26 Mart 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

İsrail köşeye sıkışıyor

Netanyahu’nun Washington’da Obama ile görüşmesinden bir gün sonra Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamada, İsrail ile ABD arasındaki anlaşmazlıkların sürdüğü kaydedildi. Times gazetesi de aynı anda ABD'yi hiçe sayan, Türkiye ile arasını açan ve İngiltere'yi öfkelendiren İsrail'in yanlış zamanda yanlış bir kavga ile çıkmaza girdiğini yazdı.

İsrail köşeye sıkıştı

İNGİLİZ Independent gazetesi, İsrail’den İngiliz pasaportlarının kötüye kullanılmayacağına dair söz alınmazsa, Londra Büyükelçiliğine başka bir Mossad yetkilisinin gönderilmesine İngiltere’nin izin vermeyeceğini yazdı. İngiltere, önceki gün sahte İngiliz pasaportlarının kullanılmasıyla ilgili olarak İsrail’in Londra Büyükelçiliğindeki bir diplomatı sınır dışı etmişti. Dubai’de geçen Ocak ayında bir Hamas liderine suikastta sahte İngiliz pasaportlarının kullanıldığının ortaya çıkmasıyla, İngiltere konuyla ilgili soruşturma başlatmıştı.

Soruşturmanın ardından alınan sınır dışı kararında, diplomatın kimliği açıklanmamış, ancak İngiliz gazeteleri, diplomatın İsrail’in dış istihbarat servisi Mossad’ın üst düzey bir yetkilisi olduğunu yazmıştı. İngiliz gazeteleri, bugünkü sayılarında da konuya yer verdi.

Independent gazetesi, İngiltere Dışişleri Bakanı David Miliband’in, İngiliz pasaportlarının bir daha asla bu şekilde kullanılmayacağına dair İsrail’den açık bir söz talep ettiğini hatırlatarak, İsrail hükümeti bu sözü verene kadar Londra Büyükelçiliğine başka bir Mossad yetkilisi gönderilmesine izin vermeyeceğini bildirdi. Gazete, ayrıca İsrail hükümetinin böyle bir taahhütte bulunacağına dair işaret vermediğini, bunun da İsrail’in suikasttaki rolünü itiraf etmesi anlamına geldiği yorumunu yaptı.

Times gazetesi de İsrail’in işgal altında tuttuğu Doğu Kudüs’te inşa etmeyi planladığı Yahudi yerleşimleri dolayısıyla İsrail-ABD ilişkilerindeki gerilime değindi. Gazete, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun yanlış zamanda, yanlış bir kavgaya giriştiği yorumunu yaparak şu ifadelere yer verdi: ”Girilen çıkmazın nedeni, Arap ağırlıklı Doğu Kudüs’teki yerleşimler. İsrail’in zamanlaması daha kötü olamazdı. İsrail, ocak ayında diplomatik bir hakaret dolayısıyla Türkiye’yle bir tartışmaya girdi. Bu hafta İngiltere, Mossad’ın sahte İngiliz pasaportlarını kullandığı inancıyla İsrailli bir diplomatı sınır dışı etti. Yani İsrail, dünyanın en güçlü ülkesini hiçe saydı, en yakın Müslüman müttefikiyle arasını açtı ve İngiltere’yi öfkelendirdi. Kendi kalesine birbiri ardına attığı üç golden sonra İsrail, aynı anda kaç sorunla başa çıkabilir ki?”

26.03.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  İsrail köşeye sıkışıyor

  Konutlara onay yeni bir şey değilmiş!

  Kosova’dan müttefik ülkelere asker teşekkürü

  Bush’tan bir gaf daha

  Kadınlara yüzlerini açma mecburiyeti

  İsrail ile barış umudumuz yok

  İsrail ateşle oynuyor

  Amerikan askerleri Haiti’den ayrılıyor

  ABD’den Pakistan’a enerji yetırımı desteği

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl