08 Mart 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

DOĞU KUDÜS FİLİSTİN’İNDİR

Doğu Kudüs’ün Şeyh Cerrah mahallesinde uzunca bir süredir uygulanan, bazı Filistinli ailelerin mahkeme kararlarıyla evlerinden edilip, yerlerine aşırı Yahudilerin yerleştirilmesine karşı, İsrailli sol eylemcilerle Araplar birlikte protesto eylemi düzenledi. Doğu Kudüs’ün Yahudileştirilmesine karşı çıkanlar Filistin bayraklarını sallayıp, “Ev yıkımlarını durdurun,” “Doğu Kudüs Filistin’e aittir,” “İsrail işgaline son,” “Artık savaş değil, barış zamanı” gibi sloganlar attılar.

Doğu Kudüs için büyük gösteri

Doğu Kudüs’ün Şeyh Cerrah mahallesinde uzunca bir süredir uygulanan, bazı Filistinli ailelerin mahkeme kararlarıyla evlerinden edilip, yerlerine aşırı sağcı-dinci Yahudilerin yerleştirilmesine karşı, İsrailli sol eylemcilerle Araplar birlikte protesto eylemi düzenledi. Gösteriye 5 bine yakın kişi katıldı.

Doğu Kudüs’ün Yahudileştirilmesine karşı çıkanlar Filistin bayrakları sallayıp, “Ev yıkımlarını durdurun”, “Doğu Kudüs Filistin’e aittir”, “Emperyalizme son”, “İsrail işgaline son”, “Artık savaş değil barış zamanı” gibi sloganlar attılar.

6 aydan fazla süredir, Batı Şeria’da duvara ve Filistinlilerin topraklarına el konulmasına karşı ortak mücadelelerin bir benzeri Şeyh Cerrah mahallesinde yaşanıyor ve barış yanlısı İsrailli sol eylemciler, her Cuma, evlerinden edilen Filistinli ailelerle birlikte dayanışma içinde gösteriler düzenliyor.

Protestocular geçen hafta Kudüs polisinden, mahkeme konusu evlerden birine açılan yolda çok daha geniş çaplı bir protesto gösterisi için izin istemiş, ancak polis, izin vermemişti. Bunun üzerine Yüksek Mahkeme’ye başvuran barış eylemcilerine Yüksek Mahkeme destek çıkmıştı. Yüksek Mahkeme Başkanı Dorit Beinisch, polisin gösteri hakkını yasaklamasına tepki göstererek, gösteriye izin vermişti.

Göstericilerle eş zamanlı olarak yaklaşık 100 kadar aşırı dinci ve aşırı sağcı eylemci de bölgede karşı gösteri düzenledi, Yüksek Mahkeme’yi protesto etti. Ancak her iki kesimin güzergâhını farklı yönlerden veren polisler, iki taraf arasına adeta etten duvar ördü, taraflar arasında meydana gelebilecek herhangi bir olaya imkân vermedi.

Sağcıların yaptığı gösteriye, İsrail parlamentosunun (Knesset) aşırı sağ partilerinden Ulusal Birlik Başkanı Yaakov Katz, milletvekili Arye Eldad da katıldı.

Arye Eldad, İsrailli solcuları “düşmanla işbirliği yapmakla” suçlarken, Ulusal Birlik Başkanı Yaakov Katz da Filistinlilerle İsrailli solcuların birlikte protestolara katıldıkları her yerin, bugün geniş bir Yahudi varlığına sahip olduğunu dile getirdi.




HABER - YORUM - ANALİZ
www.sentezhaber.com

08.03.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  DOĞU KUDÜS FİLİSTİN’İNDİR

  İsrail: Obama Filistin’e yakın

  Irak seçimlerinde bomba sesleri

  Afganistan’da çözüm askerî yollarla olmaz

  Rus istihbaratı, tren bombacılarını yakaladı

  Economist: Tasarı, Genel Kurul’a gelmezse Türkiye’nin öfkesi yatışır

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl