09 Haziran 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Pakette ilk karar

Anayasa Mahkemesi, kamuoyunda ‘anayasa paketi” olarak bilinen, 5982 Sayılı Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının Bazı Maddelerinde Değişiklik Yapılması Hakkındaki Kanunun iptaline ilişkin dâvânın ‘’şekil yönünden incelenmesine’’ karar verdi. Dava dosyasında eksiklik bulunmadığına karar veren mahkeme, daha sonra belirlenecek bir tarihte dâvâyı şekil yönünden inceleyecek.


Arınç: Mahkeme esastan görüşemez

DEVLET Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Anayasa Mahkemesinin, anayasa değişikliklerini sadece şekil bakımından inceleyebildiğini söyledi.

Özbek: Seyfi Oktay ile beraber çalıştık

HAKİMLER ve Savcılar Yüksek Kurulu Başkanvekili Kadir Özbek, ‘’Yargıtay seçimlerinde veya benzeri atamalarda muhakkak talepte bulunanlar vardır, refer


  Ahmet Türk’e dâvâ

ANKARA Cumhuriyet Başsavcılığı, TBMM’deki Grup Toplantısında Kürtçe konuşma yapan kapatılan DTP’nin eski milletvekili Ahmet Türk hakkında dava açtı.


  SERGİ İKİ ÜLKENİN DİPLOMATİK TARİHİNE NOT DÜŞÜYOR

Almanya İstanbul Başkonsolosu Brita Wagener’n de (soldan ikinci) katıldığı basın toplantısında konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan (sağdan ikinci) , serginin iki ülkenin diplomatik tarihine not düştüğünü belirterek, İstanbul tarihinin bazen bir çınarda, bazen bir surda, bazen su kemerinde, bazen ise bir sarayda sergilendiğini ifade etti.


  Vize skandalını Konsolosa sorduk

Genel Yayın Müdürümüz Kâzım Güleçyüz’ün de maruz kaldığı vize skandalını sorduğumuz Almanya Başkonsolosu Brita Vagener, “İki ülke arasında gazetecilerin işbirliği ve birlikte fikir teatisinde bulunması için, karşılıklı değişimi, gidip gelmeyi destekliyoruz. Ama burada tam olarak hangi nedenlerden dolayı verilmediğini görmek için bire bir olaya bakmak gerekiyor. Çünkü ben vize vermezlik yapmıyorum” dedi.


  Asya'da işbirliği için çaba sarf edeceğiz

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, Asya’da İşbirliği ve Güven Artırıcı Önlemler Konferansı (AİGK/CICA) dönem başkanlığında Asya’da işbirliğine dayalı diyalog ve güven ortamını oluşturabilmek için çaba sarf edeceklerini bildirdi.


  Polis servis aracına bombalı saldırı: 15 yaralı

Küçükçekmece’de polis servis aracına yönelik bombalı saldırıda 15 polis yaralandı. Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğüne ait servis otobüsünün Halkalı Bezirganbaşı mevkiindeki Mehmet Akif Ersoy Hastanesinin önünden geçişi sırasında bomba patlatıldı. Yaralanan polis memurlarının hayatî tehlikesi bulunmuyor..


  Google yasağına dâvâ

İnternet Teknolojileri Derneği (INETD), Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nın (TİB) kararıyla Google’a ait servislere kısıtlama getirildiği gerekçesiyle yürütmenin durdurulması ve iptali talebiyle dâvâ açtı.


  Youtube açıklaması

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, erişimi engellenen ‘’Youtube’’ internet sitesine Maliye'nin tahakkuk ettirdiği 30 milyon TL’lik vergi ile ilgili açıklamada bulundu. Yıldırım, ayrıca, sitenin engellenmesine sebep gösterilen ‘’Atatürk’e hakaret’’ konusunun ortadan kaldırılması için çaba gösterdiklerini de söyledi.


  CHP’ye 2 vekil daha katıldı

Bağimsiz milletvekilleri Harun Öztürk ile Hüseyin Pazarcı CHP’ye katıldı.


  Ovacık'ta teröristler araç yaktı


  Bem-Bir Sen 5. kez yetkili sendika

Yerel yönetim hizmet kolunda 4 yıldır üst üste yetkili olan Memur Sen’e bağlı Bem-Bir Sen, 2010 yılında da yetkili sendika olmayı başardı.


  Keneyi kendi çıkarınca canından oldu

Yozgat’in Çekerek ilçesinde 15 gün önce vücuduna yapışan keneyi kendi imkânlarıyla çıkartıp, çalışmak üzere gittiği Ankara’da rahatsızlanarak hastaneye başvuran şahıs, tedavi gördüğü Numune Hastanesi’nde öldü.


  Mecliste tek kişilik ''eylem''

Meclıs bahçesinde bıçakla kendisini yaralamak isteyen bir kişi etkisiz hale getirildi.


  Konya’da yine El-Kaide baskını: 14 gözaltı

Konya’da El-Kaide terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda, 14 kişi gözaltına alındı.


  YAZ MEYVELERİ VİTAMİN DEPOSU

HAVALARIN ısınmasıyla birlikte çeşit çeşit meyveler pazarlarda yerlerini aldı.


  Öğrenciler meyveleri dalından toplayacak

MİLLî Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, ‘’Hedefimiz 7 ilde toplam 70 ilköğretim okulunda meyve ağaçları yetiştirme imkânı sağlayan bahçeler kurarak öğrencilerin meyve üretimi deneyimi ve ekolojik yaşam alışkanlığı kazanmalarını sağlamak’’ dedi.


  ‘Uçan otomobil’ Türkiye’de


  Evinizin deniz manzarası yok mu?

BURSA'DA bir tasarım ve dekorasyon firması, geliştirdiği görüntülü pencere sistemi sayesinde evleri ‘’deniz manzaralı’’ hale getirebiliyor.


  Fotoğraf ve isminizi mekikle uzaya gönderin




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.