30 Mayıs 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

2016 TÜRKİYE'DE OLMALIYDI

ABD'DE kamp çalışmalarını sürdüren (A) Milli Takımı'nın teknik direktörü Guus Hiddink, 2016 Avrupa Şampiyonası'nı Fransa'ya veren UEFA'yı ağır dille eleştirdi.

Hiddink, ''UEFA hem futbolu geliştirmek isteyen ülkelere Avrupa Şampiyonası'nı götürmek istediğini söylüyor, hem de daha önce 2 defa Avrupa Futbol Şampiyonası'na bir defa da Dünya Futbol Şampiyonası'na ev sahipliği yapmış Fransa'ya 2016'yı veriyor. 7 üyenin verdiği karar daha önce belirttiği UEFA'nın kendi stratejisine ve felsefesiyle çelişiyor'' dedi. 2016'nın Türkiye'de olmamasından büyük üzüntü duyduğunu belirten Hiddink, ''Türk devleti de 920 milyon Avro'luk bir destek vereceğini söyledi. Bu da çok önemli bir artıdır. Ancak, yine de Euro 2016'yı Fransa'ya verdiler. Bu Türkiye için çok çok büyük bir hayal kırıklığıdır'' diye konuştu.

ABD'deki kamp çalışmalarını da değerlendiren Hiddink, kampın sonuna geldiklerini belirterek çok başarılı bir çalışma dönemi geçirdiklerini söyledi. Hiddink, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Kamp çok yararlı geçiyor. Oyuncuları tanımak, antrenman, maç ve kamp esnasında onları görmek güzel oldu. Maçları tribünden seyretmekten çok şikayetçi değilim. Oyuncuların karakterlerini gözlemlemek, davranışlarını görmek açısından büyük tecrübe edindim.'' Hiddink, bir basın mensubunun ''Nasıl bir milli takım kuracaksınız?'' sorusuna, ''Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener bana seyir zevki olan etkileyici bir takım kurmamı söyledi'' cevabını verdi. Hiddink, aynı soruya ilişkin şunları söyledi: ''Futbol Türkiye'de çok popüler, bu yüzden benim savunmaya ağırlık veren bir oyun planı yapmam zor. Türk oyuncular tekniklerini göstermeyi seviyorlar. Fakat, sadece bu yolu gösterirseniz ve kötü organize olursanız yanlış yaparsınız. Uluslararası futbol standartlarını da göz önünde bulundurarak, genel olarak oyunu kontrol etmeyi ve oyuna hakim olmayı tercih edeceğiz.''

Milli Takımı beğendim

FUTBOLCULARIN uzun bir sezondan sonra tatile gitme hayali olmasının doğal olduğunun altını çizen A Milli Takımı Teknik Direktörü Guss Hiddink, buna rağmen ABD kampında, gerek antrenmanlarda gerekse özel maçlarda hırslı ve istekli olduklarını, herkesin birbirini zorladığını gördüğünü belirtti. Takıma kendi oyun tarzını benimsetmenin çok önemli olduğunu da ifade eden Hiddink, Avrupa Şampiyonası elemeleri için çok az vakitleri kaldığını, ABD kampında da futbolculara genel oyun planını öğretme fırsatı bulduğunu söyledi. Basın toplantısına katılan Sabri Sarıoğlu da özel bir teknik direktör ile çalıştıklarını düşündüğünü belirterek, kampın hem rahat, hem de ciddi olduğunu, çok iyi bir hazırlık dönemi yaşadıklarını belirti.

30.05.2010


 

F.Bahçe'de üyeler yönetimi topa tuttu

FENERBAHÇE Kulübü'nün yıllık olağan mali genel kurulu sürerken, raporlar hakkında görüşlerini açıklamak için söz alan kongre üyeleri başkan Aziz Yıldırım ve yönetim kuruluna eleştirilerde bulundu.

Fenerbahçeli eski yönetici Rahmi Eyüboğlu kısa süren konuşmasında, şampiyonluğun kaçırıldığı Trabzonspor maçından sonra en çok üzülen kişinin başkan Aziz Yıldırım olduğunu düşündüğünü ifade ederek, ''Başkan Yıldırım'ın 1998'den sonra seçildiğinde Fenerbahçe'nin çıtasını yükselttiğine inanıyorum. Son 3 senedir Fenerbahçe'ye olan sevgisinden dolayı, Fenerbahçe'ye zarar verdiğini düşünüyorum'' dedi.

Fenerbahçe Kulübü'nün eski yöneticilerinden Orhan Demirel yaptığı konuşmada, Aziz Yıldırım başkanlığı döneminde geride kalan 12 yıllık sürede futbolda elde edilen sportif başarının yeterli olmadığını savundu. Kongre üyesi Kaya Enişte, Fenerbahçe'nin futbol kamuoyu ile kavgalı olduğunu, centilmenlikten uzak kaldığını anlattığı konuşmasında salonda bazı üyelerin tepki alkışını alınca, kongre divan başkanı Talat Yılmaz'ın konuşmasını bitirmesi uyarısıyla karşılaştı. Yılmaz'ın bu tavrı karşısında salondaki bazı üyeler de başkanlık divanına yönelik tepki göstererek, tarafsız davranmamakla suçladı. Fenerbahçe Kulübü'nün eski yöneticisi Işık Eyigüngör de 2005-2006 sezonunda yaşanan hüsranın ardından, teknik direktör Christoph Daum ile bu sezon da aynı hataya düşülmesini de eleştirdi. Başkan Aziz Yıldırım ve yönetim kurulunun çok başarılı bir dönem geçirdiğini savunan kongre üyesi Rıdvan Özdil, teknik direktör konusunda öneride bulundu.

30.05.2010


 

Formula 1 İstanbul'da start alıyor

İSTANBUL'DA bugün yapılacak Formula 1 Türkiye Grand Prix'sinde dünkü antrenman turlarının en hızlı pilotu Red Bull Racing takımından Sebastian Vettel oldu.

Alman pilot Vettel, üçüncü antrenman turlarında 1.27.086'lık tur zamanı ile ilk sırada yer alırken, Mercedes GP'nin Alman pilotu Nico Rosberg ise 1.27.359 ile ikinci, McLaren Mercedes'in İngiliz pilotu Lewis Hamilton ise 1.27.396 ile üçüncü sırayı elde etti. Vettel böylece yapılan üç antrenman turu sonucunda en iyi tur zamanına sahip pilot oldu.

30.05.2010


 

Taş atan çocuklar Almanya'da ikinci oldu

ALMANYA'DAKİ 11 Yaş Altı Ebltal Kupası Turnuvası'nda Türkiye'yi temsil eden ve ikinci olan Hakkarili çocuklar kente döndü.

Dresden kentinde 21-24 Mayıs tarihleri arasında 12 ülkenin katılımıyla gerçekleştirilen turnuvada Türkiye'yi, Hakkari Devlet Hastanesinde görevli Psikiyatri Uzmanı Dr. Dilek Yeşilbaş'ın kurduğu Baran Yetenek Avcıları Derneğinin çalışmaları kapsamında ev ev gezilerek, olaylar sırasında polise ve araçlara taş attığı belirlenen çocuklardan oluşan futbol takımı temsil etti. Turnuvada ikincilik elde ederek Hakkari'ye dönen futbol takımı, şehir stadında aileleri ve Hakkari Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Güldal tarafından karşılandı.

30.05.2010


 

Trabzonspor transferde önceliği Semih'e verdi

TRABZONSPOR Kulübü Genel Sekreteri Hasan Yener, Fenerbahçe'nin golcü oyuncusu Semih Şentürk'ü kadrolarına dahil etmek istediklerini, ancak bu konuda sarı-lacivertli kulübün tavrının önemli olduğunu söyledi.

Yener, teknik direktör Şenol Güneş'in de isteği doğrultusunda Fenerbahçeli Semih'in, forvet konusunda öncelik verdikleri isimlerden olduğunu belirtti. Semih'in Fenerbahçe ile 1 yıl daha sözleşmesinin bulunduğunu ifade eden Yener, ''Bu transferin gerçekleşmesi Fenerbahçe yönetiminin tavrına bağlı. Fenerbahçe yönetimi şayet Semih'i düşünmüyorsa o zaman biz kadromuza katmak isteriz. Bu konuda da gerekli girişimleri yaparız'' dedi.

30.05.2010


 

Sağlam, polis öğrencilerine liderlik ve başarıyı anlattı

BURSASPOR Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Balıkesir Polis Meslek Yüksek Okulu'nda ''liderlik'' konulu panele katıldı.

Sağlam, yaptığı konuşmada, yeşil-beyazlı takımın bu sezon yakaladığı başarıyı anlattı. Sezonu şampiyon olarak tamamladıklarını ve bunun gururunu yaşadıklarını ifade eden Sağlam, bunu gerçekleştirirken de ekip olarak başarılı olmak için çok çalıştıklarını ifade etti. Sağlam, tüm oyuncularının sezon boyunca büyük fedakarlıklar yaptığının altını çizerken, ''Kazanılan zaferde bütün Bursa halkının emeği var. Kulüp içerisinde çok iyi bir bütünlük oluşturduk. Çok iyi bir ekip çalışması yaptık ve arkasından başarı geldi'' dedi. Şampiyonlar Ligi'nde Türk halkının gurur duyacağı maçlara imza atacaklarını kaydeden Sağlam, yeni sezonda oyuncularını başka bir takıma vermeyeceklerini vurguladı.

30.05.2010


 

Wabber yine sorun yaşadı

İSTANBUL Park Pisti'nde dün yapılan ikinci antrenman turlarının başında motor sorunu yaşayan Red Bull Racing takımı pilotu Mark Webber, üçüncü antrenman turlarına da şanssız başladı.Avustralyalı pilot henüz ilk turunu atarken, yaşadığı gaz sorunu nedeniyle pite girmek zorunda kaldı. Pist üzerinde aracı yavaşlayan Webber, çok düşük bir hızla pite kadar gitti. Webber, garajda yapılan düzenlemelerin ardından antrenman turlarına devam etti.

30.05.2010


 

Hamilton 8. viraj kurbanı

MCLAREN Mercedes pilotu Lewis Hamilton ise İstanbul Park'ın ünlü 8. virajında aracına hakim olamadı. Yüksek bir hızla viraja giren İngiliz pilot spin atıp pist dışına çıktı ve çakıl havuzuna kadar sürüklendi. Daha sonra aracını çakıllardan kurtaran Hamilton, patlak iki arka lastiğine rağmen pite ulaşabildi.

30.05.2010


 

F.Bahçe Ülker bugün Efes'i yenerse şampiyon olacak

BEKO Basketbol Ligi'nde Efes Pilsen ile Fenerbahçe Ülker arasındaki play-off final serisinin 5. maçı bugün yapılacak. Darüşşafaka Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda oynanacak karşılaşma saat 18.00'de başlayacak. Normal sezonda iki takımın da birbirlerine üstünlük sağlayamamasından dolayı 0-0 başlayan serinin ilk iki maçı, Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda oynanmıştı. İlk mücadeleyi kazanan Fenerbahçe Ülker 1-0 öne geçerken, Efes Pilsen ikinci maçta rakibine üstünlük sağlayarak 1-1 eşitliği sağladı. Ancak serinin 3. ve 4. maçlarını kazanan sarı-lacivertli takım, durumu 3-1 yaparak, büyük avantaj yakaladı. Fenerbahçe Ülker, yarınki maçı kazandığı takdirde şampiyonluğunu ilan edecek. Efes Pilsen'in kazanması durumunda ise seride 6. maç 2 Haziran Çarşamba günü Abdi İpekçi Spor Salonu'nda yapılacak. Lacivert-beyazlı takım 6. maçı da kazanırsa, son karşılaşma 6 Haziran Pazar günü Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda oynanacak.

30.05.2010


 

Bursa'da ünlü Arjantinli yıldız Riquelme sesleri

TÜRKCELL Süper Lig şampiyonu Bursaspor'un, Şampiyonlar Ligi'ni de düşünerek dünyaca ünlü Arjantinli futbolcu Juan Roman Riquelme ile anlaştığı iddia edildi. İddiaya göre, Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam'ın raporu doğrultusunda gelecek sezonla ilgili transfer çalışmalarını sürdüren Bursaspor yönetimi, Arjantin Milli Takımı'nda 64 kez forma giyen Riquelme ile menajeri aracılığıyla temasa geçti. Yapılan görüşmede Arjantinli yıldızın gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'nde ön eleme oynamadan mücadele edecek olan Bursaspor'un teklifini kabul ettiği ve kendisini yeşil-beyazlı renklere bağlayan sözleşmeyi imzalamak için 1-2 gün içinde Bursa'ya geleceği öne sürüldü. Riquelme'nin transferinde Bursaspor'in bir diğer Arjantinli futbolcu Batalla'nın önemli rol oynadığı gelen bilgiler arasında.

30.05.2010


 

Haliç Üniversitesi futbolda Türkiye Şampiyonu oldu

HALİÇ Üniversitesi Futbol Takımı 2009-2010 Türkiye Üniversitelerarası Süper Lig'de şampiyonluğu elde etti. Haliç Üniversitesi akademik ve kültürel etkinliklerinin yanı sıra, spor faaliyetlerine de devam ediyor. Daha önce birinci jenerasyon futbol takımıyla üç kez İstanbul, üç kez Türkiye, bir kez Avrupa Şampiyonu ve ikincisi olan Haliç Üniversitesi Futbol Takımı, ikinci jenerasyon takımıyla da başarılarının devam edeceğini ortaya koydu. Grup maçlarını lider olarak bitiren Haliç Üniversitesi, yarı finalde Celal Bayar Üniversitesi'ni 1-0 yenerek finale kaldı. Finalde ise Adnan Menderes Üniversitesi'ni 2-0 yenerek Türkiye Şampiyonluğu'nu elde etti Farklı bölümlerde spor bursuyla eğitimine devam eden 21 öğrenciden oluşan takım, hiç yenilgi almadan Türkiye Üniversitelerarası Süper Lig Şampiyonu oldu.

30.05.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.