11 Mart 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

IMF ile görüşmelere ara

Uluslararasi Para Fonu (IMF) ile Mayıs 2008’den bu yana süren stand-by görüşmelerine ara verildi. IMF Sözcüsü Caroline Atkinson, 2010 yılı Madde 4 istişareleri kapsamında bir IMF heyetinin Mayıs ayının ilk yarısında Türkiye’ye gelmesi konusunda Türkiye ile anlaştıklarını; stand-by anlaşması konusunda görüşmelerin ise artık devam etmediğini açıkladı.



Türkiye’nin IMF tarihi



BABACAN: ARA VERDİK, SONRA GÖRÜŞECEĞİZ

Devlet Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, gazetecilerin IMF’ye ilişkin sorularını cevaplarken, ‘’IMF ile stand-by görüşmelerini tamamen sonlandırdığı anlamına geliyor mu?’’ sorusuna, Hazine Müsteşarlığından yapılan açıklamada, durumun ne olduğunun ve sürecin nasıl işleneceğine ilişkin detayların ortaya konduğunu söyledi.



TİM: Türkıye’nın bır kaybi yok

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türkiye’nin, IMF anlaşması yapılmadığı için bir kaybı olmadığını bildirdi.



İTO: Ekonomı tarıhının miladı

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş, IMF ile Stand By yapılmayacak olmasına ilişkin, ‘’Açıklamayı Türk ekonomi tarihinin bir miladı olarak kabul ediyorum’’ dedi.



Sanayİde İstİhdam azaldI

TÜRKİYE‘DE 2009 yılının son çeyreği olan (Ekim-Kasım-Aralık) döneminde sanayide istihdam endeksi bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 6,8, bir önceki döneme göre yüzde 0,1 azaldı.



16 yılda cep telefonuna 27.5 milyar dolar ödedik

Mobil İletişim Sistemleri ve Araçları İşadamları Derneği (MOBİSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Dursun, Türkiye’ye 1994 yılından bu yana kayıtlı ya da kayıtsız olarak yaklaşık 135 milyon adet cep telefonu getirildiği ve bu telefonlara ödenen döviz miktarının 27,5 milyar doları bulduğunu bildirdi.



Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl