14 Mart 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

İsrail’i bütün dünya kınadı

‘Orta Doğu Dörtlüsü’ olarak bilinen ABD, Rusya, Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği, Doğu Kudüs’e 1600 yeni konut inşa etmesi kararı yüzünden İsrail’i kınadı.

DÜNYA, İSRAİL’İ KINADI

ABD, Rusya, BM ve AB yayınladığı bir bildiride ‘’Orta Doğu Dörtlüsü, İsrail’in Doğu Kudüs’te (yerleşimciler için) yeni konutlar yapılması konusundaki kararını kınamaktadır’’ ifadelerini kullandı. Bildiride ‘’Orta Doğu Dörtlüsü’nün Kudüs’teki gelişmeleri yakından izlemeye karar verdiği ve mevcut durumla ilgili gerektiğinde yeni adımlar atılmasının gündemde olduğu’’ kaydedildi. Orta Doğu Dörtlüsü’nün bildirisinde, ‘’İsrail veya Filistin tarafından yapılacak tek yanlı girişimlerin barış görüşmelerine yarar sağlamayacağı ve uluslar arası topluluk tarafından tanınmayacağı’’ vurgulandı.

Filistin ve İsrail arasındaki diyaloğun bir an önce tekrar başlatılması ve barışın sağlanabileceği bir görüşme atmosferinin oluşturulmasının ilgili tüm taraflarca desteklenmesi çağrısının da yer aldığı bildiride, ‘’Arap-İsrail barışı ile bağımsız, kendi ayakları üzerinde durabilen, (İsrail’e) komşu Filistin devletinin kurulması tarafların, tüm bölge ülkelerinin ve uluslararası toplumun temel çıkarları arasındadır’’ denildi. Bildiride, ‘’Dörtlü’nün 19 Martta Moskova’da yapılacak toplantısında bu konunun bir bütün olarak ele alınacağı’’ da ifade edildi.

BAYAN CLINTON, BAŞBAKAN NETANYAHU’YA SERT ÇIKTI

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’yu, hükümetinin Doğu Kudüs’te 1600 konutluk projeyi onaylamasından dolayı sert biçimde eleştirdi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Philip Crowley, Clinton’ın 43 dakika süren telefon görüşmesinde, ülkesinin, İsrail’in yeni konut inşasına dair geçen Salı yaptığı açıklamaya, hem zamanlaması hem de muhteva bakımından duyduğu derin hayal kırıklığını ve güçlü itirazını dile getirdiğini söyledi.

Clinton’ın görüşmede, bu açıklamayı İsrail’in ikili ilişkilere yönelik yaklaşımında “çok olumsuz bir işaret” ve ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın bölgeyi ziyaretinin “ruhuna” da aykırı olarak gördüğünü söylediğini ifade eden Crowley, görüşmede Netanyahu’ya ayrıca, İsrail’in bu adımının barış sürecine dair güveni baltaladığı mesajının verildiğini kaydetti. Crowley, görüşmede Clinton’ın, “özellikle de ABD’nin İsrail’in güvenliğine güçlü bağlılığının ışığı altında bunun nasıl olduğunu anlayamadığını, İsrail hükümetinin sadece sözlerle değil, spesifik eylemleriyle de bu ilişkiye ve barış sürecine bağlı olduğunu göstermesi gerektiğini” söylediğini bildirdi.

ABBAS: İSRAİL BARIŞI TEHLİKEYE ATTI

Filistin Yönetimi Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İsrail hükümetinin yeni konut inşası için aldığı kararların barış görüşmelerini “tehlikeye attığını” belirtti. Abbas, “hemen başlaması gereken görüşmelerin, İsrail’in son kararları yüzünden tehlikeye düştüğünü” kaydetti. Arap Birliği, İsrail’in 1600 konut inşası konusundaki girişiminin durdurulmaması halinde, İsrail ile Filistin arasında doğrudan veya dolaylı görüşmelerin olmayacağını açıklamıştı.


"HABERDE DOĞRULUK, YORUMDA İSABET"
www.sentezhaber.com

14.03.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  İslâm karşıtı afişe yasak

  İsrail’i bütün dünya kınadı

  Lahor’daki patlamada 57 kişi öldü

  İsveç gazetesinden parlamentoya eleştiri

  Papandreu: 3 yıl sonra yeni bir sayfa açacağız

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl