23 Nisan 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

Bursaspor dedikodulara kulak kapadı

LİDER Bursaspor, zorlu Galatasaray maçı öncesi kamuoyuna yansıyan söylentilere kulak kapadı. Yeşil - beyazlı takımda tek hedef Galatasaray'ı deplasmanda yenerek liderliği korumak.

Bursaspor'un geçtiğimiz haftalarda olduğu gibi yine antrenmanı taraftarlara açarak taraftar-takım bütünleşmesini amaçladığını belirten Bursaspor Basın Sözcüsü Ferruh Nayman, "Biz kamuoyuna yansıyan 'Fenerbahçe'nin şampiyon olmaması için Galatasaray'ın Bursaspor'a yenileceği' şeklindeki söylentilere kulak kapadık. Başkanımızın da zaten o tip konulara girilmemesi için talimatı var. Şuan lideriz, çıkıp güzel bir oyunla Galatasaray'ı yenerek liderliğimizi korumak istiyoruz. Zaten 3 maç kaldı, hepsini kazanmak için sahaya çıkacağız." şeklinde konuştu. Fenerbahçe'nin, Kasımpaşa ile oynayacağı maç saatinin değiştirilmesi için Futbol Federasyonu'na başvurmasını da değerlendiren Nayman, kararın federasyona ait olduğunu, verilen karara da saygı duyduklarını kaydetti. Şehirde ve takımda güzel bir atmosferin bulunduğunu dile getiren Nayman, "Çok iyi kenetlendik. Yine bugünkü idmanı taraftarlarımıza açıyoruz. Vatandaşlarımız tesislerde futbolcu ve teknik heyetle hatıra fotoğrafı çektirebiliyor. Takımın şehirle bütünleşmesi güzel bir olay." ifadesini kullandı.

23.04.2010


 

Güneş: Kupayı almak istiyoruz

TRABZONSPOR Teknik Direktörü Şenol Güneş, 5 Mayıs'ta Ziraat Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe ile yapacakları final maçına ilişkin, ''Şanlıurfa'ya seve seve gideriz, kupayı futbolcularla alıp geleceğiz'' dedi. Şenol Güneş, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde sabah kahvaltısında basın mensuplarıyla bir araya gelerek, açıklamalarda bulundu.

Güneş, kupa finalinin Ankara'da veya her tarafta yapılabileceğini belirterek, ''Kupa için karar verildiyse biz ona uyarız. Karar verilmediği, tartışıldığı zaman biz Olimpiyat Stadı olabilir diye düşüncemizi söylemiştik. Çünkü Fenerbahçe ve Trabzonspor seyircisinin sayısı fazla. Maçın ambiansının fazla olacağını düşünüyorduk'' diye konuştu. Maçın Şanlıurfa'da oynanacağı kararının verildiğini kaydeden Güneş, ''Karar verilmişse biz saygı duyarız, gider oynarız. Şanlıurfa'ya seve seve gideriz, futbolcularla kupayı alıp geleceğiz, bizim düşüncemiz odur'' ifadelerini kullandı. Güneş, Avrupa kupalarına katılmanın şu anda garanti olmadığını ifade ederek, ''Biz hem kupayı almak istiyoruz, hem ligde 4. olmak istiyoruz. Onun için çalışacağız. Şimdi önümüzde Eskişehirspor maçı var, bu maça hazırlanıyoruz. Eskişehirspor iyi çıkış yaptı. Son iki maçta yara aldı. İyi taraftarı var. Dostane bir maç oynayıp hemen döneceğiz'' diye konuştu. Güneş, Ankaraspor'dan alınan Ömer Aysan'ın artık kendileriyle birlikte olmayacağını, Tony Sylva ile de başka kulübe gidebileceği yönünde görüşme yaptıklarını bildirdi.

23.04.2010


 

A Millî takımın ABD programı belli oldu

2010 Dünya Kupası'na katılamadığı için bir dizi hazırlık kampı ve maçlar için ABD'ye gidecek olan A Milli Takım'ın ABD turunun seyahat ve maç programı açıklandı.

Futbol Federasyonu'nadn yapılan, ''A Milli Takımımızın Mayıs ayında ABD'de yapacağı hazırlık kampının seyahat ve maç programı belirlendi.'' açıklamada şu ayrıntılara yer verildi; ''18 Mayıs'ta İstanbul'da toplanacak olan A Milli Takım kadrosu, 19 Mayıs'ta New York'a hareket edecek. 19-24 Mayıs tarihleri arasında New Jersey'in Hoboken kentinde kalacak Milli Takım, 25 Mayıs sabahı otobüsle Connecticut eyaletinin Hartford kentine geçecek. Milli Takım, 26 Mayıs'ta uçakla Philadelphia'ya gidecek ve 29 Mayıs akşamı ABD turunu tamamlayarak Türkiye'ye dönecek. A Milli Takım ABD turunda Çek Cumhuriyeti, Kuzey İrlanda ve ABD milli takımları üç hazırlık maçıoynayacak.

23.04.2010


 

F.Bahçe'ye ayrılan 5 bin bilet tükendi

TÜRKCELL Süper Lig'de 25 Nisan Pazar günü Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda oynanacak KasımpaşaFenerbahçe karşılaşmasında Fenerbahçe taraftarlarına ayrılan biletlerin tükendiği bildirildi.

Kasımpaşa Futbol Şube Sorumlusu Mehmet Süha Sidal, Fenerbahçeli taraftarlara statta 5 bin 34 kişilik yer ayrıldığını belirterek, ''Bu biletlerin tamamı bugün itibariyle tükenmiştir. Bu da bizim bilet fiyatlarını belirlerken haklı olduğumuzu göstermiştir'' açıklamasını yaptı.

23.04.2010


 

MEHMET OKUR 6 AY YOK

AŞİL tendonundan önceki gün cerrahi operasyon geçiren milli basketbolcu Mehmet Okur'un, parkelere dönüş sürecinin 4 ile 6 ay arasında olduğu belirtildi.

NBA takımlarından Utah Jazz'da forma giyen milli basketbolcu, Batı Konferansı playoff ilk turunda takımının, Denver Nuggets ile oynadığı serinin ilk maçında sol aşil tendonundan sakatlanarak, ameliyat olmuştu. Mehmet Okur'un Türkiye'deki doktoru Prof. Dr. Mustafa Karahan, Utah Üniversitesi'nde ameliyatı gerçekleştiren Prof. Dr. Charles Saltzman ile görüştükten sonra bir açıklama yaptı. Karahan, Mehmet Okur'un internet sitesi ''www.memo13.com''a yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

''Aşil tendonu kopuğunu ilk duyduğumuzda ameliyat sonrası 4 haftalık alçıya alınacağı haberini aldık. Sporcularda aşil tendon tamiri ameliyatlarından sonra agresif rehabilitasyon artık yerleşmiş bir tedavi yöntemi olduğundan, bizim gibi böyle tedavi yöntemine inandığını bildiğimiz Iowa Üniversitesinden Prof. Dr. Ned Amendola ile temasa geçtik. Dr. Amendola ise Mehmet Okur'un Iowa'ya gelmesindense Utah'ta Dr. Saltzman tarafından ameliyat olmasını önerdi. Hem Dr. Amendola hem de Dr. Saltzman nezaket göstererek Mehmet Okur ameliyata girinceye kadar bizleri bilgilendirdi.'' Karahan, şöyle konuştu: ''Bildirilen ameliyat tekniğine göre tamamen kopan sol aşil tendonu ucuca 4 adet dikiş ile tutturulmuş. Ameliyattan yaklaşık 10 gün sonra rehabilitasyona başlanacak, tam hareket açıklığı 2 ila 6. haftalar arasında elde edilecek. Her şey yolunda gittiği takdirde 12. hafta civarında koşmasına izin verilecek. Bana net bir maça dönüş tarihi bildirilmese de gelişmelere göre 4 ila 6 ay arasında olacağını tahmin ediyorum.''

23.04.2010


 

Pazar günü koşulacak Haliç Maratonuna 1400 kayıt oldu

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş'nin, Atletizm Federasyonu ile birlikte organize ettiği Uluslararası Haliç Yarı Maratonu, 25 Nisan Pazar günü İstanbul'da koşulacak.

Levent'teki Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Aydın Doğan Eğitim Merkezi'nde yapılan basın toplantısında, yarışla ilgili bilgi veren İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. Genel Müdürü Alpaslan Baki Ertekin, yarı maratona 22 farklı ülkeden 400'ü yabancı, toplam 1400 kişinin kayıt yaptırdığını, kayıt yaptıranların 450'sinin bayan olduğunu, yarışta para ödülünün bulunmadığını ifade etti. Yarı maratonun kayıtlarının internetten alındığını anlatan Alpaslan Baki Ertekin, ''Haliç Yarı Maratonu web sitesini 56 farklı ülkeden 81 bin farklı kişi ziyaret etmiş ve 682 bin kez ziyaret yapılmış. Yarışın parkurunun düz olması atletler için avantaj. Para ödülü olmamasına rağmen 1400 kayıt yapıldı'' dedi.

23.04.2010


 

Golfte "Yeşil Ceket" yarın sahibini bulacak

TÜRKİYE'NİN en iyi golfçülerinin katılacağı Türk Ustalar Turnuvası, İstanbul'da yapılacak. Golf Federasyonu'nun faaliyet programında yer alan turnuva, 24 Nisan Cumartesi günü Klassis Golf&Country Club'da gerçekleştirilecek.

Erkeklerin üç, bayanların iki kategoride mücadele edeceği turnuvanın gross şampiyonu olan isim, Türkiye'nin en usta golfçüsüne verilen ''yeşil ceket''in bir yıl boyunca sahibi olacak. Turnuvaya 16'sı bayan toplam 55 golfçünün katılması bekleniyor.

23.04.2010


 

Satrancın büyük ustaları Sofya'da karşılaşıyor

DÜNYA Satranç Şampiyonu Hintli Büyük Usta Viswanathan Anand ile Bulgar Büyük Usta Veselin Topalov arasında, Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da yapılacak olan unvan maçı 24 Nisan'da başlıyor.

Maçın resmi internet sitesinde yer alan haberde, daha önce 23 Nisan tarihinde başlayacağı duyurulan unvan maçının, Anand'ın yaptığı erteleme başvurusu üzerine bir gün ertelenerek 24 Nisan Cumartesi günü başlayacağı belirtildi. İzlanda'da meydana gelen yanardağ patlaması sonucu uçak seferlerinin iptal edilmesi nedeniyle, Almanya'da sıkışan ve Bulgaristan'ın başkenti Sofya'ya gelmekte sorunlar yaşayan Anand'ın maçın 3 gün ertelenmesi yönünde yaptığı başvuru Uluslararası Satranç Federasyonu (FIDE) tarafından geri çevrildi.

23.04.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Yeni Asya Gazetesi - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat-Promosyon - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım