16 Nisan 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dört gençten biri işsiz

Ağustos ayından beri yüzde 13 düzeyinde seyreden işsizlik oranı yeni yılda yüzde 14,5’e yükseldi



IMF: Ekonomilerin en önemli sorunu işsizlik

Uluslararasi Para Fonu (IMF), gelişmiş ülkelerde, istihdamda bu yıl görülecek olan toparlanmaya rağmen, işsizliğin 2011 yılında da yüksek seyretmeye devam edeceğini bildirdi.



Bakan Ergün: Gelecek aylarda azalacak

“Avrupa İş Melekleri Ağı 2010 Yıllık Toplantısı’’ sonrasında, gazetecilerin işsizlik rakamları ile ilgili sorularını cevaplayan Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, şunları söyledi: ‘’İşsizlikle ilgili orta vadeli programda 2010 yılındaki hedefler hemen hemen bu istikamette bir dalgalı seyir takip edeceğini zaten öngörüyordu.



Küresel ekonominin önünde riskler var

MERKEZ Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, gelişmiş ülkelerin bankacılık kesiminde sorunlu varlıkların çözüme kavuşturulamamış olmasının küresel ekonomi önündeki risk olduğunu belirtti.



Sağlığa zararlı ürünlerde Çin ilk sırada

Geçen yıl AB ülkelerinin gümrüklerinde yakalanan, tüketicinin sağlığı ve güvenliğine ya da çevreye zararlı ürünlerin yüzde 3’ünün Türkiye’den geldiği belirlendi.



MÜSİAD, Pakistan iş adamları ile işbirliği yapacak

MÜSTAKİL Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Pakistan’ın önemli kuruluşlarından biri olan Gujrat Sanayi ve Ticaret Odası’na üye 55 iş adamı ile üyelerini biraraya getirdi.



İthala koruma freni, yerli sanayiciye ihale imkânı

İTHALATTA haksız rekabetten yakınan sanayiciye, koruma ve gözetim tedbirleri ile koruma sağlanırken, özellikle kamu ihalelerine dayalı olarak yerli üretimin teşviki, arttırılması için girişim başlatıldı.



AB’den ‘Yunanistan iflâs etmez’ güvencesi

DÜŞÜNCE kuruluşu Avrupa Politika Merkezi’nde konuşan AB Komisyonu’nun ekonomi ve parasal işlerden sorumlu Üyesi Olli Rehn, ‘’Yunanitan’ın iflâs etmeyeceğini’’ belirterek ‘’alâkasız’’ bulduğu bu ihtimali değerlendirmekten kaçındı.



Denizlerde av yasağı başladı

DENİZ ve su ürünleri avcılığında genel av yasakları dün başladı.



Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Yeni Asya Gazetesi - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat-Promosyon - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım