08 Mayıs 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Yine Dağlıca, yine şehit

Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca Karakolu bölgesinde teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 2 asker şehit olurken, 1 asker yaralandı. 21 Ekim 2007’de bir grup PKK’lı teröristin saldırısına uğrayan, 12 askerin şehit olduğu ve 8 askerin kaçırıldığı Keri Tepe Üs Bölgesine önceki gece yine saldırı düzenlendi. Açılan ateşe, Mehmetçik ânında karşılık verdi.Olay sonrası bölgede operasyonlara devam ediliyor.


MÜDAHALELER GERİYE GÖTÜRÜYOR

Norveç’in duayen dış politika yazarlarından Jahn Otto Johansen Türkiye’nin darbeci zihniyetten kurtulduğunda çok daha güçlü bir devlet olacağına dikka

Tek plaka uygulamasından vazgeçildi

İkıncı el araçta tek plaka uygulamasından vazgeçildi. İkinci el araçların noter kanalıyla satışına ilişkin yönetmelikte düzenlenen araç plakasının değ


  “Baykal kaseti” iddiasına soruşturma

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’a ait olduğu iddia edilen ve bazı internet sitelerinde yayımlanan görüntülerle ilgili olarak soruşturma başlattı.


  “Al ya da öde” şartında esneklik

Rus Gazprom, Türkiye’nin ve Avrupalı tüketicilerin sık sık şikâyetlerini dile getirdiği “Al Ya Da Öde” şartında kriz şartlarını göz önünde bulundurarak değişikliğe giderken, Türkiye’nin, 2010 yılında taahhüt ettiği gazın yüzde 25’ini alması halinde herhangi bir cezai müeyyideye maruz kalmayacağı belirtildi.


  Esad, bugün Türkiye’ye geliyor

Surıye Cumhurbaşkanı Beşar Esad, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün dâvetlisi olarak Türkiye’ye 2 günlük bir çalışma ziyaretinde bulunacak.


  Toplumca sürece saygı göstermek zorundayız

Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, demokratik hukuk devleti olmanın önemine atıfta bulunurken demokratik ve anayasal bir sürecin işlediğini vurgulayarak, ‘’Sonuçta ne olur, bilmiyoruz, ama bütün toplum olarak bu sürecin sonunda ortaya çıkacak duruma herkesin saygı gösterme zorunluluğu vardır’’ dedi.


  Gözler Çankaya’da

Anayasa değişikliği teklifi TBMM Genel Kurulunda 72 ret oyuna karşı 336 oyla kabul edildi.


  Vakit, AİHM’e gidecek

Anadolu’da Vakit Gazetesi yazarı Ali İhsan Karahasanoğlu, “312 general” davasında 1,5 milyon lirayı aşkın manevi tazminat edilmelerini Yargıtay’da temyiz edeceklerini belirterek, Türkiye’de iç hukuk yollarının tıkanması halinde konuyu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) taşıyacaklarını bildirdi.


  Halis: Başörtüsü yasağı kaldırılmalı

Eşİtlİk ve Demokrasi Partisi (EDP) Genel Başkanı Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ziya Halis, yıllardır üniversitelerde uygulanan başörtüsü yasağının kaldırılmasını gerektiğini kaydetti.


  Tren kazası sinyalizasyon hatasından

UlaştIrma Bakanı Binali Yıldırım, Kocaeli’de meydana gelen tren kazasının ilk belirlemelere göre ‘’sinyal hatasından kaynaklandığının anlaşıldığını’’ bildirdi.


  “Amirallere suikast” dâvâsı başladı

“Amİrallere suikast” girişimi iddialarına ilişkin 9’u tutuklu 19 sanık hakkında açılan dâvâ görüşülmeye başlandı.


  Trafik kazalarının faturası ağır

KARAYOLU Trafik Güvenliği Haftası faaliyetleri, çeşitli tören ve faaliyetlerle kutlanıyor. Muğla İsmail Tonguç Parkı’nda düzenlenen törende konuşan Muğla Valisi Ahmet Altıparmak, küçük öğrencilere seslenerek, “Trafik kazalarının yaşanmaması için anneniz, babanız ağabeyiniz direksiyona geçtiğinde, trafik kurallarına eksiksiz uymalarını sağlayın.


  Geçim sıkıntısı, aileleri çocuklardan ayırıyor

SON 10 yılda, 52 bin 220 aile, çocuğunu SHÇEK’e vermek için başvurdu.Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş’in, SHÇEK’te kalan çocuklar ile çocuğunu SHÇEK’e vermek için başvuran ailelerin sayısına ilişkin yazılı soru önergesine cevap verdi.


  “Mevsimlik” hayatlar

GAZİANTEP ve Kahramanmaraş’tan Konya’nın Seydişehir ilçesine gelen mevsimlik işçi aileleri, kurdukları 100 çadırla, bir köyün nüfusunu geride bırakıyor.


  Eczane teknisyenleri Kadıköy’de

ECZANELERDE yaşanan sıkıntılar eczacılar kadar eczane teknisyenlerini de sıkıntıya soktu. 9 Mayıs Pazar günü Kadıköy’de düzenlenecek protestoda teknisyenler eczacılara destek verecek.


  Yağışlar üreticiyi hem sevindirdi, hem üzdü

TÜRKİYE genelinde, 2008’deki kuraklığın ardından uzun yıllar ortalamasının üzerinde devam eden yağışlar bazı bölgelerde üreticiyi sevindirirken, kimi yerlerde de ürün kaybına sebep olacağı endişesiyle çiftçiyi üzdü.


  Muş’u sel vurdu

MUŞ’TA etkili yağışlar sonucu derelerin taşmasıyla meydana gelen sel ve su baskınlarında hasarın 600 bin TL olduğu bildirildi.


  “Dolmuş uçak” ilk uçuşunu yaptı

BORAJET hava yolu şirketi, Turboprop ATR 72-500 tipi pervaneli uçakla ‘’dolmuş uçak’’ projesi kapsamında ilk uçuşunu Tokat’a yaptı.


  Etin ucuzlaması desteğe bağlı

ERCİYES Üniversitesi (ERÜ) Veteriner Fakültesi Hayvan Sağlığı Ekonomisi ve İşletmeciliği Ana Bilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Savaş Sarıözkan, ‘’Başta kasaplık hayvan ve et olmak üzere hayvansal ürünlerin destekleme kapsamından çıkarılması, üretim, arz ve talebin piyasa ekonomisi koşullarında oluşacak fiyatlara göre belirlenmesi kararı, hayvancılık sektörünü tükenme noktasına getirmiştir’’ dedi.


  Boncuklara bilimsel inceleme

SonuçlarI kabul edilen proje kapsamında, başta süs olmak üzere, saygınlık, sağlık gibi farklı amaçlar için kullanılan boncukların, geçmiş medeniyetler döneminde, başka ülkelerden getirilmek yerine, Anadolu’daki taş kaynakları ile yapıldığı belirlendi.


  Dünya Kupası gol kralı altın ayakkabısını satıyor

1994 Dünya Kupası’nın gol kralı Rus forvet Oleg Salenko, borçlarını ödemek için kupada kazandığı altın ayakkabı ödülünü 500 bin dolara satmaya hazırlanıyor.


  Batı Şeria’da öğrencilerden görme engelliler için sensörlü baston

Filistinli öğrenciler Asil Shaar ile Nur El-Arda, görme özürlüler için sesli uyarı veren baston geliştirdiler.


  İnanç şehri Mardin, açık hava müzesi gibi

Güneydoğu’nun özellikle son dönemlerde turizm yönünden atağa kalkan tarihî şehri Mardin, her yıl binlerce ziyaretçi ağırlıyor.


  Tokyo sokaklarında sigara içilmiyor

Japonya’da birçok şehirde cadde ve sokakta sigara içmek yasak. Tokyo merkezde 23 belediye ve 26 merkezî yönetim sigara yasağını titizlikle uyguluyor.


  Din Adamları Kıyafetleri Bursa’da sergilenecek

Dünyada ilk ve tek olduğu belirtilen “Din Adamları Kıyafetleri Müzesi", Bursa’da Uluumay Osmanlı Halk Kıyafetleri ve Takıları Müzesi bünyesinde açılacak.


  NASA'da acil durum deneyi

Amerİkan uzay kuruluşu NASA, uzay mekikleri kullanımdan kalktıktan sonra astronotları yörüngeye ve ötesine taşıyacak Orion kapsülü için bir acil fırlatma sistemini başarıyla denedi.


  Ardahan’ın bitkileri kitaplaştırıldı

Ardahan’a özgü bitkiler, ‘’Karlı yaylaların saklı bahçesi Ardahan’ın doğal bitkileri’’ adı altında kitaplaştırıldı. Ardahan Çevre ve Orman Müdürü Özcan Öztürk, müdürlükleri ile Doğal Hayatı Koruma Derneğince ortaklaşa hazırlanan kitapla şehirdeki nadir bitkilerin korunmasının amaçlandığını söyledi.



Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Yeni Asya Gazetesi - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat-Promosyon - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım