25 Nisan 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Danıştay Başkanı niye sessiz?

TÜBİTAK raporuyla Danıştay’daki kamera görültülerinin silindiğinin ortaya çıkması tartışmaları beraberinde getirdi. Danıştay’daki yargıçların konuyla ilgili olarak tavırlarını eleştiren yazar Şamil Tayyar, saldırıda yaralanan ama şimdi Danıştay Başkanlığı koltuğunda oturan yargıcın hâlâ sessiz kalmasını anlamadığını vurguladı.


ASKERİN DERS VERMESİ SAKINCALI

Başörtüsü yasağını kınayan Ankara İnanç Özgürlüğü Platformu’nun 222. haftaki basın açıklamasında konuşan İlke İlim ve Kültür Dayanışma Vakfı üyesi Had

Öğretmenlik için bilgi yetmez karakter tahlili de yapılmalı

TBMM Kayıp Çocuklar Araştırma Komisyonu Başkanı Halide İncekara, hâlâ öğretmen sınavının bilgiye dayalı yapıldığını hatırlatarak, “Kesinlikle reddediy


  Çelik: Sivil anayasa seçimden sonra

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik,“2011 seçimlerinden sonra halkımızın iradesiyle teşkil edecek olan yeni Meclis'te, bütünüyle, demokratik ve sivil bir anayasayı halkımıza armağan etmek bizim için büyük bir şeref olacaktır'' dedi.


  Yeni, kapsamlı, demokratik anayasa şart

SAADET Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Türkiye’nin ‘’yeni, kapsamlı, çoğulcu, demokratik bir anayasayı’’ yapmak zorunda olduğunu söyledi. Kurtulmuş, Biga Belediye Kültür Sarayında düzenlenen konferansta yaptığı konuşmada, yeni anayasa tartışmalarının yapıldığı şu dönemde, herkesin millî egemenliği algılaması gerektiğini belirtti.


  Hakimiyet halkın mı?

KOCAELİ Gönüllü Kültür Teşekkülleri Platformu’nun 262. hafta basın açıklaması ise İzmit İnsan Hakları Parkı, Özgürlük Meydanında yapıldı.


  Avcı: Katsayı adaletsizliği tam olarak giderilemedi

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, ‘’Danıştay 8. Dairesinin yeni katsayı kararının, adaletsizliği tam olarak gideremediğini’’ bildirdi.


  Çanakkale Kara Savaşları’nın 95. yıl dönümü

Çanakkale Kara Savaşları’nın 95. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen törende savaşa katılan ülkelerin temsilcileri Gelibolu’dan dünyaya barış mesajı verdi. Şehitler Abidesi’nde düzenlenen uluslararası törende konuşan Çanakkale Valisi Abdülkadir Atalık, “Bu cephede kimi yerde birbirinden 8-10 metre mesafedeki siperlerinde kıyasıya mücadele edenlerin, o siperlerde birbirlerine sarılarak son nefeslerini yine birlikte verenlerin torunları olarak, barışın getirdiği erdemleri bütün dünyaya yansıtan bir örnek oluşturuyoruz” dedi. Bu arada, Anzak çıkarmasının 95. yıldönümü dolayısıyla bu sabah 05.30’da, Anzak Koyu’nda Şafak Töreni düzenlenecek.


  Hem işsiz, hem borçlu

‘’Riskler ve Beklentiler 2010 İstanbul’’ araştırması, Türkiye’nin çözülmesi gereken en önemli sorununun işsizlik olduğunu ortaya koydu. Katılımcıların yüzde 32.20’si en önemli sorunun işsizlik olduğunu kaydetti. Araştırmadaki diğer ilginç bir sonuç da katılımcıların yüzde 68,23’ünün herhangi bir kuruma veya kişiye borçlu olması oldu.


  Cumhurbaşkanı Gül: Sessiz diplomasiye ihtiyaç var

CumhurbaşkanI Abdullah Gül, Ermenistan ile ilişkilerde “bir süre sessiz diplomasiye ihtiyaç olduğunu’’ söyledi.


  AYM’nin yeni üyesi Necipoğlu

Anayasa Mahkemesi asıl üyeliğine, Askerî Yargıtay Üyesi Hakim Kıdemli Albay Nuri Necipoğlu’nun seçilmesine ilişkin karar, Resmî Gazete’nin dünkü sayısında yayımlandı.


  Adres değişikliğine sıkı takip

İçİşlerİ Bakanlığı, adres değişikliğini bildirmeyenlere yönelik sıkı takip uygulanması için Nüfus ve Vatandaşlık Genel Müdürlüğü’ne yazı gönderdi.


  Gemlik’te pitbul dehşeti

Bursa’nIn Gemlik ilçesi Eşref Dinçer Mahallesi Kemer Sokak’taki evlerinin önünde oynayan Berkay Keskin (5), başıboş pitbull cinsi köpeğin saldırısına uğradı.


  300 eczane kapandı

Türk Eczacıları Birliği Genel Sekreteri Özgür Özel, ilâç fiyatlarında düşüşe yol açan son ilâç fiyat kararnamesinin yürürlüğe girdiği 4 Aralık’tan bugüne kadar Türkiye genelinde 300’den fazla eczanenin kapandığını söyledi.


  Ekonomik kriz, dil eğitimini de vurdu

YAZ tatili süresince ABD’de hem çalışıp hem de İngilizce’sini geliştirmek amacıyla ‘’Work and Travel’’ (WAT) programı kapsamında Türkiye’den bu ülkeye giden öğrenci sayısının, geçen yıl yüzde 50 civarında düştüğü bildirildi.


  Kalbin ve ruhun gıdası Kur’ân

YOZGAT'IN Sorgun ilçesinde temeli 2 yıl önce atılan 100 kişilik Yusuf Yaman Yatılı Kız Kur'ân Kursu, düzenlenen törenle hizmete açıldı.


  Chicago’da Kutlu Doğum coşkusu

ABD’NİN Chicago şehrinde yaşayan gurbetçiler, Kutlu Doğum faaliyetleri münasebetiyle bir araya geldi. Chicago Türk- Amerikan Derneği tarafından düzenlenen Kutlu Doğum programına çok sayıda gurbetçi katıldı.


  6 vakıf üniversitesi resmen kuruluyor

İSTANBUL ve Samsun’da altı yeni vakıf üniversitesi kurulmasını öngören kanun, dünkü Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.


  Isparta’da 7 bin telefon abonesi icralık

TÜRKTelekom Isparta İl Müdürlüğü, telefon faturalarını tahsil edebilmek için abonelerine icra takibi başlattı.


  Bin 500 öğrenci kayıt dondurdu

TÜRKİYE Değişim Hareketi (TDH) Giresun Merkez İlçe Başkanı Hakan Yılmaz, Giresun’da yüksek öğretimin barınma sorununun çözülmesi gerektiğini belirtti.


  Yemenlilerin Türkiye sevgisi

SİVİL toplum örgütlerinin Türk hekimleriyle yurtdışına uzattığı sağlık eline, Sağlık Bakanlığı Yemen ile katıldı. Gönüllü olarak Yemen yollarına düşen 26 Türk doktor çok riskli 204 ameliyat gerçekleştirdi.


  CERN’de ilk alt tanecik tesbit edildi

YüzyIlIn en büyük deneyi olarak kabul edilen ve Büyük Patlama ortamının oluşturulacağı Büyük Hadron Çarpıştırıcısı’nda (BHÇ), madde ile antimadde arasındaki etkileşimin tabiatını gün ışığına çıkarması umulan deneyde, ilk alt tanecik tesbit edildi.


  ‘Casus’ mekik uzaya çıktı


  Hubble Uzay Teleskobu 20 yaşında

Kâinatı gözlemlemek için uzaya fırlatıldığı 1990’dan bu yana insanoğlunun pek çok keşif yapmasını sağlayan emektar Hubble Uzay Teleskobu, dün 20. yaşını kutladı.


  Obama’nın zaafı, turta

ABD Başkanı Barack Obama’nın zaafının turta olduğu açıklandı. Başdanışmanı David Axelrod, turtayı çok seven Obama’nın sağlıksız beslenmemesi için Beyaz Saray’daki pasta ustasının gönderildiğini söyledi.


  Araba bakışla kullanılacak

Alman araştırmacılar, otomobilin sadece gözlerle yönlendirilmesine imkân sağlayacak bir teknoloji geliştirdi. Berlin’deki Hür Üniversitesinden yapay zekâ uzmanı Raul Rojas, yeni teknolojinin sürücülerin göz hareketlerini takip ettiğini ve aracı, sürücü nereye bakarsa o tarafa yönlendirdiğini söyledi.


  Facebook, Google’la savaşta

DünyanIn en büyük sosyal iletişim ağı olan Facebook bu hedefe ulaşmaya yönelik yeni araç ve ürünlerini tanıttı.



Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Yeni Asya Gazetesi - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat-Promosyon - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım