25 Nisan 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

İnce hesaplar

Türkcell Süper Lig'de sezonun final maçları bize göre bugün oynanacak. Fenerbahçe-Kasımpaşa, Galatasaray-Bursaspor karşılaşmalarında puan kaybedenler bir yerde iddiasını da kaybetmiş olacak. Öncelikle Fenerbahçe'yi ele alalım. Geçen hafta gerilimli geçen Beşiktaş derbisini galibiyetle kapatarak yarışı sonuna kadar kovalayacağını gösterdiği gibi, lider Bursaspor'un en yakın takipçisi olduğunu da ispatladı. Bugün Kasımpaşa ile yapacağı maçta yine puan kaybetmek istemiyor. Deplasmanda rakibini yenerek, ligde son 3 haftaya şampiyonluk yarışında kayıpsız devam etmeyi hedefliyor. Ancak takımda sarı kart cezalısı Bilica ile kırmızı kart cezalısı Vederson'un bu maçta oynamayacak oluşu Daum açısından bir handikap. Sahada sportmenlik dışı hareketlerine karşılık, takım içinde önemli bir oyuncu olan Bilica'sız savunmada Lugano-Bekir ikilisinin Kasımpaşa önünde nasıl bir performans göstereceği büyük bir soru işareti olarak duruyor.

Takımını savunma ağırlıklı bir taktikle oynatması beklenen Daum'un gol bölgelerinde en büyük kozu yine kaptan Alex olacak. Düzgün bir zemine sahip olmayan Kasımpaşa Stadının bu olumsuz şartlarında Alex'in duran toplarda öne çıkması bekleniyor. Fenerbahçe eğer bu maçı kazandığı taktirde zirve yarışında önemli bir engeli daha geride bırakmış olacak. Aksi sonuçlarda ise gözler Galatasaray-Bursaspor maçına çevrilecek. Eğer, Fenerbahçe galip gelir, Bursaspor yenilirse zirvede bütün dengeler değişecek. Kadro kalitesi ve tecrübesi ile sarı-lacivertli ekip şampiyonluk yarışında avantajlı bir konuma girecek.

Ancak, Bursaspor'u da yabana atmamak gerekir. Ertuğrul Sağlam ve öğrencileri ligde 3 büyükleri yenerek liderlik koltuğuna oturdu. Demek ki, belli bir gücü ve kalitesi var. Bu bakımdan Galatasaray'ın bu maçta işi çok zor. Rijkaard ve oyuncuları Ali Sami Yen'de kazanamadığı taktirde bırakın Şampiyonlar Ligi'ne katılmayı, UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele etmesi bile tehlikeye girecek. Çünkü UEFA'ya katılacak birinci takımın Trabzonspor olduğu kesinleşti gibi. Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe ile oynayacağı final maçını kaybetse bile Fenerbahçe'nin büyük bir aksilik olmazsa en azından Şampiyonlar Ligi'ne kalması muhtemel olarak düşündüğümüzde, statü gereği UEFA'ya final oynadığı için bordo-mavili ekip gidecek. Bu bakımdan Galatasaray'ın Bursaspor'u yenmekten başka çıkışı yok. Böylece hem şampiyonluk yarışını sürdürecek, hem de Şampiyonlar Ligi ile UEFA Kupası'nın dışında kalmama adına takipçisi Beşiktaş önünde avantajlı konumunu devam ettirmiş olacak.

EROL DOYRAN [email protected]

25.04.2010


 

ZİRVEDE KRİTİK PAZAR

TÜRKCELL Süper Lig'de 2009-2010 sezonunda son 4 haftaya girilirken, İstanbul'da bugün yapılacak Kasımpaşa-Fenerbahçe ve Galatasaray-Bursaspor maçları, şampiyonluk yarışı için çok büyük önem taşıyor. Zirve yarışındaki Bursaspor, Fenerbahçe ve Galatasaray için bugünkü maçlar şampiyonluk için büyük öneme sahip.

Günün ilk maçında, ligde tehlikeli bölgeden büyük ölçüde uzaklaşan Kasımpaşa ile derbi galibiyetiyle şampiyonluk potasına iyice giren Fenerbahçe karşı karşıya gelecek. Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda saat 15.00'te başlayacak maçı hakem Cüneyt Çakır yönetecek. Haftaya 13. sırada giren Kasımpaşa'nın 36, lider Bursaspor'un 1 puan gerisindeki Fenerbahçe'nin ise 64 puanı bulunuyor. Bu sezon özellikle ''Dört Büyükler'' ile oynadıkları maçlardaki performansı ve bu maçlarda genelde aldıkları başarılı sonuçlarla dikkati çeken Kasımpaşa, sezonun ilk yarısında Kadıköy'de yapılan ve sarı-lacivertli ekibin cezası nedeniyle seyircisiz oynanan müsabakada Fenerbahçe'yi 3-1 yenme başarısı gösterdi. Kasımpaşa Teknik Direktörü Yılmaz Vural ile Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum'un, zaman zaman medyaya da yansıyan tatlı rekabeti, maça ayrı bir heyecan katıyor.

GÖZLER MECİDİYEKÖY'DE

Kasımpaşa-Fenerbahçe maçının ardından zirve yarışında bütün gözler Mecidiyeköy'e çevrilecek. Lig lideri Bursaspor ile zirveye tutunma çabasındaki Galatasaray, Ali Sami Yen Stadı'nda saat 19.00'da karşı karşıya gelecek. Kritik maçı hakem Bünyamin Gezer yönetecek. Bu sezon Beşiktaş ve Fenerbahçe'yi İstanbul'da yenmeyi başaran 65 puanlı lider Bursaspor, Ali Semi Yen Stadı'ndaki maçtan da galip ayrılması durumunda, şampiyonluk yarışında çok büyük avantajın sahibi olacak. Haftaya 60 puanla üçüncü sırada giren Galatasaray ise lideri devirerek, kalan 3 haftada yarışın içinde kalmayı hedefliyor.

25.04.2010


 

GÜNEŞ TAKVİYE İSTEDİ

TRABZONSPOR Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu, gelecek yıl için öncelikli olarak stoper ve forvet arayışında olduklarını, orta sahaya ise alternatif isimler baktıklarını söyledi.

Hacısalihoğlu, yaptığı açıklamada, Turkcell Süper Lig'de deplasmanda yapacakları Eskişehirspor maçını önemsediklerini belirterek, bordomavili takımın ligde alacağı her galibiyetin sıralamada büyük önem taşıdığını vurguladı.Camianın, Ziraat Türkiye Kupası final maçına odaklandığına işaret eden Hacısalihoğlu, ''Gerek basın mensuplarında, gerekse taraftarlarda ve camiada sadece kupaya bir yönelme var. Bütün konsantre o yönde. Ama biz Eskişehirspor maçına da ondan sonraki maçlara da çok önem veriyoruz'' dedi.

Ömer Aysan'ın sözleşmesinin feshedilmesinde Şenol Güneş'in doğru karar verdiğine inandıklarını belirten Hacısalihoğlu, şöyle devam etti: ''Şenol hocayla anlaştığımız günlerde, kendisine verdiğimiz sözler vardı. Bunlardan bir tanesi de gönülden Trabzonsporlu olduğuna inandığımız bir teknik adamla çalışmanın rahatlığı içerisinde hareket etmekti. Bu nedenle futbolcu alma veya gönderme konusunda tüm yetkileri hocamıza vermiştik. Oda kendi görüşleri doğrultusunda bu işi tartıp Trabzonspor'un menfaatlerini göz önüne alarak Ömer Aysan'ın gönderilmesi konusunda bir karar verdi. Biz de bunu tartışmasız uyguladık. Yönetim kurulu olarak hocamızın doğru karar verdiğine inanıyoruz.''

25.04.2010


 

Trabzonsporlu futbolcular engelli öğrencileri unutmadı

TRABZONSPORLU futbolcular, zihinsel engelli öğrencilerin 23 Nisan sevincine ortak oldu.

Özel eğitime muhtaç öğrencilerin eğitim gördüğü Erdoğdu Eğitim Uygulama ve İş Eğitim Merkezi'ni ziyaret eden bordo-mavili futbolcular, minik hayranlarının yoğun ilgisiyle karşılaştı. Yardımcı Antrenör Ünal Karaman, futbolular Song, Egemen, Alanzinho, Onur ve Giray okula gelişlerinde idareciler ve öğrenciler tarafından çiçeklerle karşılandı. Futbolcuları karşılarında görünce büyük bir sevinç yaşayan engelli öğrenciler, bol bol fotoğraf çektirdi. Öğrencilerin en fazla ilgi gösterdiği isimlerin başında Song gelirken, bir öğrencinin ise Song'u görünce kaçması dikkat çekti. Song, kendisinden korkan öğrenciyi ısrarla yanına çağırmasına rağmen bu girişiminde başarılı olamadı. Futbolcular engelli öğrencilerin kolbastı gösterini de izledi.

25.04.2010


 

Voleybolda Erkekler Türkiye Kupası sahibini buluyor

VOLEYBOLDA 2009-2010 sezonu Teledünya Erkekler Türkiye Kupası bugün İstanbul'da sahibini bulacak.

Galatasaray ile Ziraat Bankası takımları arasındaki Türkiye Kupası finalinin ikinci maçı yarın yapılacak. Burhan Felek TVF 50. Yıl Spor Salonu'ndaki karşılaşma saat 12.00'de başlayacak. Ankara'da yapılan finalin ilk maçını 3-1'lik skorla kazanan Ziraat Bankası, bugünkü maçta her türlü galibiyetin yanı sıra 3-2'lik mağlubiyet halinde bile kupayı müzesine götürecek. Galatasaray'ın kupayı kazanabilmesi için yarınki maçtan 3-0 galip ayrılması gerekiyor. Galatasaray'ın 3-1'lik galibiyeti halinde ise maçın hemen ardından, 15 sayı üzerinden oynanacak ''altın set''in sonucunda kupa sahibini bulacak.

25.04.2010


 

Ümit Millîler Bosna maçı için İstanbul'da toplanıyor

BOSNA-Hersek ile 27 Nisan Salı günü deplasmanda özel maç yapacak Ümit Milli Futbol Takımı'nın aday kadrosu bugün İstanbul'da toplanacak. Aday kadroya çağrılan oyunculardan kulüp takımlarıyla lig maçlarını oynayanlar bugün saat 17.00'den itibaren WOW İstanbul Hotel'de bir araya gelecek.

Ümit milliler, 26 Nisan Pazartesi günü saat 08.00'de Atatürk Havalimanı'ndan Bosna-Hersek'e hareket edecek. Ay-yıldızlılar, aynı gün akşam Tuzla kentinde antrenman yaparak, hazırlıklarını tamamlayacak. Tuzla kentindeki Tusanj Stadı'nda oynanacak özel karşılaşma TSİ 18.00'de başlayacak.

25.04.2010


 

Haliç Maratonu bugün koşuluyor

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş'nin, Atletizm Federasyonu ile birlikte organize ettiği 8. Uluslararası Haliç Yarı Maratonu, bugün İstanbul'da koşulacak.

İlki 1987 yılında yapılan ve 1993 yılına kadar kesintisiz olarak 7 yıl düzenlenen Haliç Yarı Maratonu, 17 yıl aradan sonra yeniden düzenleniyor. Maratona 22 farklı ülkeden 400'ü yabancı olmak üzere, toplam 1400 sporcunun kayıt yaptırdığı, bunların 450'inin kadınlardan oluştuğu bildirildi. Yarışta para ödülü bulunmuyor. Yarı maraton kapsamında ayrıca, ilköğretim ve lise öğrencilerinin katılacağı 1400, 1800 ve 3800 metre olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı 39. Atletizm Yarışları da yapılacak.

YARIŞ GÜZERGAHI

Uluslararası Haliç Yarı Maratonu'nu Eyüp Belediye Başkanlığı'nın önünden Eminönü istikametine doğru saat 09.00'da başlayacak. Atletler, Ayvansaray Caddesi, Ayadimitri Kilisesi, Balat Parkı, Şair Nedim Parkı, Kadir Has Üniversitesi Cibali Yerleşkesi önünden geçerek, Ragıp Gümüşpala Caddesi'nden Eminönü'ne, oradan sahil şeridini takip ederek Sarayburnu üzerinden Yenikapı'ya ulaşacak ve Yenikapı Meydanı'ndan yapılan dönüşle, aynı güzergahı izleyerek göre dönecek. Yarış başladığı yerde bitecek. Saat 09.05'te başlayacak 1400 metre koşusu, aynı yerde başlayacak, Ayvansaray otobüs durağının önünden dönülerek, aynı yerde son bulacak. Saat 09.10'da başlayacak 3800 metre koşusu, aynı yerde fakat ters istikamette başlayacak, Eyüp Devlet Hastanesi önündeki dönel kavşaktan dönülerek, başlangıç noktasında sona erecek. Saat 09.25'de başlayacak 1800 metre koşusu da aynı yerde ters istikamette başlayıp, Eyüp Anadolu Lisesi önündeki trafik ışıklarından dönülerek, başlangıç noktasında bitecek. Yarışlar nedeniyle Eyüp Devlet Hastanesi önünden başlamak üzere, sahil yolu istikameti boyunca Yenikapı dönel kavşağına kadar olan yol arası, saat 08.00'den, 11.30'a kadar araç trafiğine kapatılacak. Yarış sonunda ödül töreni Feshane'nin bahçesinde yapılacak.

25.04.2010


 

Karabük ligi 78 puanla bitirmek istiyor

BANK Asya 1. Lig'in bitmesine 3 hafta kala Süper Lig'e şampiyon olarak çıkmayı garantileyen Kardemir Karabükspor'da bugün deplasmanda oynayacağı Hacettepe maçı öncesindeki hedefleri arasında puanını plaka numarası olan 78'e çıkarmak olacak.

Kulüp Başkanı Feridun Tankut, takımının bunu başaracak güçte olduğunu belirtti. Karabükspor'un halen 71 puanı bulunduğunu da belirten Tankut, ''Şimdi hedefimiz 78 puanla ligi bitirmek. Bunu başaracak güçteyiz" dedi.

25.04.2010


 

"Edirne'den Ardahan'a" bisiklet turu devam ediyor

EDİRNE Bisiklet Kulübünce, ''Dünyamız Çöl, Geleceğimiz Yok Olmasın'' sloganıyla Edirne'den Ardahan'a düzenlenen 1828 kilometrelik bisiklet turu kapsamında Cuma günü Edirne'den yola çıkan bisikletçiler, Tekirdağ'ın Çorlu ilçesine ulaştı.

Tur koordinatörü Sadi Çalışkan, bisikletin insan hayatında çok önemli bir yeri olduğunu vurgulamak için böyle bir tur düzenlediklerini söyledi. Yola 4 kişiyle çıktıklarını anlatan Çalışkan, 130 kilometre yol katettiklerini belirtti. Yolculuğun 26 gün süreceğini anlatan Çalışkan, şunları kaydetti: ''Bu yolculuğumuzda, 12 il ve 14 ilçede konaklayacağız. Yolculuğumuz sırasında ayrıca 18 il sınırı ve 53 ilçe sınırından da transit geçiş yapacağız. 19 Mayıs'ta Ardahan'da olmayı planlıyoruz. Yolculuğumuz sırasında toplam 1828 kilometre yolu pedal çevirerek geçmiş olacağız. Tur sırasında ulaşım aracımız sadece bisiklet. Birçok gelişmiş ülkede bisiklet kullanımı, bizim ülkemizden çok daha fazla. Bisiklet motorlu olmadığı için her şeyden önce çevre dostu. Bunun yanında, kalp ve damar sağlığı açısından da fiziksel yardımcı özellikleri taşıyor.''

25.04.2010


 

TÜRKCELL SÜPER LİG'DE BUGÜN

15.00 Kasımpaşa-Fenerbahçe: Cüneyt Çakır 15.00 Gaziantepspor-İstanbul B. B.: Bülent Yıldırım 19.00 Galatasaray-Bursaspor: Bünyamin Gezer 26 Nisan Pazartesi: 20.00 Eskişehirspor-Trabzonspor: Serkan Çınar

25.04.2010


 

BANK ASYA 1. LİG'DE BUGÜN

14.30 Altay - Kayseri Erciyesspor: Süleyman Abay

14.30 Giresunspor - Dardanelspor: Gökhan Güneşer

14.30 Kocaelispor - Karşıyaka: Fethi Serkan Koçak

14.30 Mersin İdmanyurdu Çaykur Rize: Tolga Özkalfa

14.30 Hacettepe - Kardemir Karabük: Çağatay Şahan

14.30 Samsunspor - Konyaspor: M. Kamil Abitoğlu

26 Nisan Pazartesi

20.00 Adanaspor - Kartalspor: Abdullah Yılmaz

20.00 Bucaspor - Gaziantep B. Bld. : Özgür Yankaya

25.04.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Yeni Asya Gazetesi - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat-Promosyon - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım