14 Mart 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Kültür-Sanat

Bizim Radyo’da zaman “Onu” tanıma zamanı

BEDİÜZZAMAN Said Nursî’nin vefatının 50. yılı münasebetiyle şu günlerde Bizim Radyo’da hummalı ve heyecanlı çalışmalar devam ediyor.

Vefatının 50. yıldönümünde “Zaman onu tanıma zamanı” diyen Bizim Radyo, 15 Mart (yarın) itibariyle başlayacak programlarının büyük bir çoğunluğunu tamamladı. Birbirinden istifadeli ve kıymetli programlarla birçok yönden Bediüzzaman Said Nursî’yi ve Risâle-i Nur’ları dinleyicilerine daha yakından tanıtmak arzusunda olan Bizim Radyo’nun Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Yaşar ile programları konuştuk. Yaşar, konuyla ilgili olarak şunları söyledi.

HER MART AYRI HEYECAN

“Kuruluş amacı ve hedefleri doğrultusunda yaptığı yayıncılığın 5. yılını dolduran Bizim Radyo’da, her Mart ayında ayrı bir heyecan yaşadık. Bu seneki Mart ayı için de “Zaman Onu tanıma zamanı” diyerek yola çıktık. Yine her sene olduğu gibi bu Mart ayında da yayınlarımızı daha yoğun bir şekilde ‘Bediüzzaman Said Nursî ve Risâle-i Nur’lara ayırdık. Bu sebeple Bediüzzaman’ın 50. vefat yıldönümünde kuruluş amacımızı bir kez daha yerine getirebilmek düşüncesiyle, dinleyicilerimizin beğeneceğini ve istifade edeceğini umduğumuz programlar ortaya koymaya çalıştık.

BİRBİRİNDEN ÖZEL PROGRAMLAR

Hazırladığımız programlar nelerdir dersek, ilk olarak geçtiğimiz sene yayınladığımızda büyük bir ilgi görmüş olan ‘Zamanın Sesi’ arkası yarınını söyleyebiliriz. Yeni Asya Neşriyat’tan yayınlamış olan Bediüzzaman Beşlemesi’nin 2. kitabı olan Said Nursî’yi yine profesyonel dublaj sanatçısı Erol Eren seslendirdi. Dinleyicilerimizin kaçırmaması düşüncesiyle ‘Zamanın Sesi’ arkası yarınını hafta içi her gün saat 07:30, 09:30, 18:30 ve 22:30 saatlerinde yayınlanacağız.

Yine hafta içi her gün İsmail Tezer’in hazırlayıp sunduğu ‘Tefekkür Zamanı’nda Bediüzzaman Said Nursî’nin tefekkür dünyasından kesitler sunmaya çalışacağız.

Pazartesi, Salı günleri Süleyman Kösmene, ‘Fıkıh Penceresi’ programında Bediüzzaman’ın din ilimlerine bakış açısını incelemeye çalışacak.

Her Pazartesi günü ‘Şefkat Kahramanları’ programında Yasemin Güleçyüz sizlere Risâle-i Nur’un Hanım Talebelerini tanıtmaya ve onlarla yaptığı röportajları kendi sesinden dinleyicilerimize sunacak. Kaçıranlar için programın tekrarı Cumartesi saat 10:00’da yayınlacak.

Risâle-i Nur’larda ismi geçen kişilerin anlatıldığı ‘Portre’ programımızı Cuma hariç hafta içi her gün yayınlayacağız. Portre programını Selman Urluca sunacak.

Hazırlanan programlar sadece bunlarla sınırlı değil elbet. Dr. Hakan Yalman’ın hazırlayıp sunduğu ‘Bediüzzaman ve Tevhid’ programında Risâle-i Nur hakikatlerinin küfrün belini nasıl kırdığını anlatacak.

‘Gönüller Fatihi’ programımızda gençlerin Bediüzzaman Said Nursî’yi tanıma adına akıllarına takılan sorularını ve buldukları cevapları dinleyicilerimize sunacağız. Bir belgesel formatındaki programımızda Mehmet Yaşar ve Tubanur Telci soracak, Bediüzzaman Beşlemesi yazarı İslâm Yaşar cevaplayacak .

‘Bediüzzaman Ajandası’ programımızda Malik Atom kronolojik olarak Said Nursî’nin hayatını ve yaşanan olayları izah etmeye çalışacak.

Eğitimci Hakan Uyar’ın hazırlayıp sunacağı ‘Bediüzzaman ve Eğitim’ programımızda Said Nursî’nin zamanındaki eğitim problemlerine çözüm tekliflerini ve bunların günümüze yansımalarını yorumlarıyla aktaracak.

Bunlarla birlikte hazırlıkları devam eden diğer yeni programlarımızın da tamamlanmasıyla 50’ye yakın programımızla yine kalplere ve zihinlere hitap etmeye devam edeceğiz.

MART AYINDA NAKLEN YAYIN GELENEĞİ

İFADE etmiş olduğumuz bu programlarımız Mart ayı ve Nisan ayının sonlarına kadar devam edecek. Bu programların dışında Risale-i Nur Enstitüsü tarafından 28 Mart 2010 Pazar günü gerçekleştirilecekolan Risale-i Nur Paneli’ni her yıl olduğu gibi, bu yılda Haliç Kongre Merkezi’nden naklen yayınlayacağız. İnşaallah hazırlamış olduğumuz bu programlar ve çalışmalar dinleyicilerimiz tarafında beğenilir ve istifadeye medar olur. Bu arada yayınlarımızı takip eden dinleyicilerimizden bir ricam olacak; lütfen görüş ve düşüncelerinizi [email protected] elektronik posta adresime iletin ki hep birlikte radyomuzu daha iyiye ve güzele ulaştırmış olalım. Ayrıca bahsetmiş olduğumuz bu programların hazırlanması noktasında büyük fedakârlık ve gayret gösteren programcılarımıza, teknik personelimize teşekkürü bir borç bildiğimi de belirtmek isterim.” İstanbul’da 104.4 frekansında yayın yapan Bizim Radyo, dünyanın her yerinden www.bizimradyo.fm internet adresinden de takip edilebilmektedir.

14.03.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Bizim Radyo’da zaman “Onu” tanıma zamanı

  Mehmet Âkif gibi ‘ödül’ü almadı

  Özel ‘’Fotoğraflarla Çanakkale Savaşı” sergisi

  Sivas’ta, tarihî eserlere 3 boyutlu yayın

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl