23 Nisan 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Kültür-Sanat

Tolstoy ve İbni Batuta İstanbul’u anlatacak

FATİH Belediyesi ve Beykent Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nün işbirliği ile 06-08 Mayıs 2010 tarihinde Fatih Ali Emiri Kültür Merkezi’nde düzenlenecek olan 1. Uluslararası Dünya Edebiyatı’nda İstanbul Sempozyumu, 30 ülkeden 120 bilim insanı ve edebiyatçıyı buluşturacak.

Tolstoy’dan, Hemingway’e, Dostoyevski’den, Puşkin’e, Evliya Çelebi’den, İbn-i Batuta’ta İstanbul için neler dediler? Hepsi bu sempozyumda bilim insanları tarafından tebliğlerle dile getirilecek. Dünya üzerinde 8500 yıldır insanların kesintisiz olarak yaşadığı, üç imparatorluğa başşehirlik yapmış, içinden deniz geçen, kıtaları birleştiren İstanbul’dan başka kaç şehir sayabilirsiniz? Megaralı Byzas’tan beri kaç kişi bu şehre bir görüşte âşık olmuştur? Kaç gezgin yolunu bu şehre düşürüp de, bu şehrin büyüsünden kurtulabilmiştir? Satırlara dökülen kelimeler, bu büyüyü, aşkı ya da hasreti anlatmak için yeterli olmuş mudur? İtalyan şair Edmondo De Amicis’in semt semt anlattığı, kuşlarına bile şiirler yazdığı, Rus edebiyatının ölmez ismi Tolstoy’un yolunda öldüğü, “Yaşlı Adam ve Deniz”in yazarı Hemingway’den, Dostoyevski’ye, Puşkin’den Polonya’nın büyük ozanı Adam Mickiewicz’e, Mağrip’ten yola çıkıp, eski dünyayı şehir şehir dolaşan İbn-i Batuta’ya kadar; Doğu’dan Batı’ya dünyanın seçkin edebiyatçılarına ve gezginlerine ilham kaynağı olmuş; sahip olduğu tarihî ve kültürel değerlerle 2010 Avrupa Kültür Başşehri unvanına lâyık görülmüş bu şehir “Dünya Edebiyatı’nda İstanbul” sempozyumu ile bir kez daha edebiyatçıları, akademisyenleri kendi hakkında yazmaya ve konuşmaya dâvet ediyor.

23.04.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Tolstoy ve İbni Batuta İstanbul’u anlatacak

  “MÜZİSYENLER KÖYÜ’’

  Kayıp Türk savaş toplarını arıyor

  Memecan, çocuklarla buluştu

  ESKADER ödülleri veriliyor

  TV’de imtiyazlı ortaklık tartışması

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Yeni Asya Gazetesi - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat-Promosyon - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım