11 Mart 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

‘Taş atan çocuklar’ tekrar Meclise geliyor

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, kamuoyunda ‘’taş atan çocuklar düzenlemesi’’ olarak bilinen Terörle Mücadele Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Tasarısıyla ilgili bilgi vermek üzere, CHP ve BDP Gruplarını ziyaret ederek bilgi verdi. Her iki partinin tasarı üzerindeki “eleştiri ve tereddütlerini not ettiklerini” ifade eden Ergin, bir alt komisyon kurularak tasarının orada olgunlaştırılması ve Meclise getirilmesi noktasında olumlu bir hava oluştuğunu söyledi.


CHP, tereddütlerinin giderilmesini istiyor

CUMHURİYET Halk Partisi(CHP) Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay, kamuoyunda ‘Taş Atan Çocuklar’ tasarısı olarak bilinen yasa tasarısıyla ilgili Adalet

AKP’li başkan tedavi gördüğü hastanede öldü

EVİNİN önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu yaralanan Amasya’nın Taşova ilçesine bağlı Esençay beldesinin AKP’li Belediye Başkanı İlhan Arduç (49) t


  Depremzedelere soba ve tüp

Elazığ’ın Karakoçan ilçesi Başyurt Beldesinde meydana gelen depremde hasar gören köylerde yaralar sarılmaya devam ediyor.


  Evler faydan uzaklaşacak

ELAZIĞ’DAKİ 6,0 büyüklüğündeki depremle ilgili bir gazeteye konuşan Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Afet ve Acil Yardım Koordinasyon Kurulu, Bayındırlık Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve TOKİ’nin katkılarıyla bir eylem planı hazırlayacaklarını söyledi.


  Meclis Deprem Araştırma Komisyonu toplandı

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) Yönetim Kurulu Başkanı İdris Serdar, belediye sınırları içerisindeki evlerin zorunlu deprem sigortası kapsamına girdiğini, köydeki evlerin bunun dışında kaldığını söyledi.


  Gaziliğini AİHM’de arıyor

Bİlecİk’İn Bozüyük ilçesinde, 1989 yılında Hakkari’de teröristlerle girilen çatışmada vücuduna isabet eden 19 şarapnel parçasıyla yaşam mücadelesi veren kişi, gazi olduğunu ispatlamaya çalışıyor.


  Policy, Davutoğlu’nu Kissinger’e benzetti

Washington Post-Newsweek grubunun dış politika, diplomasi ve strateji dergisi Foreign Policy, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nu, “Dünyanın Kissinger’ları” olarak nitelediği 4 devlet adamından oluşan listeye dahil etti.


  Türkiye, Afganistan işgal gücünden derhal çekilsin

AralarInda Akabe Kültür ve Eğitim Vakfı, Aksa Vakfı, Araştırma Kültür Vakfı, Hikmet Vakfı, İHH, İnsan ve Medeniyet Hareketi, MAZLUMDER, Medeniyet Derneği, Özgür-Der ve Tüketici Hakları Merkezi gibi bir dizi kuruluş MAZLUMDER İstanbul Şubesi’nde bir araya gelerek NATO’nun Afganistan işgaline son vermesini ve Türk Silâhlı Kuvvetleri'nin Afganistan’dan çekilmesini talep etti.


  Elazığ'daki depremde ölü sayısı 51'den 41'e düştü

Elazığ Kovancılar Kaymakamlığı, depremde hayatını kaybedenler için daha önce 51 olarak açıklanan sayıyı 41 olarak düzeltti. Bu arada, depremin vurduğu köylerde yaraları sarma çalışmaları devam ediyor.


  Kerpiç evler Anadolu gerçeği

İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Ali Çınar, ‘’Kerpiç ev, Anadolu’nun bir gerçeğidir. Kırsal kesimde bugün halen yoğun şekilde kerpiç ya da kerpiç, taş ve ahşabın birlikte kullanıldığı yığma kâgir evler vardır. Kırsaldaki bu kerpiç evler usta marifetiyle yapılıyor. Yoksa kerpiç değil, kerpicin uygun şekilde kullanılmaması tehlikeli” dedi.


  Rus şair: Hz. Muhammed âlemlere nur saçıyor

Rusya Müftüler Konseyinin bu yıl dördüncüsünü düzenlediği “Alemlere Rahmet-Peygamber Hz. Muhammed” adlı şiir yarışmasını kazanan Hıristiyan Rus şair Nikolay Pereyaslov “Muhammed âlemlere nur saçan bir peygamberdir” dedi.


  AB, ‘ayran’ımıza dokunmayacak

AB uyum sürecinde en çok tartışılan konulardan birisi olan “Gıda Güvenliği ve Geleneksel Gıda Ürünlerinin akıbetinin ne olacağı?” konusu Türkiye Süt, Et, Gıda Sanayicileri ve Üreticileri Birliği’nin (SETBİR), 4 yıldır 10 AB üye ülkesi Gıda Federasyonları ile birlikte yürüttüğü TRUEFOOD projesinin İstanbul’da gerçekleştirilen son toplantısında açıklandı.


  Dikkat sarhoş çıkabilir!

Romanya’da sürücüleri sarhoş yayalara karşı uyarmak için yollara işaret levhaları konuldu. İngiliz Times ve Daily Telegraph gazetelerinin haberlerine göre, ülkenin Macaristan sınırındaki Pecica kasabasında yetkililer, kazaların artması üzerine, sürücülerin yollarda yatan sarhoşlar konusunda dikkatli olmaları için yol kenarlarına “Dikkat - Sarhoş” ibaresi bulunan işaret levhaları konulması emrini verdi.



Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl