19 Nisan 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

İran ordusu şov yaptı

İran’da ‘’Ordu Günü’’ ülke genelinde düzenlenen çeşitli törenlerle kutlandı. Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’ın da hazır bulunduğu Tahran’daki kutlamalar, millî marş ve Kur’ân-ı Kerim okunmasıyla başladı.

Ahmedinejad’ın konuşmasının ardından kara, hava, deniz kuvvetleri ile özel kuvvetlere ait birlikler resmigeçit törenine katıldı. Kara, hava ve deniz güçlerine ait çeşitli türlerdeki hafif ve ağır savunma araç gereçlerinin sergilendiği törende, orta ve uzun menzilli balistik füzeler ağır tonajlı araçlarla taşındı. Törende ayrıca savaş uçakları gösteri uçuşu yaparken, Hava Kuvvetlerine ait özel birlikler paraşüt atlayışı düzenledi. Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, törende yaptığı konuşmada, Orta Doğu bölgesindeki istikrarsızlık ve emniyetsizlik konularına değindi. Bölgede kalıcı istikrar ve güvenliğin yine bölge ülke ve milletlerinin işbirliğiyle sağlanabileceğini kaydeden Ahmedinejad, ‘’İran halkı barış, güvenlik ve kalkınmayı herkes için istiyor. İran, bağımsız ve bölgedeki tüm millet ve devletlerin dost ve kardeşidir’’ dedi. Ahmedinejad, sözlerini ‘’Yabancı güçlerin bölgedeki varlıkları, emniyetsizlik, savaş, katliam ve nefretten başka bir sonuç doğurmamıştır’’ diye sürdürdü. ‘’Yabancılar mutlaka bölgemizi terk etmeli, bu bir rica değil aksine bölge halklarının irade ve emridir’’ diyen Ahmedinejad, ‘’Bölgenin kontrol ve iradesini yine bölge ülkeleri ele almalı’’ ifadesini kullandı.

19.04.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Bir volkan daha mı?

  İran ordusu şov yaptı

  Polonya lideri ve eşi defnedildi

  George Washington kütüphaneye borçlu

  Çin’de Budist ölüler toplu olarak yakılıyor

  Papua Yeni Gine de depremle sarsıldı

  Suriye’den Amerikan okuluna izin çıktı

  En yüksek ikinci kule Mekke’de yükseliyor

  Kırgızistan’da güvenlik güçleri siyasete alet edilmeyecek

  Pakistan’da operasyon: 13 Taliban öldürüldü

  Papa: Günahlarımız kiliseyi yaraladı

  Gazze’deki mülteci kampında patlama

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Yeni Asya Gazetesi - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat-Promosyon - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım