02 Haziran 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

Ambargo kalksın

Brüksel’de olağanüstü toplanan AB büyükelçileri, İsrail’i şiddetle kınadı. Büyükelçiler, Gazze’deki insanlık dramının büyük endişe kaynağı olduğu belirttikleri açıklamalarında İsrail’e yönelik olarak Gazze’ye ve Gazze’den insanî yardım, ticarî mal ve insanların geçişlerini “derhal, kesintisiz ve koşulsuz başlatma” çağrısı yaptı.


Kabinede 7 aptal

Haaretz gazetesi, İsrail hükümetini ve ordusunu Gazze’ye yardım gemilerine düzenlediği kanlı saldırı nedeniyle top ateşine tutarken, gazete yazarların

Yüzlerce sivil İsrail zindanlarında

İsrail güçleri Gazze’ye insanî yardım götüren gemilere yaptıkları baskının ardından yüzlerce sivili gözaltına aldı. Bu yüzlerce kişinin zor şartlar al


  9 ÖLÜDEN 4’Ü TÜRK

srail Ordusu, Gazze’ye giden gemilere yönelik düzenlenen saldırıda toplam 9 kişinin öldüğünü, 20 kadarı eylemcinin de yaralandığını açıkladı.


  487 KİŞİ GÖZALTINDA

İsrail devlet radyosu, Gazze’ye yardım götüren gemilerdeki 487 kişinin gözaltında bulunduğunu, 48 kişinin ise sınır dışı edileceğini duyurdu.


  BAZI REHİNELER ÖLDÜRÜLEBİLİR!

İSRAİL'İN Gazze’ye insani yardım malzemeleri götüren gemilere düzenlediği saldırı Bursa Hukuk Platformu tarafından kınandı.


  RACHEL’İ DE DURDURACAK

İSRAİL donanması, Gazze’ye yardım filosu içinde yer alan gemilerden, yavaş seyrettiği için filoya Kıbrıs açıklarında katılamayan Rachel Corrie gemisini de durdurmaya hazırlanıyor.


  Yaralıların isimleri açıklandı

İSRAİL'İN Gazze’ye insanî yardım götüren gemilere saldırısında yaralananlardan 20’sinin ismi açıklandı.


  Batılı liderlere ağır eleştiri

Independent gazetesinin deneyimli Orta Doğu muhabiri Robert Fisk, “Batılı liderlerin insanların hayatını kurtarmaya yardımda çok korkakça davrandıklarını” yazdı.


  En küçük ‘yardım gönüllüsü’ Türkiye’de

İSRAİL'İN kanlı saldırı düzenlediği Mavi Marmara gemisinin en küçük yolcusu 1,5 yaşındaki Türker Kaan Çetin, annesi Nilüfer Kaan Çetin ile Tahsin Kul isimli yaşlı bir yolcu Türkiye’ye geldi.


  Terörist devlet yapayalnız kaldı

LE SOIR gazetesi, “İsrail ölümcül baskınının ardından hiç olmadığı kadar yalnız” bağlığıyla verdiği haberde, dünyayı şoke eden saldırının ardından İsrail’in izole edileceğinin neredeyse kesinleştiğini belirtti.


  BM Güvenlik Konseyi: Sivilleri derhal bırak

Türkiye’nin talebi üzerine acil olarak toplanan BM Güvenlik Konseyi, İsrail’in Gazze’ye yardım götüren gemilere müdahalesini kınadı.


  Independent: Küresel öfke

İSRAİL'İN Gazze’ye yardım götüren gemilere saldırısı, İngiliz gazetelerinin çoğunda manşetten verildi ve haberlerde İsrail’in tutumunun küresel öfkeye yol açtığı vurgulandı.


  Guardian: Ablukadan katliâma

Guardian gazetesi de 5 tam sayfasını ayırdığı haberle ilgili, “İsrail kanlı saldırının ardından devlet terörü uygulamakla suçlanıyor” manşetini attı.


  Mustafa Özcan da tutuklu

Haber 7.com internet sitesinde yer alan habere göre gemideki gazeteciler arasında yer alan, Vakit Gazetesi’nin Ortadoğu uzmanı yazarlarından Mustafa Özcan ile Gerçek Hayat dergisi yazarlarından Ebubekir Kurban, HaBertaraf.com editörü Mustafa Yahya Coşkun ile Bahadır İslam’ın da tutuklandıkları Dışişleri yetkilileri tarafından ailelerine bildirildi.


  Silâh ambargosu uygulansın

NORVEÇ Eğitim Bakanı Kristin Halvorsen, uluslar arası topluma Gazze’ye yardım götüren gemilere kanlı baskın yapan İsrail’e silâh ticaretinde ambargo uygulanması çağrısında bulundu.


  Alman vekiller Berlin’de

İSRAİL'İN saldırısına uğrayan gemide bulunan Alman Sol Parti Federal Meclis Üyeleri Annette Groth ve İnge Höger, Almanya’nın başşehri Berlin’e geldi. Sol Parti Federal Meclis Grubunun bir sözcüsü yaptığı açıklamada, Groth ve Höger’in bugün uçakla Berlin’e geldiğini belirtti.


  Yunanlı aktivistler: İsrail aşırı güç kullandı

GAZZE'YE insanî yardım götüren 2 Yunan gemisinde yer alan 6 yolcu sabah saatlerinde Atina’ya döndü. Gazze’ye insanî yardım götüren 2 Yunan gemisinde toplam 43 yolcu yer alıyordu.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.