27 Mart 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

G.SARAY'DA SEÇİM GÜNÜ

GALATASARAY Kulübü'nün olağan seçimli genel kurul toplantısı bugün yapılacak. Sarı-kırmızılı kulübü 2 yıllığına yönetecek başkan ve yönetim kurulunu belirleyecek kongre, Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu'nda saat 10.00'da başlayacak. Kongrede, mevcut başkan Adnan Polat ile eski yöneticilerden Adnan Öztürk, yeni dönem başkanlığı için yarışacak.

Toplantıda, Kongre Divan Kurulu'nun oluşturulmasından sonra, başkan adayları genel kurula hitap edecek ve oylama başlayacak. Oylama saat 15.00'de bitecek ve sayıma geçilecek. Galatasaray Kulübü'nün olağan seçimli genel kurul toplantısında, kayıtlı 10 bin 824 üyeden, aidatını yatıran 7 bin 521'i oy kullanabilecek. Bu arada, kulüp üyesi ve aidatını yatıran 22 kişi de, kulüpte çalışması nedeniyle kayıtları geçici olarak donduruldukları için oy veremeyecek. Genel kurulda başkan adaylarından Adnan Polat ''kırmızı'', Adnan Öztürk ise ''sarı'' renkli oy pusulalarını kullanacak. Kulüp üyeleri, Galatasaray Lisesi sınıflarında oluşturulan 24 sandıkta oy verecek.

Bugünkü kongre öncesi başkan adaylarından Adnan Polat, dün akşam gerçekleştiriği toplantıda yönetim kurulu aday listesini kamuoyuna tanıttı. Adnan Polat'ın seçime gireceği yönetici adayları şöyle: Yiğit Şardan, Cemal Özgörkey, Murat Yalçındağ, Ali Haşhaş, Haldun Üstünel, Işın Çelebi, Mehmet Helvacı, Selim Sayılgan, Emir Sarıgül, Hakan Üstünberk, Vedat Eşkinat, Doğan Yalçınkaya, Yalçın Orhon, Taner Aşkın, İbrahim Çağlar. Diğer başkan adayı Adnan Öztürk'ün yönetici adayları listesinde sarı-kırmızılı kulübün eski yöneticilerinden Abdürrahim Albayrak, Fatih Gökşen ve Osman Hattat da yer aldı. Öztürk'ün yönetim kurulu aday listesi şöyle: Hayrettin Kozak, Hamdi Yasaman, Murat Ece, Ömer Kayalıoğlu, Osman Hattat, Abdürrahim Albayrak, Can Topsakal, Mehmet Cibara, Reşit Sinanlı, Emre Alkin, Fatih Gökşen, Emre Erdoğan, Cem Ersan, Necati Demirkol, Kaan Boyner.

Ali Sami Yen üst üste 10 defa başkan seçildi

GALATASARAY Kulübü, 95. dönem başkanını bugün yapılacak olağan seçimli genel kurul toplantısıyla seçecek. Sarı-kırmızılı kulübün 105 yıllık tarihinde, şimdiye dek 33 kişi başkanlık yaparken, kulübün kurucusu ve ilk başkanı olan Ali Sami Yen, 1905-1914 tarihleri arasında üst üste 10 kez başkanlığa seçildi. Yen, böylece üst üste en fazla başkanlığa seçilen isim olarak da tarihe geçti. Ali Sami Yen, 1 yıllık aradan sonra üst üste 4 yıl daha sarı-kırmızılı kulübe başkanlık yaptı. Ali Sami Yen ayrıca, 15 dönem Galatasaray Kulübü'ne başkanlık yaparak ulaşılması güç bir rekoru da eline geçirdi. Bu görevi 15 yıl sürdüren Ali Sami Yen, Galatasaray'da en uzun süre başkanlık yapan kişi unvanına da sahip oldu. Galatasaray Kulübü'nde Ali Sami Yen'i, 7'şer kez başkanlığa seçilen Yusuf Ziya Öniş ve Suphi Batur izliyor. Galatasaray Kulübü'nde bugüne dek yapılan toplam 94 genel kurul toplantısından 15'i olağanüstü olarak gerçekleşti.

27.03.2010


 

F.Bahçe deplasmanda kazanamıyor

TÜRKCELL Süper Lig'de 28 Mart Pazar günü deplasmanda Galatasaray ile karşılaşacak Fenerbahçe, bu sezon rakip sahadaki lig maçlarında galip gelmekte oldukça zorlanıyor.

Bu sezon Kadıköy dışında 13 lig maçına çıkan Fenerbahçe, bunlardan sadece 6'sını kazanırken, 3 kez berabere kaldı, 4 maçta da rakiplerine yenildi. Deplasmanda 20 gol atan sarı-lacivertli ekip, kalesinde ise 15 gol gördü. Deplasman puan cetvelinde 4. sırada yer alan ve rakip sahadaki 13 lig maçından 11'inde gol atan ''Sarı Kanaryalar'', buna karşın kalesini ise sadece 4 maçta gole kapatabildi. 31 Ocak'taki 5-1'lik Sivasspor galibiyetinin ardından deplasmandaki son 3 lig maçını kazanamayan Fenerbahçe'nin rakip sahalardaki 20 golünü 9 ayrı futbolcusu attı. Semih Şentürk deplasman maçlarında 5 golle ön plana çıkarken, Güiza 3, Gökhan Gönül, Alex de Souza, Cristian Baroni, Uğur Boral ve devre arasında takımdan ayrılan Kazım Kazım 2'şer, Diego Lugano ile Gökhan Ünal da birer gol kaydetti.

G.SARAY'IN EVİNDE BİLEĞİ BÜKÜLMÜYOR

Öte yandan Galatasaray, bu sezon Ali Sami Yen Stadı'nda başarılı bir performans sergiliyor.Bu sezon Mecidiyeköy'de 12 lig maçına çıkan sarı-kırmızılı ekip, bunların 9'unu kazandı, 3'ünde berabere kaldı ve rakiplerine boyun eğmedi.Ali Sami Yen Stadı'nda rakiplerine toplam 29 gol atan ''Cim Bom'', kalesinde ise 9 gol gördü.Ligde bu sezonki 5 yenilgisini de deplasman maçlarında alan Galatasaray, iç saha puan cetvelinde liderlik koltuğunda oturuyor. Kendi evindeki bütün lig maçlarında gol atan sarı-kırmızılılar, 5 maçı gol yemeden bitirdi. Mecidiyeköy'deki son 4 lig maçını da kazanan ''Cim Bom''un iç sahadaki 29 golüne 9 ayrı futbolcusu imza koydu. Uzun süreli sakatlığı nedeniyle derbide de forma giyemeyecek olan Harry Kewell, 7 golle iç sahada en golcü isim olarak dikkati çekerken, Milan Baros 6, Arda Turan ve Abdul Kader Keita 3'er, devre arasında takımdan gönderilen Shabani Nonda ile Mustafa Sarp ve Joao Alves 2'şer, Elano Blumer ve Servet Çetin de birer kez gol sevinci yaşadı.Galatasaray'ın iç sahadaki diğer 2 golünü ise Denizlisporlu Burak ile Kayserisporlu Makukula kendi kalelerine attı.

27.03.2010


 

AVRUPA'DA EN FAKİR LİG LİDERİ BURSASPOR

TÜRKCELL Süper Lig'de bu sezon gösterdiği başarılı performansla puan cetvelinde ilk sırada bulunan Bursaspor, Avrupa'nın önde gelen 8 ligindeki liderlerin ''en fakiri'' olarak dikkati çekiyor.

Avrupa'nın önde gelen liglerinden İngiltere Premier Lig, Fransa Ligue 1, İtalya Serie A, İspanya La Liga, Almanya Bundesliga, Rusya Premier Ligi, Portekiz Liga Bwin ve Hollanda Eredivisie Ligi'nde lider durumda bulunan takım kadrolarının maddi değeriyle Bursaspor'un maddi değerinin arasında adeta uçurum bulunuyor.

REAL MADRİD'İN DEĞERİ 473 MİLYON AVRO

Real Madrid, değerlendirmeye alınan liglerde lider bulunan takımlar arasında Bursaspor ile maddi farkın en fazla olduğu kulüp olma özelliğini taşıyor. 34 milyon 800 bin avro kadro değeri olan Turkcell Süper Lig lideri Bursaspor ile İspanya La Liga'da puan cetvelinde ilk sırada bulanan Real Madrid arasında tam 438 milyon 700 bin avro fark bulunuyor. Mor-beyazlı ekipte kadroda yer alan oyuncuların toplam değeri 473 milyon 500 bin avro olurken, Madrid ekibi ligde 28 maç sonunda topladığı 71 puan ve averajla Barcelona'nın önünde lider durumda bulunuyor.

MANCHESTER 376, İNTER 354 MİLYON AVRO

İngiltere Premier Lig lideri Manchester United, Bursaspor ile arasında maddi farkın en çok olduğu ikinci takım. Kadrosunda yer alan futbolcuların toplam maliyeti 376 milyon 750 bin avro olan Manchester United ile Bursaspor arasında tam 341 milyon 95 bin avro fark bulunuyor. ''Kırmızı şeytanlar'' Chelsea'nin ardından Premier Lig'in en pahalı ikinci ekibi olma özelliğine sahip. talya Serie A lideri İnter, liglerinde lider durumda bulunan ve Bursaspor ile maddi ''uçurumun'' en fazla olduğu takımlar arasında üçüncü sırada yer alıyor. Kadro maliyeti toplam 354 milyon 250 bin avro olan Mavi-siyahlı ekibin, Turkcell Süper Lig lideri Bursaspor'un bütçesinden 36 misli daha fazla olması dikkat çekiyor.

Ronaldo 2 Bursaspor ediyor

İSPANYA'DA lider Real Madrid'in kadrosundaki en pahalı futbolcusu Portekizli Cristiano Ronaldo'nun bonservis değerinin Bursaspor'un bütçesinden iki kat daha fazla olması dikkat çekiyor. Değeri 75 milyon avro olan yıldız futbolcu, ligde bu sezon 17 gol kaydederken, takımının lider durumda bulunmasında önemli rol oynuyor.

27.03.2010


 

Alanzinho: Trabzonspor'u artık ben sırtlayacağım

TRABZONSPOR'UN Brezilyalı oyuncusu Alanzinho, ''Takımı artık ben sırtlamalıyım. Bu sorumluluğu almaya hazır hale geldim'' dedi.

Bordo-mavili takımın Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Antalyaspor'u 2-0 yenmesinde büyük katkısı olan Alanzinho, maçın daha farklı bir skorla bitebileceğini söyledi.Alanzinho, ''Şunu kabul edelim ki zor bir maç oldu. Antalyaspor beraberliği kurtarmaya geldi. İlk yarıda bizi epey zorladılar. İkinci yarıda onları çözdük ve ikinci gol geldi. Daha fazlası da gelebilirdi, ancak zaman imkan vermedi. Tam ritmi yakalamışken maç bitti, ama bu da bizim için yeterli bir sonuç'' diye konuştu. Bu seneki performansının geçen sezona oranla daha iyi olduğunu belirten Alanzinho, şöyle devam etti: ''Benim için kulübün yüksek bir bedel ödemesi beni onurlandırıyor. Samimi ve dürüst bir şekilde düşündüğümde geçen sezon performansımın altında bir çizgiyle sezonu bitirmiştim. Ama bu sezonun başından itibaren küçük adımlarla da olsa kendimi artık belirli bir yere kadar getirdim. Artık kendimi üst seviyede nitelendirebiliyorum. Bundan sonra da yol kat etmem gerekiyor. Takım arkadaşlarım bana çok yardımcı oldular ve zor dönemlerde bana destek çıktılar. Şimdi artık sıra bende ve artık onlar için bir şeyler yapmalıyım. Takımı artık ben sırtlamalıyım. Bu sorumluluğu almaya hazır hale geldim.''

27.03.2010


 

Şike soruşturmasında 4 tutuklama isteği daha

FUTBOLDA şike iddialarına ilişkin olarak yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınarak Sarıyer Adliyesi'ne getirilen sekiz kişiden dördü tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildi.

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlanarak Sarıyer Adliyesi'ne getirilen Murat Atay, Murat Cici, Eser Şen, Abdullah Kulak, Metin Korkmaz, Fatih Erge, Muttalip Kandemir ve Özal Aygan soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Fazıl Aslanalp tarafından sorgulandı. Savcı Aslanalp, Cici, Şen, Korkmaz ve Kandemir'i tutuklanmaları istemiyle Sarıyer Nöbetçi 1. Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk ederken diğer dört kişiyi serbest bıraktı.

27.03.2010


 

Beşiktaş, Eskişehir önünde umudunu tazelemek istiyor

TÜRKCELL Süper Lig'de Kasımpaşa ile yaptığı karşılaşmada 2 puan yitiren Beşiktaş, zirve umutlarını bugünkü Eskişehirspor maçıyla taze tutmayı hedefliyor.

Ligin 26. haftasında Kasımpaşa ile 2-2 berabere kalan siyah-beyazlı takım, lider Bursaspor'un kazanmasının ardından rakibinden 6 puan geriye düşerken, bugün konuk edeceği Eskişehirspor'u mağlup ederek, aranın daha da açılmasını engellemeye çalışacak. Kasımpaşa karşılaşmasına kadar üst üste 4 maçtan 3'er puan çıkaran Beşiktaş, geçen hafta yitirdiği 2 puanı Eskişehirspor karşılaşmasıyla telafi etmeyi istiyor. Beşiktaş ile Eskişehirspor arasındaki karşılaşma bugün saat 19.00'da BJK İnönü Stadı'nda yapılacak. Mücadeleyi hakem Halis Özkahya yönetecek. Beşiktaş'ta Eskişehirspor karşılaşması öncesi 4 oyuncu sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Siyah-beyazlı takımda Fink, İbrahim Toraman, Ferrari ve Ernst önceki maçlarda 3'er sarı karta ulaşırken, bugün kart görmeleri halinde 28. haftadaki Ankaragücü maçında forma giymeyecek.

27.03.2010


 

3 Türk çocuğu Dünya Kupası finalinde sahaya çıkacak

GÜNEY Afrika'nın ev sahipliği yapacağı 2010 FIFA Dünya Kupası finalinde McDonald's, 3 Türk çocuğuna sahaya çıkma fırsatı verecek.

FIFA Dünya Kupası'nın 2010 yılında 5. kez resmi sponsoru olan McDonald's, bu sponsorluk kapsamında uluslararası ''McDonald's Player Escort Programı'' ile çocukların fiziksel, bedensel ve ruhsal gelişimini desteklemek amacıyla dünyanın her yerinden bin 408 çocuğu futbolun kalbinin attığı bu müsabakalarda misafir edecek. Bu program kapsamında Türkiye'deki McDonald's da, 3 Türk çocuğu 11 Temmuz 2010'da Güney Afrika'nın Johannesburg şehrinde gerçekleştirilecek olan FIFA 2010 Dünya Kupası final maçında sahaya çıkaracak.

27.03.2010


 

Messi: Gelmiş geçmiş en büyük futbolcu Maradona

ARJANTİN milli takımının ve Barcelona'nın hücum oyuncusu Lionel Messi, Diego Armando Maradona'nın, ''Gelmiş geçmiş en büyük futbolcu olduğunu'' söyledi.

Son zamanlarda Maradona ile kıyaslanan Messi, Buenos Aires'in Metro radyosuna yaptığı açıklamada, ''Milyonlarca yıl geçse de onun yanına yaklaşamam. Ona biraz benzemek isterdim, çünkü o gelmiş geçmiş en büyük futbolcu'' dedi. 2009'de Altın Top ödülü alan ve FIFA tarafından en iyi futbolcu seçilen Messi, ''Ben kendimi Maradona ile kıyaslamıyorum. Kendi tarihimi yaratmak ve bir şeyler başardıktan sonra bu tarihi yaşamak istiyorum'' diye konuştu. Arjantin milli takımıyla Dünya Kupası'nın kazanmak istediğini belirten Messi, "Favori değiliz, ama sürpriz yapabiliriz" ifadelerini kullandı.

27.03.2010


 

TÜRKCELL SÜPER LİGDE PROGRAM

27 Mart Cumartesi:

14.00 Gençlerbirliği-Diyarbakır: Aytekin Durmaz

19.00 Beşiktaş-Eskişehir: Halis Özkahya

28 Mart Pazar:

14.00 Denizlispor-Kasımpaşa: Tolga Özkalfa

14.00 Antalyaspor-Manisaspor: Özgür Yankaya

14.00 Gaziantepspor-Sivasspor: M.Kamil Abitoğlu

19.00 Galatasaray-Fenerbahçe: Cüneyt Çakır

29 Mart Pazartesi:

20.00 Kayserispor-Trabzonspor: Fırat Aydınus

27.03.2010


 

BANK ASYA 1. LİGDE PROGRAM

Bugün

14.30 Çaykur Rizespor-Kartalspor (Yeni Rize)

28 Mart Pazar:

14.30 Giresunspor-Bucaspor (Giresun Atatürk)

14.30 Boluspor-Kayseri Erciyesspor (Bolu Atatürk)

14.30 Adanaspor-Gaziantep B.Bld. (Adana 5 Ocak)

14.30 Samsunspor-Altay (Samsun 19 Mayıs-Seyircisiz)

14.30 Kocaelispor-Konyaspor (İzmit İsmetpaşa)

14.30 Hacettepe-Dardanelspor (Cebeci İnönü)

14.30 Mersin İdmanyurdu-Orduspor (Tevfik Sırrı Gür)

29 Mart Pazartesi:

20.00 Karşıyaka-Kardemir Karabük (İzmir Alsancak)

27.03.2010


 

BEKO BASKETBOL LİGİNDE BU HAFTA

27 Mart Cumartesi:

15.00 Mersin B.Bld.–Fenerbahçe Ülker (Edip Buran)

17.00 Bornova Belediyesi–OYAK Renault (Halkapınar)

17.15 TOFAŞ–Efes Pilsen (Bursa Atatürk)

28 Mart Pazar:

14.00 Beşiktaş Cola Turka–Erdemir (Cola Turka)

16.00 Aliağa Petkim–Kepez Belediyesi (ENKA)

16.00 Antalya B.Bld.–Galatasaray Cafe Crown (Atatürk)

17.00 Darüşşafaka–Pınar Karşıyaka ( Ayhan Şahenk)

27.03.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl