13 Haziran 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Kültür-Sanat

Engelliler hayata san’atla tutunuyor

ENGELLİ bireylerin ihtiyaçları ve sorunları çeşitli ortamlarda sık sık konu edilmesine rağmen, san'at alanındaki çalışmaları ve başarıları yeteri kadar toplumla paylaşılmıyor.

İnsanların ortak dili olan san'at, engelli bireylerin de kendini en rahat ifade ettiği ve başarıya ulaştığı alan. Engelli bireylerin san'atsal yönlerini ve çalışmalarını gündeme getirmek ve desteklemek amacıyla kurulmuş olan Yön Sanat Atölyesi “Herkes için san'at” sloganı ile yola çıkmış. Sosyal sorumluluk kapsamında da yer alan atölyenin Kurucu Müdürü aynı zamanda Uluslararası Engelliler Derneği Genel Sekreteri olan Erdem Öksüz. Her san'at alanına hitap etmeye çalışan atölyede uzman kadrosuyla san'at portföyünü olabildiğince genişletmiş durumda. İşte bunlardan bazıları:

Resim atölyesinde yapılan çalışmalar: Ahşap boyama, seramik, cam boyama, ebru san'atı, keçe tasarımı, çocukça minyatür, kara kalem kendi mobilyanı kendin üret, 3 boyutlu tasarım, özel gün ve haftalara özel teknikler...

Müzik atölyesinde yapılan çalışmalar: Piyano, gitar, flüt, saz, vurmalı çalgılar, ritim çalışmaları...

Halk oyunları atölyesinde yapılan çalışmalar: Denizli, Zeybek, Seğmen, Diyarbakır, Van, Urfa, Karadeniz, Acıpayam...

Bunların yanı sıra atölyede, drama-tiyatro, yüzme, buz pateni, bowling eğitimleri de veriliyor. Sanat atölyesinde engelli bireyler kendilerini bir ya da birkaç alan içinde buluyor ve başarmanın gururunu yaşıyor. Atölye sorumluları, bütün sosyal çevreleri aile ya da komşudan ibaret olan engellilerin toplum içinde birer san'atçı olarak yer almalarının en büyük hedefleri olduğunu belirtiyor. Ankara’da faaliyetini sürdüren atölye ile ilgili detaylı bilgiye “www.yonsanat.com” adresinden ulaşılabiliyor.

YAVUZ ÇALIŞKAN

13.06.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Engelliler hayata san’atla tutunuyor

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.