06 Mayıs 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

GÜL’E BASKIN BRİFİNGİ

Jandarma Genel Komutanlığı Kurmay Başkanı Korgeneral Mustafa Bıyık, 30 Nisan 2010 tarihinde Tunceli’nin Nazımiye ilçesi Sarıyayla Karakoluna yapılan terör saldırısıyla ilgili Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e brifing verdi. Brifingi, Cumhurbaşkanı Gül istedi.


AKTÜTÜN'DE 16 ŞEHİT VERMİŞTİK

3 Ekim 2008'de Aktütün karakoluna yapılan ve 16 şehit verdiğimiz terör saldırısından sonra alınan “sınır karakollarını güçlendirme” kararı hâlâ uygula

Adana’da başkanlık krizinde son perde

Adana 2. İdare Mahkemesi, Mahmut Çelikcan’ın Büyükşehir Belediye Başkanı Vekilliğine seçilmesine yapılan itiraz üzerine ‘’yürütmeyi durdurma’’ kararı


  “Amirallere suikast’’ dâvâsı yarın başlayacak

‘’Amİrallere suikast’’ girişimi iddialarına ilişkin 9’u tutuklu 19 sanık hakkında açılan davanın ilk duruşması, 7 Mayıs Cuma günü İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılacak. Özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Süleyman Pehlivan tarafından hazırlanan iddianameyi kabul eden İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi, sanık sayısı ve haklarındaki suçlamaları dikkate alarak, duruşmaların 7, 14 ve 17 Mayıs 2010 tarihlerinde her gün saat 10.00’da başlayarak 3 gün süreyle yapılmasına karar vermişti.


  Erzurum’da redd-i hakim talebi reddedildi

Erzİncan’dakİ Ergenekon yapılanması davası kapsamında, aralarında 3. Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk ve Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner’in de bulunduğu 14 sanığın yargılanmasına Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi.


  Sendikacılar: “Anayasa paketi” makyajdan ibaret

Yenİ kurulan DESK’in Genel Başkanı Lütfi Şenocak, “Anayasa paketinde öngörülen değişikliklerin sendikal konularda gerçekte bir ilerleme sağlamadığı, sadece makyaj düzenlemeler olarak kaldığı görülmektedir” dedi.


  Köylüler ‘şükür duâsı’ için toplandı

Kurak geçen dönemlerde ‘’yağmur duası’na çıkan Kayserili köylüler, bu yıl yağışların bol olması ve toprağın suya doyması nedeniyle, bir araya gelerek ‘’şükür duası’’ yaptı.


  Osmaniye’de kaçak akaryakıt operasyonu

Osmanİye’nİn Bahçe ilçesinde, 28 bin litre kaçak akaryakıt ele geçirildi. Alınan bilgiye göre, yol kontrolü yapan jandarma komutanlığı ekipleri, E-90 otoyolu Bahçe ilçesi yakınında durdurduğu tankerde arama yaptı.


  F-16 uçuşları rutinmiş

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülmeye başlanan ‘’Erzincan’daki silâhlı terör örgütü’’ dâvâsı sırasında, mahkeme üzerinde uçuş yapıldığı haberlerine Hava Kuvvetleri Komutanlığından açıklama geldi: ‘’Yapılan uçuş rutin bir eğitim uçuşu olup, söz konusu haberlerde yer alan iddialar gerçeği yansıtmamaktadır.’’


  Komik yasak 2 yılı doldurdu

İnternet Teknolojileri Derneği Başkanı Mustafa Akgül, ‘’Youtube yasağı’’nın iki yılını doldurduğunu bildirdi. Akgül, ülkemizin, interneti kontrol etmeye çalışan, Don Kişotvari internete savaş açan bir ülke görüntüsü çizdiğini belirterek, “Yasaklar, en iyisinden, devekuşu misali Türkiye’nin kafasını kuma gömmesidir” dedi.


  FACEBOOK’UN KULLANICI SAYISI 400 MİLYONU AŞTI

İnternet üzerinde 1,8 milyar insanın bulunduğuna dikkati çeken Akgül, 733 milyon bilgisayarın internet alan adı sistemine kayıtlı olduğunu, yeni tarama motoru ‘’cuil.com’’da en az 127 milyar sayfa bulunduğunu, ‘’netcraft.com’’un 242 milyon web saydığını, 192 milyon civarında alan adı bulunduğunu belirtti.


  Türk basını özgür değil

Medya Derneği, Dünya Basın Özgürlüğü Gününde “özgür basın için yasal reform şart” mesajı verdi. Dernek “Türkiye’de ne yazık ki birçok gazeteci yargılanıyor, açılan dâvâlar sonucunda para ve hapis cezaları alıyor. Ekonomideki performans basın özgürlüğüne tam olarak yansımadı” açıklaması yaptı.


  Terör örgütü dâvâsında 8 sanığa hapis cezası

Ümranİye ve Beyoğlu’nda terör örgütü PKK/Kongra-Gel adına yapılan izinsiz gösterilere katılıp motolofkokteyli attıkları iddiasıyla yargılanan 11 sanıktan 8’i, 6 yıl 3 ay ile 7,5 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı. Davanın 3 sanığı ise beraat etti. İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan Fatma Damla Kayayerli katıldı.


  Başbakan'a hakaret dâvâsı zaman aşımına uğradı

Eskişehır'de televizyon izlerken Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a küfür ettiği iddiasıyla eski bir pilot subay hakkında açılan hakaret davası zaman aşımına uğradı.


  Avrupa Günü için şenlik hazırlığı

Her yıl 9 Mayısta kutlanan Avrupa Günü dolayısıyla bu yıl Ankara ve İstanbul’da çeşitli etkinlikler hazırlanıyor.


  AB Yunanistan’a silâh satmak için kredi veriyor

Avrupa Parlamentosu’ndaki Yeşil Grup lideri Daniel Cohn-Bendit, Avrupa ülkeleri ve Yunanistan arasındaki silah ticaretini mizah yoluyla eleştirerek, “Yunanistan’a bizim silahlarımızı satın alsın diye kredi veriyoruz” dedi.


  LYS’ye başvurular başladı

Yükseköğretİme Geçiş Sınavı’nda (YGS) en az bir puan türünden 180 puan barajını aşan 1 milyon 233 bin 580 üniversite adayının katılacağı üniversiteye giriş sınavlarının ikinci aşaması olan Lisans Yerleştirme Sınavları’na (LYS) başvurular dün başladı.


  Yolda bulduğu 8 bin Euro’yu sahibine ulaştırdı

Bursa’da, yıllardır ‘araba almak’ hayali kuran bir genç, yolda bulduğu 8 bin Euro’yu sahibine ulaştırdı. Bursa’da merkez Osmangazi ilçesi Uzun Çarşı’da ağabeyine ait Eker Kuyumcu’da çalışan Levent Ülker (24), binlerce kişinin geçtiği Kapalıçarşı çıkışında yerde bir deste para gördü.


  Asker mektubu okumak için okuma-yazma öğrendi

Adana’da yaşlı bir kadın, Şırnak’ta askerlik yapan oğlunun mektuplarını okuyabilmek için 3 ayda okuma yazma öğrendi. Adana’da hiç okula gidemeyen Günay Öztürk, Şırnak’ta vatanî görevini yapan oğlunun gönderdiği mektupları okuyabilmek için 50 yaşından sonra okuma-yazma öğrendi.


  İzmirli doktorlar Kamerun ve Tanzanya’ya gidecek

Ege Sağlık Gönüllüleri Derneği (EGESADER) ve Ege Sağlık Derneği üyesi İzmirli doktorlar, Başbakanlık’a bağlı Türk İşbirliği ve Kalkınma Ajansı (TİKA) ile ortak yürütülen proje kapsamında, Temmuz ayında Kamerun ve Tanzanya’ya giderek binlerce kişiyi sağlık taramasından geçirecek.


  Liseli mucitler batarya ile ısıtan mont üretti

Edİrne’de liseli öğrenciler, soğuk geçen kış döneminde batarya ile çalışarak insanları sıcak tutacak mont üretti. Edirne Bilişim Günleri faaliyetleri kapsamında teknik ve meslek liselerinde okuyan öğrenciler hünerlerini sergiledi.


  Hava sıcaklıkları 1-3 derece artacak

Meteorolojİ, hava sıcaklıklarının güney kesimlerde 1-3 derece artacağını bildirdi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; yurdun doğu kesimlerinde aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışların görülmesi bekleniyor.



Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Yeni Asya Gazetesi - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat-Promosyon - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım