13 Haziran 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

Semih'in gözü Fener'de

AİLESİYLE birlikte Fethiye'ye ilk defa tatile gelen Fenerbahçeli futbolcu Semih Şentürk, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı'yı makamında ziyaret etti.

Saatcı'nın makam odasında çay içerek basın mensuplarının sorularını cevaplayan Semih Şentürk, ilk defa geldiği Fethiye'yi çok beğendiğini ve bundan sonra tatil sezonlarında sürekli geleceğini belirtti. Ziyarette basın mensuplarının transferlerle ilgili sorularını da cevaplayan Şentürk, "Kupa almadan sezonu bitirdik. Tabii ki bir takım değişiklikler olacaktır. Bunu, başkanımız ve yönetimimiz daha iyi bilir. Biz sadece şu an tatilimizi yapıp, dışarıdan gözlemliyoruz. Takımların transferlerini gazetelerden takip ediyoruz. Ama tabii ki herkes iyi transferler yapmak için uğraşıyordur" diye konuştu.

10 YABANCI KARARI YERLİLERİ ETKİLER

Takımlara gelen yabancı futbolcuların yerli futbolcuları nasıl etkilediğiyle ilgili soruyu da cevaplayan Semih Şentürk, "Yabancı oyuncuların gelmesi, yerli oyuncular için sıkıntı olacak. Ama, sonuçta iyi olan yerli oyuncuların da kendilerini gösterip ilk 11'de şans bulmaları gerekiyor. Milli Takımı etkiler mi bilemiyorum ama zamanla göreceğiz" dedi. Başka bir takıma transfer olup olmayacağıyla ilgili soruya ise oldukça kısa cevap veren Şentürk, "Şu an ben Fenerbahçe'nin sözleşmeli futbolcusuyum. Onu ilerleyen günlerde değerlendirip, ne olup ne biteceğine bakacağız" dedi. Dünya Kupası'nda favorisinin İspanya olduğunu belirten Şentürk, "Ben finalde Arjantin ve İspanya'yı bekliyorum" dedi.

13.06.2010


 

Daum 7 milyon Avro istiyor

FENERBAHÇE'DEKİ durumu belirsizliğini koruyan Christoph Daum, sarı laciverli yönetime rest çekti. Parasının tamamının ödenmemesi halinde hiçbir yere gitmeyeceğini kaydeden Alman çalıştırıcının bu çıkışı karşısında sarı lacivertli yönetim şaşkına döndü.

Düşük bir ihtimal gibi gözükse de takımın başında kalma durumu beliren Daum’un sözleşmesinin feshi için 7 milyon Euro istediği öğrenildi.

13.06.2010


 

G.Saray Kâzım'a talip mi oluyor?

SLOVAK futbolcu Miroslav Stoch’u ezeli rakibi Fenerbahçe’ye kaptıran Galatasaray, Slovak oyuncunun rövanşını almak için hiç hesapta olmayan bir isimle temasa geçti.

Sarı kırmızılıların, Fenerbahçe’nin milli oyuncusu Kazım Kazım’ın peşinde olduğu iddia edildi. Fenerbahçe ile hala bir yıllık sözleşmesi bulunan Kazım'ın yeni sezonda yeniden takıma kazandırılması için Başkan Aziz Yıldırım'ın bizzat teknik heyetle bu konuyu görüşeceği ifade edildi.

13.06.2010


 

FUTBOL FEDERASYONU KIŞ UYKUSUNDA

TÜRKİYE Futbol Federasyonu (TFF)'nun internet sitesine göre ne Turkcell Süper Lig ne de Bank Asya 1. Lig'e yükselen veya düşen takım var.

2009–20010 sezonunda Süper Lig'den Ankaraspor, Denizlispor ve Diyarbakırspor düşmüştü. Lige Karabükspor ve Bucaspor doğrudan, Konyaspor ise İstanbul'daki play off maçları sonunda yükselmişti. Liglerin bitiminin üzerinden bir ay geçmesine rağmen TFF'nin sitesi güncellenmedi. Forumlara yorum yazan sporseverler, yarım milyar dolara yakın bütçesi olan federasyonun internet sitesini güncellememesinin kabul edilemez olduğunu söylüyor. Kulüplerin transfer haberlerini TFF'nin siteden güncel takip etmek istediklerini belirten sporseverler, "Spor gazeteleri bizi yanlış yönlendiriyor. TFF'nin sitesinde ,günlük transfer edilen oyuncuların bilgilerini görmek istiyoruz. Bunun için de federasyonun iletişime yatırım yapmasını istiyoruz." diyor.

13.06.2010


 

ERTUĞRUL SAĞLAM YERLİ HOCAYA GÜVENİ ARTTIRDI

ESKİŞEHİRSPOR Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, ''Bursa'nın başındaki yerli antrenör arkadaşımızın başarısı bizi de gururlandırdı. Yerli hocaya güven daha da arttı'' dedi.

Antalya'nın Serik ilçesine bağlı Belek beldesinde devam eden UEFA Pro Lisans 2. Aşama Kursu'na katılan Eskişehirspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, gazetecilere yaptığı açıklamada, takımın geçen sezonu iyi bir yerde bitirdiğini, ancak daha iyi sonuçlar alınabileceğini kaydetti. İyi transferlerle Eskişehirspor'un daha büyük başarılar elde edeceğine inandığını belirten Çalımbay, ''Tabii ki önümüzdeki sezon üç büyükler ve Trabzon da güçlenecek. Yeni transferler yapacaklar. Onlar da geçen yıl yaptıkları hatalara bu yıl düşmeyecekler. Ben inanıyorum ki bundan sonra Anadolu takımları ilk beşin içinde olacak'' diye görüş bildirdi.

ANADOLU'DA BASKI YOK

Bursaspor'u da kutlayan Rıza Çalımbay, takımın başarısının ardından yerli antrenörlere güvenin de arttığını kaydetti. Çalımbay, ''Bursa'nın başındaki yerli antrenör arkadaşımızın başarısı bizi de gururlandırdı. Yerli hocaya güven daha da arttı. Bursa'dan sonra Anadolu'dan yeni takımlar Bursa gibi çıkacak, şampiyonluğa oynayacaklar. Büyük takım şampiyon olamazsa takımın başındaki antrenörler her zaman eleştirilir. Üç büyüklerde mutlaka başarılı olmak zorundasın, ama Anadolu takımlarında bu tür baskılar olmuyor'' diye konuştu.

13.06.2010


 

İlk maçlardaki futbol seyirciye tat vermedi

2010 Dünya Kupası A Grubu'nda ilk maçların beraberlikle sonuçlanmasının ardından gruptaki 4 takımın da 1 puanı bulunuyor.

Gruptaki ilk maçta Meksika ile Güney Afrika 1-1 berabere kaldı. Maçta evsahibi Güney Afrika'nın golünü Tshabalala, Meksika'nın golünü Marquez attı. Güney Afrika seyircisinin önünde çıktığı maçta özellikle ikinci yarıda rakibine oranla daha baskılı göründü. Meksika'da ise Galatasaray'da forma giyen Dos Santos'un çabaları galibiyeti getirmeye yetmedi. Gruptaki diğer karşılaşmada ise Fransa, Uruguay ile golsüz berabere kaldı. İki takımın ortaya koyduğu futbol hayal kırıklığı meydanan getirirken, 90 dakika içinde net bir pozisyonun bile olmaması stadı dolduran binlerce seyircinin tepkisini çekti. Bu sonuçların ardından grupta Güney Afrika ile Meksika birinci, Uruguay ile Fransa 3. sırada yer aldı. (A) Grubu'nda, 13 Haziran Pazartesi günü Fransa-Meksika ve Uruguay-Güney Afrika karşılaşmaları yapılacak.

13.06.2010


 

Vuvuzelanın yasaklanmasını isteyenlerin sayısı artıyor

GÜNEY Afrika'da düzenlenen Dünya Kupası'nda, borazana benzeyen ve rahatsızlık verici bir ses çıkarması nedeniyle sporseverlerin büyük bölümünün ''kabusu'' haline gelen yerel çalgı vuvuzelanın yasaklanmasını isteyenlerin sayısı artıyor.

Çoğunlukla Güney Afrikalı taraftarların maç boyunca çaldıkları fil sesi çıkaran vuvuzeladan rahatsız olanların görüş bildirmeleri için bir de internet sitesi kuruldu. www.banvuvuzela.com (vuvuzela yasaklansın) adresindeki sitede yapılan oylamada katılımcıların yaklaşık yüzde 83'ü vuvuzelanın yasaklanmasından yana görüş bildirdi. Sitedeki ankete katılan 36 bin kişiden yaklaşık 30 bini ''vuvuzela yasaklansın'' derken, 6 bin kişi bu çalgının maçlarda çalınmasından rahatsız olmadığını belirtti. Bu arada birçok internet sitesinde, Dünya Kupası'nı televizyonları başında izleyenler ''vuvuzelanın futbol izleme zevkini öldürdüğüne'' yönelik yorumlar yapıyor. FIFA, statlarda anonsların duyulmasını engellemediği gerekçesiyle vuvuzelanın Dünya Kupası'nda yasaklanmasına gerek görmemişti.

13.06.2010


 

Xavi İspanya şampiyon olursa saçını boyatacak

DÜNYAKupası'nda H grubunda yer alan İspanya'nın en önemli oyuncularından biri olarak görülen Xavi Hernandez, kupayı almaları halinde saçlarını İspanya bayrağındaki renkler olan sarı-kırmızıya boyatacak.

Johannesburg yakınlarında Cumartesi kampa giren takımın orta saha oyuncularından Xavi, İspanya'nın kupayı müzesine götürmesi halinde saçlarını sarı-kırmızıya boyatacağını söyledi. Xavi'nin İspanya'da çok fazla hayranı bulunduğu ve sevenlerinin kendisi gibi İspanya'nın zaferi halinde saçlarını sarı-kırmızıya boyatabilecekleri belirtiliyor.

25 ÖZEL GÖREVLİ KORUYOR

Dünya Kupası için Güney Afrika'ya gelen İspanya Milli Takımı'nı 25 özel güvenlik görevlisi koruyor. İspanyol El Pais gazetesinin haberinde, sivil İspanyol korumaların, Johannesburg'un 120 kilometre yakınındaki Potchefstroom'da kampa giren takımın güvenliğini sağlamak için görevlendirildiği belirtildi. Takımın, kamp yaptığı Potchefstroom bölgesindeki üniversite kampüsünün çok sakin bir bölge olarak bilindiği ve futbolcuların seyirci baskısı olmadan antrenma yaptığı kaydedildi.

13.06.2010


 

G.Kore'de mahkumlara kupa izni

GÜNEY Kore'de cezaevlerinde, mahkumların Dünya Kupası maçlarını izleyebilmesi için bazı kurallara esneklik getirildi.

Yetkililer, normalde yerel saatle 21.00 olan yatış saatinin Güney Kore takımının maçları için değiştirileceğini ve ülkenin bütün cezaevilerinde mahkumların maçları izlemesine izin verileceği açıkladı.

13.06.2010


 

Akademi Ligi'nin en iyileri G. Afrika'ya gidiyor

GENÇ sporcuların bilgi ve deneyimlerini paylaşarak futbol yeteneklerini artırmak amacıyla düzenlenen Uluslararası Coca-Cola Futbol Kampı 15 – 20 Haziran 2010 tarihleri arasında Güney Afrika'nın Başkenti Pretoria'da düzenleniyor.

Uluslararası Coca-Cola Futbol Kampı'na Türkiye'yi temsilen Coca-Cola Akademi Ligi'nde top koşturan 18 genç futbolcu katılacak. Genç futbolcular Güney Afrika'da futbol yeteneklerini geliştirmenin yanı sıra Coca-Cola'nın sponsor olduğu, dünyanın en büyük spor organizasyonu olan FIFA Dünya Kupası'nı da tribünlerden izleme olanağı elde ederek ömür boyu unutamayacakları bir deneyim yaşayacaklar. Türkiye Futbol Federasyonu tarafından Coca-Cola'nın desteği ile düzenlenen Coca-Cola Akademi Ligi'nin futbol başarılarının yanı sıra fair play kavramına uygun davranışları, özel ve okul hayatlarındaki disiplinli davranış ve başarılarıyla göz dolduran 18 genci ödül olarak Güney Afrika'ya, Uluslararası Coca-Cola Futbol Kampı'na gidiyor. Kampa katılacak gençler, Milli Takım antrenörleri tarafından, Coca-Cola Akademi Ligi maçları esnasında yakından gözlenerek, oyun yeteneklerinin yanı sıra, Coca-Cola Akademi Ligi'nin de sloganı olan "iyi birey, iyi vatandaş, iyi futbolcu" kavramını en iyi şekilde temsil eden oyuncular arasından seçildi.

13.06.2010


 

Oğlu hasta olduğu için kupada oynamayacak

AVUSTRALYA Milli Takımı'nda, oğlunun hastalığı nedeniyle özel izin alarak ülkesine dönen kaleci Brad Jones'un 23 kişilik kadrodan çıkarıldığı bildirildi.

Avustralya Futbol Federasyonu'nun açıklamasında, ''Jones'un Güney Afrika'ya dönmemesine karar verildi. Jones, ailesiyle kalacak. FIFA, bu özel durum nedeniyle kaleci Eugene Galekovic'in Jones'un yerine Avustralya kadrosuna katılmasına izin verdi'' denildi. Jones'un 4 yaşındaki oğlu Luca'nın lösemi hastası olduğu belirtildi.

13.06.2010


 

Fil yola girdi, ABD'li oyuncular mahsur kaldı

DÜNYA Kupası'nda C Grubu'nda mücadele eden ABD Milli Takımı'ndan 10 futbolcuyu taşıyan otobüs, yola giren fil nedeniyle sıkışan trafikte mahsur kaldı.

ABD Takımı Sözcüsü Michael Kammarman'ın açıklamasına göre, Rustenberg'de pazara gitmek isteyen futbolcuları taşıyan otobüs, filin yola girmesiyle felç olan trafikte uzun süre bekledi. Bu arada, Güney Afrika'daki otellerde, ''Filler, 30 metre yakınımızda. Lütfen sessiz olun'' ve ''Babunlar tehlikeli hayvanlardır, lütfen yaklaşmayın ve yiyecek atmayın'' gibi uyarılar bulunuyor.

13.06.2010


 

Parkta seyirciler arasında arbede çıktı, 3 yaralı

GÜNEY Afrika'nın Johannesburg kentinde, seyircilerin Dünya Kupası'nı izlemeleri için hazırlanan bir parkta seyirciler arasında arbede çıktı, 3 seyirci yaralandı.

Şahitler, evsahibi Güney Afrika ile Meksika arasında oynanan maçı Mary Fitzgerald Meydanı'ndaki parkta dev ekrandan izleyen seyirciler arasında itişkakış başladığını ve güvenlik çitine doğru itilen 3 seyircinin yaralandığını söylediler.

13.06.2010


 

Travolta Güney Afrika'da

ABD'Lİ ünlü aktör John Travolta da Dünya Kupası'nı izlemek için Güney Afrika'ya gelen ünlüler arasına katıldı.

Özel uçağıyla ülkeye gelen Travolta, Avustralya takımını ziyaret etti. Kampta oyuncularla konuşan Travolta, orta saha oyuncusu Tim Cahill ile kısa bir süre dans etti. Travolta, takıma, Pazar günkü Almanya maçı için şans diledi.

13.06.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.