım geçti. Kendi takımımda ve A Milli Takım'da oynuyorum" diye konuştu.

05.03.2010


 

Hamit: Hiddink'in kalitesi tartışılmaz

MİLLİ futbolcu Hamit Altıntop, A Milli Futbol Takımı'nın yeni teknik direktörü Guus Hiddink'in tartışılmaz bir isim olduğunu söyledi.

Hamit, Hiddink'in, başarılarla dolu bir kariyere sahip olduğunu dile getirerek, "Hiddink tartışılmaz. Gittiği takımlarda başarılı olduğunu ve iyi futbol oynattığını gördük. Umarım burada da tecrübesi ve kalitesini yansıtır. Kendisiyle çalışmayı dört gözle bekliyoruz. Hollanda ekolünde hızlı futbol oynanıyor. Umarım bizdeki kaliteyle de öyle futbol oynarız. Bu, zaman alabilir; sabırlı olmak lazım.'' diye konuştu.

05.03.2010


 

Dilmen: Avrupa ile yarışamayız

FENERBAHÇE ve milli takımın eski oyuncusu Rıdvan Dilmen, Okan Üniversitesi Akfırat Kampüsü'nde öğrencilerle biraraya geldi.

Konferansa, üniversite öğrencilerinin yanı sıra Şeyhli İlköğretim Okulu öğrencileri de katıldı. Öğrencilerden gelen sorulara cevap veren Dilmen, futbol milli takımının başına gelecek olan Guus Hiddink'in Ağustos'ta göreve başlayacağını ve bu tarihin çok geç olduğunu ifade etti. Türk Futbol takımlarının kendilerini çok geliştirdiklerini belirten Dilmen, bu gelişmelere rağmen Avrupa'daki takımları zaman zaman yenebileceğimizi ama onlarla yarışamayacağımızı ifade ederken, "Dürüst olalım, Şampiyonlar Ligi kupasını kazanabileceğimize hiç inanmıyorum. Türk takımlarının bütçesi düşük kalıyor, onlarlar rekabet etme şansımız yok. Inter'in tek oyuncusunun aldığı yıllık ücret, bizim bir kulübümüzün senelik bütçesi kadar." dedi.

Futbolcuların takım taraftarı olup olamayacakları ile ilgili bir soruyu da cevaplandıran Rıdvan Dilmen, "Oyuncular profesyoneldir. Bir takımda oynarken diğer tüm duygularınızdan sıyrılıyorsunuz. Rüştü'yü düşünün mesela. Yıllarca Fenerbahçe'de oynadı, şimdi de Beşiktaş'ta. Halbuki çocukken Galatasaray taraftarıymış. Şu anda ise Türkiye'nin en iyi Beşiktaşlılarından biri." şeklinde konuştu. Kendisine bir çok takımdan teknik direktörlük teklifi geldiğini ifade eden Dilmen, şu an için teknik direktörlüğe sıcak bakmadığını, ayrıca NTV ile kontratının devam ettiğini belirtti. Öğrencilerden gelen Fenerbahçe'den size teklif gelse döner misiniz sorusuna ise, "Şu an orada çalışan insanlar var. Şimdilik Fenerbahçe'ye dönmeyi de düşünmüyorum. Tabii geleceğin ne göstereceğini bilemeyiz." şeklinde cevap verdi. Okan Üniversitesi Spor Bilimleri Bölümü'nün Danışma Kuruluna katılmayı da kabul eden Dilmen, bu kurulda yapacağı çalışmaların ilki olarak, düzenleyeceği panel için öğrencilerin görmeyi istedikleri panelist isimlerini sordu.

05.03.2010


 

Atletico Madrid Guiza'yı istiyor

İSPANYOL spor gazeteleri, Fenerbahçe'de forma giyen Daniel Güiza'nın Atletico Madrid kulübü ile görüştüğü iddialarını yeniden gündeme getirdi. AS gazetesi, Güiza'nın gelecek sezon Atletico Madrid'de forma giymesi için hareketlenme olduğunu iddia etti. Atletico Madrid'in iki yıldız oyuncusu Kun Agüero ile Diego Forlan'dan birinin sezon sonunda ayrılması halinde yerine gelebilecek ilk isim olarak Güiza gösteriliyor. Güiza'nın menajerinin 1997-98 yılında Christian Vieri'yi Atletico'ya getiren Quique Pina olduğu belirtilirken, "Güiza, Vieri'nin izinden yürüyor" yakıştırması yapıldı. Öte yandan Daniel Güiza'da Fransa karşısında forma giydi. 80. dakikada Silva'nın yerine oyuna giren Güiza için yapılan yorumlarda, ''O, Dünya Kupası'nda Milli Takımın 3. forveti olacak. Del Bosque'nin gözünde Villa ve Torres'den sonra Güiza geliyor. Güiza, Negredo'ya karşı bilek güreşini kazandı'' denildi. İspanya, deplasmanda oynadığı bu özel maçı 2-0 kazandı.

05.03.2010


 

Basketbolda bayanlar finalleri Bandırma'da

BASKETBOLDA Teknosa Bayanlar Türkiye Kupası Sekizli Final maçları, Bandırma'da yapılacak.

Basketbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, bu yıl 18'incisi düzenlenecek Teknosa Bayanlar Türkiye Kupası maçlarının 26-27-28 Mart'ta Bandırma'da gerçekleştirileceği bildirildi. Banvit Kara Ali Acar Spor Salonu'nda yaşanacak kupa mücadelesinde 8 takım 3 gün süresince şampiyon olabilmek için çaba harcayacak. Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi'nde 2009-2010 sezonunun birinci devresini puan cetvelinin ilk 8 sırasında tamamlayan Fenerbahçe, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Galatasaray, Beşiktaş Cola Turka, Ceyhan Belediyesi, PANKÜP Kayseri Şekerspor, Samsun Basketbol ve İstanbul Üniversitesi takımları Teknosa Bayanlar Türkiye Kupası'nın sahibi olabilmek için mücadele edecek. Bu arada Teknosa Bayanlar Türkiye Kupası'nın tüm maçları D Spor ve www.teknosaturkiyekupasi.org adresinde naklen yayınlanacak.

05.03.2010


 

Eskişehir'in kozları eski 3 G.Saraylı

ESKİŞEHİRSPOR'UN Galatasaray'dan transfer ettiği 3 futbolcu Cimbom'a karşı oynayacak.

Eskişehirspor'un sezon başında transfer ettiği Ümit Karan ve Volkan Yaman ile devre arasında sarı-kırmızılı takımdan kiraladığı Aydın Yılmaz, Galatasaray'a karşı forma giyecek. Yaklaşık 8 sezon forması giydiği ve takım kaptanlığını yaptığı Galatasaray'dan sezon başında Eskişehirspor'a transfer olan Ümit Karan, kırmızı-siyahlı forma altında da takım kaptanlığını sürdürüyor. Galatarasay'ın 2007'de Antalyaspor'dan transfer ettiği Volkan Yaman da sezon başında Eskişehirspor'a katıldı. Es-Es'in devre arasında Galatasaray'dan kiraladığı Aydın Yılmaz da eski takımına karşı ilk kez sahaya çıkacak.

05.03.2010


 

Doll 2 yıl daha kaldı

GENÇLERBİRLİĞİ, Alman teknik direktör Thomas Doll'un sözleşmesini 2 yıl daha uzattı. Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri'nde düzenlenen ve Gençlerbirliği Başkan Vekili Tarık Artukmaç ile basın sözcülerinden Enis Safi'nin katıldığı imza töreninde Thomas Doll, kendisini 2 yıl daha kırmızısiyahlı renklere bağlayan sözleşmeye imza attı. Thomas Doll, beklenen Gençlerbirliği'ne ulaşmak için çalışacağını ifade ederek, "Benim için söylenen olumlu sözlere teşekkür ederim'' dedi.

05.03.2010


 

Ersan İlyasova "double-double" yaptı

nAMERİKAN Profesyonel Basketbol Ligi'nde (NBA) Milwaukee Bucks'ın sahasında Washington Wizards'ı 100-87 yendiği maçta, milli basketbolcu Ersan İlyasova ''double-double'' yaptı. Bradley Center'da yedekten girdiği oyunda 33 dakika forma şansı bulan İlyasova, 19 sayı, 10 ribaunt ve 6 asistle ''double-double'' yaparken, asist kategorisinde de kariyer rekoru kırdı. Bucks'da en skorer isim, 22 sayı, 2 ribaunt ve 2 asistle John Salmons olurken, Andrew Bogut 15, Carlos Delfino ve Jerry Stackhouse da 13'er sayı üretti. Bu arada, Atlanta Hawks'ın sahasında Philadelphia 76ers'ı 112-93 mağlup ettiği maçta, eski Ülkersporlu basketbolcu Zaza Pachulia 6 sayı, 5 ribaunt ve 1 asist kaydetti.

05.03.2010


 

Yeni Burhan Felek'in temeli yarın atılacak

TÜRKİYE Voleybol Federasyonu'nun yenilenmesi amacıyla geçtiğimiz ay çalışmalara başlanan Burhan Felek Spor Salonu için temel atma töreni 6 Mart Cumartesi günü yapılacak. Açıklamada, ''1972 yılından bu yana kalbi voleybol için atan Burhan Felek Spor Salonumuzu, son servisimizi atarak uğurlamıştık. İlk servisimizi atma vakti yaklaştı'' ifadeleri yer alırken, tüm voleybolseverlerin temel atma törenine davet edildiği vurgulandı. Yeni yapılacak salonun 7 bin seyirci kapasiteli olacağı aktarılırken, 12 soyunma odası, 120 yataklı otel, 150 kişilik restoran ve 100 kişilik basın toplantısı salonunun tesiste yer alacağı dile getirildii

05.03.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl