16 Nisan 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

DİSK, 36 kişinin yakınlarını arıyor

DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün, 33 yıl aradan sonra ilk kez Taksim’de kutlanacak 1 Mayıs öncesinde, 1977’de, aynı yerde yapılan kutlamalar sırasında ölen 36 kişinin tamamının ailesine ulaşmaya çalıştıklarını, ancak biri dışında sonuç alamadıklarını belirterek, ‘’Oysa, 1 Mayısta, Taksim’de, kutlama kortejinin en önünde yürümek herkesten önce onların hakkı’’ dedi.


DİN İNHİSAR ALTINA ALINAMAZ

Kur'ân'ın ve Hz. Muhammed'in hayatının doğru anlaşılması ve anlatılması gerektiğini belirten CHP lideri Baykal, ''Dinin bir başka amaçla, servet, menf

Uzan’a 23 yıl hapis

CEM Uzan, “Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek”, “Resmi belgede sahtecilik” ve “Nitelikli dolandırıcılık” suçlarından toplam 23 yıl hapis ve


  Said Nursî ve Deniz Baykal

Biliyorum bu iki ismi bir arada zikretmenin dikkate değer bir sebebi olmalı.


  Romanlara Kur’ân

Bursa’da Yıldırım İlçe Müftülüğü, bin Roman aileye mealli Kur’ân-ı Kerim dağıttı. Dernek Başkanı “Bu sene Kutlu Doğumda Peygamber Efendimiz için ilâhi söyleyeceğiz” dedi.


  Samsun Emniyet Müdürü merkeze

Samsun Emniyet Müdürü Muzaffer Erkan, kapatılan DTP'nin Genel Başkanı Ahmet Türk’e yapılan yumruklu saldırı sonrası merkeze alındı. Samsun’a gelen mülkiye başmüfettişlerinin ön raporu doğrultusunda Erkan’ın, ‘geçici’ olarak merkeze alındığı belirtildi.


  Gül’den “Geçmiş olsun” telefonu

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kapatılan DTP’nin Genel Başkanı Ahmet Türk’ü telefonla arayarak, ‘’geçmiş olsun’’ dileğini iletti.


  Skandal iddialara Genelkurmay’dan soruşturma

Emeklı Tümamiral İlker Güven ile ilgili basında yer alan iddialar üzerine soruşturma başlatıldığı bildirildi.


  AB’den diyalog çağrısı

AB Komisyonunun genişleme ve komşuluk politikasından sorumlu üyesi Stefan Füle, Türkiye’de reformlar için bütün siyasî partilerin diyalog ve uzlaşma ruhuyla hareket etmesi gerektiğini söyledi.


  ŞAHİN: AKLISELİM EGEMEN OLMALI

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, ciddî bir Anayasa değişikliği yapılırken, tansiyonun düşmesi, aklıselimin egemen olmasının beklendiğini ifade ederek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın bir araya gelmesinin ‘’çok güzel’’ olacağını söyledi.


  İddianame mahkemeye sunuldu

İstanbul cumhuriyet savcılarınca, ‘’İrtica ile Mücadele Eylem Planı’’ iddialarına ilişkin hazırlanan iddianame, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sunuldu.


  “Kafes” iddianemesi yayınevi cinayeti dâvâsına

Malatya’dakı Zirve Yayınevinde biri Alman uyruklu 3 kişinin öldürülmesiyle ilgili dâvânın 25. duruşmasında mahkeme başkanı, ‘’Kafes Eylem Planı’’ iddianamesinin yayınevi cinayetleri dâvâ dosyasına eklendiğini açıkladı.


  Microsoft’a Çin’de ağır suçlama

DünyanIn en büyük yazılım devi Amerikan Microsoft firmasının, Çin’de ergenlik çağındaki çalışanları sömürmekle suçlandığı bildirildi.


  Gazeteden vazgeçilmiyor

İNTERNETİN yaygınlaşması sonrası haberlere farklı kaynaklardan ulaşılabilmesine rağmen gazetelerin günlük hayattaki vazgeçilmezliğini sürdürdüğü bildirildi.


  Atık sudan elektrik

Gazİantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, çöpten elde edilen biyogazdan elektrik enerjisi ürettiklerini söyledi.


  İran’da enerji israfı

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, ülkede dünya ortalamasının dört katı enerji tüketilmesini israf olarak değerlendirdi ve bunun önlenmesinin millî bir görev olduğunu söyledi.


  800 bin altın için hukuk mücadelesi

ELAZIĞ Heylani Kebir aşiretinin eski reisi Hasan Ali Bayrak’ın oğlu Sait Ali Bayrak, babasının İsviçre’deki Credit Suisse’teki parasını alabilmek için 5 yıldır hukuk mücadelesi veriyor.


  Protokol koltuğunda bir nine

AĞRI’DA köprü açılışı töreninde konuşan Vali Mehmet Çetin’in koltuğuna oturan ve bir vatandaşın uyarısıyla kaldırılmak istenen yaşlı kadın, Vali ve Kaymakamın müdahalesiyle töreni, protokol koltuğunda izledi.


  Deprem yardımları kayıt altına alınıyor

ELAZIĞ’DA meydana gelen deprem sonrası depremzedelere yapılan yardımların kayıt altına alındığı bildirildi. Kovancılar Kriz Merkezi yetkilileri, yaptıkları açıklamada, depremzedelere yapılan yardımların TC kimlik numaralarına göre kayıt altına alındığını belirtti.


  Karayolunda heyelan tehlikesi idiası

ÇANAKKALE Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Jeoloji Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Doğan Perinçek, Botan Çayı üzerinde yapılması planlanan Pervari ve Çetin barajlarının tamamlanmasıyla, şu an kullanılan Siirt-Pervari kara yolunun bir kısmının su altında kalacağını belirterek, yeni yapılacak yol güzergahında ise heyelan tehlikesi bulunduğu uyarısı yaptı.


  Dinler farklı, ama yanyana duâ ediyorlar

MALATYA merkeze bağlı Çamurlu Köyünün Venk mezrasında Osmanlı döneminden kalma Ermeni manastırının bitişiğinde bir de yatır bulunuyor.


  Trafik kültürümüz yok

EMNİYET Genel Müdür Yardımcısı ve Trafik Hizmetleri Daire Başkanı Osman Karakuş, Türkiye’de meydana gelen trafik kazalarının, toplam reel yatırımın miktarının yüzde 75’i kadar maddî kayba yol açtığını söyledi.


  ‘Acil’ çözümü hastaneleri zorda bıraktı

HASTALARDAN alınan katılım payına vatandaşların bulduğu ‘acil servis’ çözümü, hasteneleri zor durumda bırakıyor.



Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Yeni Asya Gazetesi - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat-Promosyon - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım