08 Mart 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

İsrail: Obama Filistin’e yakın

İsrail Dışişleri, Obama'nın Filistin'in taleplerine daha yakın bir duruş sergilediğini düşünüyor. Bakanlığın Siyasî Araştırmalar Merkezince dağıtılan raporda, “ABD'nin son söylemleri, kısmen ve ihtiyatla da olsa Filistin talepleriyle örtüşüyor” deniliyor.

İsraİl Dışişleri Bakanlığı, ABD’deki Başkan Barack Obama yönetiminin Filistinlilerin taleplerine daha yakın bir duruş sergilediğini düşünüyor. Bakanlık tarafından hazırlanarak diplomatik temsilciliklere dağıtılan bir hizmet içi raporda, İsrail ile Filistinliler arasında yakınlaşmanın sağlanmasına yönelik görüşmelere hazırlık amacıyla yapılan temaslarda, Obama yönetiminin Filistin taleplerine daha yakın bir duruş sergilediği belirtildi. Haaretz gazetesinin haberine göre, kısa süre önce Dışişleri Bakanlığının stratejik politikalara odaklı Siyasî Araştırmalar Merkezince dağıtılan raporda, “Amerikalıların son söylemleri, görüşmelerin çerçevesi ve yapısıyla ilgili olarak, kısmen ve ihtiyatla da olsa Filistin talepleriyle örtüşen ifadeler taşıyor” görüşüne yer verildi. “ABD yönetiminin can alıcı konular üzerinde açıklama yapmaktan dikkatle kaçındığı” kaydedilen rapora göre Washington, hem İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun, hem de Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın kendi ülkelerinde karşı karşıya bulundukları iç sorunların farkında. Raporda, barış görüşmelerinin Obama yönetiminin gündeminde ilk sırada yer almayacağı ifade edildi.

MITCHELL DEVREDE

Rapora göre, ABD yönetimi İsrail ile Filistinliler arasında yakında başlayacak dolaylı görüşmelere ağırlığını koymak yerine Kasımdaki Kongre seçimlerine yoğunlaşacak. Arap Birliği Dışişleri Bakanlarının Kahire’deki son toplantılarında benimsedikleri karar uyarınca, İsrail ve Filistinlilere barış görüşmelerine yeniden başlamaları için 4 aylık bir süre verilmişti. Bu süre içerisinde ABD yönetiminin Orta Doğu Temsilcisi George Mitchell, taraflarla görüşmelerde bulunacak.


HABER - YORUM - ANALİZ
www.sentezhaber.com

08.03.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  DOĞU KUDÜS FİLİSTİN’İNDİR

  İsrail: Obama Filistin’e yakın

  Irak seçimlerinde bomba sesleri

  Afganistan’da çözüm askerî yollarla olmaz

  Rus istihbaratı, tren bombacılarını yakaladı

  Economist: Tasarı, Genel Kurul’a gelmezse Türkiye’nin öfkesi yatışır

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl