27 Mart 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

İslâm korkusuna BM’den kınama

BM İnsan Hakları Konseyi, “İslâm korkusunu” kınayan bir karar tasarısını kabul etti. El Arabiye’nin haberine göre, İsviçre’de minare yapımının yasaklanması konusunu da içeren tasarı, bazı ülkelerin belirgin çekincelerine karşın az farkla da olsa kabul edildi. İslâmofobi olarak adlandırılan “İslâm korkusu” özellikle Amerika’da ikiz kulelere yönelik yapılan 11 Eylül saldırısından sonra tırmanışa geçmişti.


IRKÇI SLOGANLAR YAZAN İKİ KİŞİYE MAHKÛMİYET

Fransa’nIn Lille şehrindeki mahkeme, cami duvarına ırkçı ve Musevi karşıtı sloganlar yazan iki saldırganı mahkum etti.

El Aksa’da üç hafta sonra özgür Cuma

İsrail polisi, yaklaşık 3 haftalık gergin bir dönemin ardından, Haremüşşerif’te Cuma namazı kılınmasıyla ilgili bütün kısıtlamaları kaldırdı.


  BM’den dünya saati uygulamasına destek

Dünya Doğal Hayatı Koruma Vakfının (WWF) küresel iklim değişikliğine dikkati çekmek amacıyla düzenlediği “Dünya Saati” eylemine, Birleşmiş Milletler (BM) de destek vereceğini açıkladı.


  Maliki yandaşları gösteri yaptı

Irak Başbakanı Nuri El Maliki’nin yandaşları, 7 Martta yapılan genel seçiminin oylarının yeniden sayılması için gösteri yaptı.


  ABD sağlık reformu Kongre’den de geçti

ABD Kongresi, sağlık reformu yasasına son onayı da vererek yasa üzerindeki çalışmalarını tamamladı. Yasa üzerinde bazı değişiklikleri içeren paket, Temsilciler Meclisinde 207’ye karşı 220 oyla kabul edildi ve imza için ABD Başkanı Barack Obama’ya gönderildi.


  Tataristan başbakanı Minnihanov işbaşı yaptı

Rusya Federasyonu Tataristan Cumhuriyeti’nin yeni Başkanı Rüstem Minnihanov, İslâm Konferansı Teşkilâtı Genel Sekreteri (İKT) Ekmeleddin İhsanoğlu’nun da hazır bulunduğu törende yemin ederek görevi Mintimier Şavmiyev’den devraldı.


  Rusya’da, Kavgam kitabı yasaklandı

Rusya’da savcılar Adolf Hitler’in 1924-1925 yıllarında kaleme aldığı “Kavgam” (Mein Kampf) adlı yarı otobiyografik kitabını aşırı sağ politikalarla mücadele çerçevesinde zararlı yayın olarak değerlendirerek.


  Talabani, İran’ı ziyaret edecek

Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani’nin İran’ı ziyaret edeceği bildirildi.


  Camiye saldıranlara 15 yıl hapis cezası

ABD’de bir caminin duvarlarına gamalı haç çizen ve molotof kokteyli atarak camiyi ateşe veren iki kişi, 14 ve 15 yıl hapisle cezalandırıldı.


  Meksika’da uyuşturucu kartelleri çatıştı: 16 ölü

Meksİka’nIn ABD sınırına yakın kuzey bölgesinde, biri İspanyol iş adamı olmak üzere 16 kişi öldürüldü.


  Pakistan’da saldırı: 1 yarbay, 4 asker öldü

Pakİstan ordusu, Taliban militanlarının Kuzey Veziristan’ın Orakzai bölgesindeki askerî kontrol noktasına düzenledikleri saldırıda 1 yarbay ile 4 askerin öldüğünü, askerlerin düzenlediği karşı operasyonda 24 militanın öldürüldüğünü bildirdi.


  Çin’de grizu faciası

Çİn’İn güneybatısındaki Çongçing şehrinde bulunan bir kömür madeninde meydana gelen grizu patlamasında 7 işçi öldü.



Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl