02 Haziran 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Bakanın derdi Heron

Millî Savunma Bakanı Vecdi Gönül, İsrail ile yaşanan krizin, kalan 4 Heron’un (insansız hava aracı) teslimatında sıkıntı meydana getirmeyeceğini söyledi. Gönül, “İsrail ile kriz, kalan 4 Heron'un teslimatında sıkıntı oluşturmaz. Kalan Heron'ların teslimatını Haziran veya Temmuz ayı içinde bekliyoruz'' dedi.


HAMASî SÖYLEMLERDEN ÖTE İCRAAT LÂZIM

Gazze'ye yardım gemisine saldırıp, resmî açıklamaya göre 9 kişiyi katleden ve diğer yolcuları rehin alıp hücrelere tıkan İsrail'e yönelik tepkiler dev

BAŞBAKANLIKTA GÜVENLİK ZİRVESİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Başbakanlık’ta güvenlik toplantısı yapıldı.


  İsrail cezalandırılmalı

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “İsrail hükümetinin; bu cüretkar, bu sorumsuz, bu pervasız, bu hak hukuk tanımayan, her türlü insani erdemi ayaklar altına alan saldırısı mutlaka ama mutlaka cezalandırılmalıdır” dedi.


  Kınama kararı yeterli değil

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, İsrail’in Gazze’ye yardım götüren gemilere saldırısı ile ilgili olarak, ‘’Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi sadece bir kınama kararı aldı, bunun yeterli olmadığını düşünüyorum’’ dedi.


  Kılıçdaroğlu: Kanları yerde kalmamalı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İsrail’in, Gazze’ye insanî yardım götüren gemilere saldırmasının mutlaka uluslar arası bir komisyon tarafından soruşturulması gerektiğini belirterek, ‘’Ölen yurttaşlarımızın kanlarının yerde kalmaması için bu soruşturmanın mutlaka yapılması gerekiyor” dedi.


  Bahçeli: Saldırı açık düşmanlık

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İsrail’in Gazze’ye yardım götüren gemilere saldırısının Türk milletine karşı açık bir düşmanlık olduğunu söyledi. Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısında yaptığı konuşmada, İsrail’in gemilere saldırısını değerlendirdi.


  Web siteleri çökertildi

“1923 TurkGrup” adlı bilgisayar korsan grubu, İsrail’in, yardım gemilerine saldırmasına tepki amacıyla çok sayıda İsrail devlet, şirket ve banka sitelerini çökertti.


  Şehitlerimizi uğurladık

Hatay’ın İskenderun ilçesinde Deniz İkmal Destek Komutanlığına düzenlenen roketli saldırıda şehit olan 6 askerden 4’ü dün memleketlerinde toprağa verildi.


  Ergenekon’da yeni dalga

“Ergenekon” soruşturması kapsamında eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay ile avukat Tülay Bekar Ankara’da, İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Cengiz ise Antalya’daki yazlığında gözaltına alındı.


  Sultanahmet Meydanı trafiğe kapatılıyor

Sultanahmet ve Ayasofya meydanları, araç trafiğine kapalı turistik alan haline getirilecek.


  Sabit hatsız internet aboneliğine izin

Türk Telekom aleyhine ‘’Sabit telefon aboneliğinin iptal edilmesi ve internet aboneliğinin devam etmesi’’ için açılan davanın temyiz edildiği Yargıtay 13. Hukuk Dairesince onandığı bildirildi.


  Magandaya 25 yıl hapis

Kılıs’ın Polateli ilçesinde düğünde havaya ateş açarak 17 yaşındaki genç bir kızın ölümüne sebep olduğu gerekçesiyle yargılanan şahsın, 25 yıl ağır hapis cezasına çarptırıldığı bildirildi.


  Yumruğa 4.5 yıl, arabaya tekmeye 6 yıl isteyen iddianame kabul edildi

Kapatilan DTP’nin eş başkanı Ahmet Türk’e yumruklu saldırıda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan İsmail Çelik ve tutuksuz sanık Uğur Keskinsoy hakkında hazırlanan iddianame mahkemece kabul edildi.


  Genç ve Halıcı CHP’ye katıldı

Tuncelı Bağımsız Milletvekili Kamer Genç ve Ankara Bağımsız Milletvekili Emrehan Halıcı CHP’ye katıldı. Kemal Kılıçdaroğlu’nun Genel Başkanlığa seçilmesinin ardından ilk kez toplanan CHP Grubunda, 2 bağımsız milletvekiline CHP rozeti takıldı.


  Keneden bir ölüm daha

Samsun’da Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı şüphesiyle tedavi altına alınan bir kişinin öldüğü bildirildi.


  Asker sevkiyatı yapan otobüste yangın

Afyonkarahİsar’in Dinar ilçesinde asker sevkıyatı yapan bir otobüste yangın çıktı. Olayda yaralanan olmadı. Asker sevkıyatı için kiralanan, Osman Acar yönetimindeki 34 BV 4781 plakalı otobüs, Dinar-Afyonkarahisar yolu 10. kilometresinde seyir halinde iken motor bölümünden yanmaya başladı.


  Terör örgütü DHKP/C'ye operasyon: 11 gözaltı

Samsun’da terör örgütü DHKP/C üyesi oldukları ve örgütün propagandasını yaptıkları iddiası ile 11 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.


  İlköğretim okullarına kayıtlar başladı




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.