27 Nisan 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

KIYASIYA YARIŞ

LİGİN 31. haftasında alınan sonuçlardan sonra 67 puanla liderliğe yükselen Fenerbahçe, son 3 haftaya 1 puan farkla önde girerken, mutlu sona ulaşmak için büyük avantaj yakaladı.

Bu hafta Eskişehirspor’u konuk edecek olan sarı-lacivertliler, 33. haftada Ankaragücü ile deplasmanda, ligin son haftasında ise sahasında Trabzonspor ile karşı karşıya gelecek. Galatasaray ile deplasmanda 0-0 berabere kalarak liderliği kaybeden Bursaspor ise son 3 haftalık periyotta Ankaraspor maçından alacağı hükmen galibiyetin yanında, kalan 2 maçtan da 3 puanla ayrılarak, kaybettiği koltuğu geri alabilmek için mücadele edecek. Yeşil-beyazlılar, 32. haftada sahasında Kayserispor’u konuk ederken, son haftada Beşiktaş'ı konuk edecek.

61 puanla 3. sırada yer alan Galatasaray, en azından Şampiyonlar Ligi’ne katılabilmek adına, kalan 3 maçından da galibiyetle ayrılmayı hedefliyor. Sarı-kırmızılılar, deplasmanda İstanbul Büyükşehir Belediyespor, sahasında Antalyaspor ve deplasmanda Gençlerbirliği ile karşı karşıya gelecek. Şampiyonluk yarışında rakiplerinin gerisinde kalan Beşiktaş ise bu hafta Diyarbakırspor’a konuk olacak siyah-beyazlılar, 33. haftada sahasında Manisaspor’u konuk edecek ve ligi deplasmanda Bursaspor ile yapacağı maçla noktalayacak.

DENİZLİ DÜŞMEYİ GARANTİLEDİ

Turkcell Süper Lig’de Denizlispor, sahasında Ankaragücü ile berabere kalarak, ligden düşmesi kesinleşen ikinci takım oldu. Kalan 3 maçta Sivas ve Diyarbakır ligden düşmemek için büyük bir çekişmeye girecek. Manisaspor ise 3.'lü averaj kurbanı olmak istemiyor!

FENERBAHÇE Mİ? BURSASPOR MU?

Turkcell Süper Ligde son 3 haftaya

girerken F. Bahçe ve Bursaspor

şampiyonluk yarışında avantajlı

konumda. Sarı - lacivertliler rakibinin sadece 1 puan önünde.

Kalan maçlar nefesleri kesecek.

27.04.2010


 

Fener’i savunması taşıyor

Sezonun son 3 haftasına girilirken liderliğe yükselerek şampiyonluk yarışında avantaj sağlayan Fenerbahçe’nin, son 7 maçlık çıkışında savunma oyuncuları büyük bir paya sahip oldu.

Ligde çıktığı son 7 maçta gol yemeyen savunmada bazı oyuncular, bu görevi başarıyla tamamlamanın yanında golcülüğe de soyunarak takımın gizli forveti oldular. Fenerbahçe son 7 maçta aldığı 6 galibiyet 1 beraberlikte rakip fileleri 7 kez havalandırırken, 4 gol savunmacılar Andre Santos, Selçuk, Lugano ve Bekir’den, 3 gol de kaptan Alex ve forvet Güiza ile Gökhan Ünal’dan geldi. Ligin 23. haftasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında 83. dakikada yediği golün ardından kalesinde gol görmeyen Volkan Demirel de performansıyla öne çıktı.

DAUM: GUİZA MUTLU DEĞİL

Fenerbahçe teknik direktörü Christoph Daum, İspanyol forvet oyuncusu Daniel Güiza’yı mutlu görmediğini söyledi. İspanya’nın Marca gazetesinde yayımlanan demecinde Daum, Güiza’nın, sezon başında yaşadığı fiziksel sonrunlara, özel hayatındaki çalkantılara rağmen profesyonelce davrandığını belirtti. Daum, ‘’Dani, şu anda çok daha iyi ve bunu takım da hissediyor. Özellikle kişisel sorunları onu çok etkiledi ve halen endişelendiriyor’’ diye konuştu. Güiza’yı ‘’her zaman ciddi ve üzgün’’ olarak değerlendiren Alman teknik adam, ‘’İçine kapanıyor ve yapacak hiçbir şey yok. Güiza’yı mutlu görmüyorum, ama iyi bir profesyonel, takıma ihtiyacı olanı veriyor’’ ifadelerini kullandı. Daum, Güiza ile antrenmanda çalışılan pozisyonları maçta denemeye çalıştıklarını da anlattı.

27.04.2010


 

Beşiktaş'ın 4 hayal kırıklığı

SÜPER Lig’in yanı sıra Türkiye Kupası’nda bu sezon arzuladığı hedefleri yakalayamayan Beşiktaş’ta Nihat, Tabata, Nobre ve Yusuf performanslarıyla hayal kırıklığı yaşattı.

Geçen sezonu Turkcell Süper Lig şampiyonluğu ve Türkiye Kupası olmak üzere iki kupayla kapatan siyah-beyazlılar, 2009-2010 sezonunda aynı başarıyı gösteremezken camianın beklenti içinde olduğu bu futbolcular oynadıkları futbolla yetersiz kaldılar. Nihat, Nobre, Tabata ve Yusuf birçok maçta sakatlıkları veya hastalıkları nedeniyle takımlarını yalnız bırakırken, 4 futbolcu toplamda 10 gole imza atabildi. Beşiktaş’ta Yusuf, Tabata, Nobre ve Nihat’ın yanı sıra Serdar Özkan, İbrahim Kaş ve Ramazan Özcan da beklenen performansın uzağında kaldılar.

27.04.2010


 

Bursa, 13 maçta kalesini kapattı

Turkcell Süper Lig’de Fenerbahçe’nin bir puan gerisinde 2. sırada yer alan Bursaspor, bu sezon oynadığı 31 maçın 13’ünde kalesini rakip forvetlere kapadı.

Kalesini, ‘’Dünyanın en fazla gol atan kalecileri’’ arasında yer alan Ivankov’un koruduğu Bursaspor, ligin en az gol yiyen takımları arasında yer aldı. Bursaspor, gol yemediği 13 maçın sadece 3’ünde rakip fileleri havalandıramadı. Yeşil-beyazlılar, deplasmanda oynadığı Ankaragücü, Gençlerbirliği ve Galatasaray maçlarında gol yememesine karşın gol atma becerisini de gösteremedi.

27.04.2010


 

Ümit Millîler Bosna sınavında

ÜMİT Milli Futbol Takımı, Bosna Hersek’le bugün özel maçta karşı karşıya gelecek.

Bosna Hersek Ümit Milli Takımı ile Tuzla kentindeki Tusanj Stadı’nda TSİ 18.00’de özel bir maç yapacak olan milliler, dün Bosna Hersek’e gitti.

27.04.2010


 

Kayseri’de Makukula tesellisi

SÜPER Lig’in ikinci yarısında zirve yarışından kopan Kayserispor’un tek tesellisi, siyahi oyuncu Makukula’nın gol krallığını sürdürmesi oldu.

Ligin ilk yarısını 34 puanla kapatan sarı kırmızılı ekip, tarihinde ilk kez Süper Lig’de liderlik koltuğuna oturma sevinci yaşadı. Ancak, bu başarısını ikinci yarıda sürdüremeyen Kayserispor, son haftalarda aldığı kötü sonuçlarla ligin üst sıralarındaki yarıştan koptu. İlk 5 hedefini kovalayan Kayserispor’da tek teselli, siyahi oyuncu Ariza Makukula’nın gol krallığını sürdürmesi oldu. Manisaspor’a attığı gol ile gol sayısını 20’ye çıkaran Makukula, gol krallığı yarışında zirvedeki yerini korudu.

27.04.2010


 

Servet Çetin formayı unuttu

ÜST üst üste aldığı başarısız sonuçlarla şampiyonluk yarışından kopan Galatasaray’da, tecrübeli defans oyuncusu Servet Çetin formayı unuttu. Servet, son maçlarda teknik direktör Frank Rijkaard’ın gözünden düştü.

Hollandalı teknik adam, sezon başında Gökhan Zan ile birlikte defansın göbeğinde kullandığı ve sezonun önemli bölümünde kadrosunda görev verdiği Servet Çetin’e, son haftalarda daha az şans tanırken, son 3 maçta ise bu oyuncuyu sahaya hiç sürmedi. En son deplasmanda 1-1 berabere kalınan Sivasspor karşılaşmasında oynayan Servet, Diyarbakırspor ve Manisaspor maçlarında yedek soyunurken, son Bursaspor mücadelesinde ise kadroya dahi giremedi.

27.04.2010


 

İpleri eline aldı

Artık ipler tamamen Fenerbahçe' nin eline geçti. 10 hafta aradan sonra yeniden liderlik koltuğuna oturdu. Bundan sonra Bursaspor' un ne yaptığından çok, kendi yapabileceklerine bakacak. Ancak geriye kalan 3 haftaya bakıldığında fikstür avantajı yine de yeşil beyazlıların lehine.

İBB maçından sonra Samandıra' ya el koyan Aziz Yıldırım bunun semeresini bugüne kadar topladı. Deplasmandaki Gençlerbirliği beraberliği dışında hepsini kazanan takımı, bu karşılaşmalarda gol dahi yemedi. Futbolcusu, taraftarı ve yöneticisi ile camia öyle bir bütünleşti ki, ortaya çıkan sinerji bugünleri getirdi. Hatta bu sezonun ikinci yarısına kadar bilet fiyatlarının yüksekliğinden dolayı taraftarı ile çatışan yönetim, bilet fiyatlarını düşürmesi yetmediği gibi, Kasımpaşa'nın 120 liraya sattığı biletlerin yarısını kulüp olarak karşılayarak taraftarını tribünlere taşıdı. Bugünkü liderlikte Azizsilin ne kadar etkili ise yönetimin bilet ve taraftar politikasında yaptığı değişiklikte o kadar önemliydi. Taraftarsız, dolmayan Şükrü Saraçoğlu ile şampiyonluğun hayal olduğunu geç de olsa anladılar.

Christoph Daum ile Yılmaz Vural' ın atışması geçen haftalara damgasını vurmuştu. Maçın başında ve sonundaki kucaklaşma görüntüleri hem bu gerginliği bitirdi, hem de spor kamuoyuna güzel mesaj verdi. Herkesin bu hassasiyetlere dikkat edip ağzından çıkana dikkat etmesi gerekiyor. Kadıköy'de Kasımpaşa'dan 3 gol yiyen Fenerbahçe açısından zor bir maç gibi görünüyordu. Fakat stres dışında çok rahat bir 90 dakika yaşadılar. Orta saha ve uç oyuncuları peş peşe goller kaçırırken, mecburiyetten gerçek yerinde oynatılmak zorunda kalınan Bekir İrtegün sahneye çıktı ve arkadaşlarını ipten aldı. Her gol çok önemli ama bu gol sanki şampiyonluğun işaret fişeğiydi.

Futbol Federasyonu önümüzdeki haftadan itibaren iddiası olan takımların maçlarını aynı saatte oynatacak. Bu hafta Fenerbahçe'yi önce oynatıp, Bursaspor'un maçını geç başlatmak yeşil beyazlı futbolculara olumsuz olarak yansıdı. Rakiplerinin kazandığını bilerek sahaya çıkmak yeşil beyazlı futbolcuların psikolojisini bozdu. Galatasaray'a karşı bu kadar pozisyona girip de gol atamamanın başka bir izahı olamaz. Bu da TFF'nin bir ayıbı olsa gerek.

MEHMET ILGAZ mehmet [email protected]

27.04.2010


 

ZİRVE YOLUNDA nefesler tutuldu

Turkcell Süper Lig'de deplasmanda Galatasaray ile golsüz berabere kalan Bursaspor, liderliği Fenerbahçe'ye bıraktı.

Turkcell Süper Lig'in 31. haftasının tamamlanmasına 1 maç kala, önceki akşam ligin önemli karşılaşmalarından biri oynandı. Bursaspor'u ağırlayan sarı-kırmızılılar, kaçırdığı 2 puanla şampiyonluk yarışında büyük yara alırken, 67 puanlı lider Fenerbahçe'nin 6 puan gerisinde kalarak, Şampiyonlar Ligi şansını da zora soktu. Ali Sami Yen'de golsüz eşitlikle biten karşılaşmada, her iki takım da gol pozisyonlarını değerlendiremedi. İki takım da karşılaşmadan 1'er puanla ayrılırken, Bursaspor, Kasımpaşa'yı 1-0 yenen Fenerbahçe'nin bir puan gerisinde kaldı. Mecidiyeköy'deki maçta, Galatasaraylı Neill, 73. dakikada, Bursasporlu Zapotocny de 74. dakikada gördüğü kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Fenerbahçe ise 76. dakikada Bekir'in golüyle Kasımpaşa'yı deplasmanda 1-0 mağlup etti ve 67 puanla liderlik koltuğuna oturdu.

Sahasında Büyükşehir Belediyespor'a 3-2 mağlup olan Gaziantepspor'un yanı sıra Gençlerbirliği ve Kayserispor da haftayı mağlubiyetle kapatan diğer takımlar oldu. Denizlispor-Ankaragücü karşılaşmasından gol çıkmazken, Beşiktaş sahasında Sivasspor ile 2-2 berabere kaldı. Bu sonuçların ardından ligin bitimine 3 hafta kala, Denizlispor'un ligden düşmesi kesinleşti. Ligde Denizlispor ile Sivasspor arasındaki maçlarda Sivasspor'un üstünlüğü bulunuyor. Ligi Sivasspor, Diyarbakırspor ve Denizlispor'un aynı puanla bitirmesi halinde, üçlü averajda Sivasspor avantajlı durumda bulunuyor.

27.04.2010


 

TOPLU SONUÇLAR

Ankaraspor - Diyarbakırspor : 0 - 3 (Hükmen)

Gençlerbirliği-Antalyaspor : 0-2

Denizlispor-Ankaragücü : 0-0

Kayserispor-Manisaspor : 1-2

Beşiktaş-Sivasspor : 2-2

Kasımpaşa-Fenerbahçe : 0-1

Gaziantepspor-Büyükşehir Belediyespor : 2-3

Galatasaray-Bursaspor : 0-0

27.04.2010


 

GOL KRALLIĞI

Gol krallığında Kayserisporlu Makukula, 20 golle ilk sıradaki yerini korudu.

Bu futbolcuyu, 13 golle Gaziantepsporlu Souza, 12 golle Beşiktaşlı Bobo, 11 Golle Trabzonsporlu Umut Bulut ve 10'ar golle Fenerbahçeli Alex, Galatasaraylı Baros ve Gençlerbirliği'nden Mustafa Pektemek izledi.

27.04.2010


 

HAFTANIN KARMASI

Aykut (Galatasaray), Gökhan Gönül (Fenerbahçe), Yalçın (Antalya), Cihan (Sivas), Bekir (Fenerbahçe), Tevfik (İstanbul Büyükşehir), Volkan (Bursa), Mehmet Nas (Manisa), İskender (İstanbul Büyükşehir), Necati (Antalya), Güven (Manisa).

27.04.2010


 

HAFTANIN FUTBOLCUSU

Aykut (Galatasaray)

27.04.2010


 

HAFTANIN HAKEMİ

Cüneyt Çakır (Kasımpaşa - Fenerbahçe)

27.04.2010


 

HAFTANIN TAKIMI

Fenerbahçe

27.04.2010


 

32. HAFTANIN PROGRAMI

1 Mayıs Cumartesi: Ankaragücü-Trabzonspor, Bursaspor-Kayserispor , Fenerbahçe-Eskişehirspor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Galatasaray. 2 Mayıs Pazar: Denizlispor-Gençlerbirliği, Antalyaspor-Gaziantepspor, Diyarbakırspor-Beşiktaş, Sivasspor-Kasımpaşa.

27.04.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Yeni Asya Gazetesi - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat-Promosyon - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım