13 Haziran 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Yurt Haber

 

Google masaya oturacak

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Google kriziyle ilgili olarak, ’Önümüzdeki hafta muhtemelen gelirler. Dediklerimizi yaptıktan sonra gelirler, biz de görüşürüz’’ diye konuştu.

ULAŞTIRMA Bakanı Binali Yıldırım, ‘’Google’’ yetkililerinin, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığından (TİB) görüşme talebinde bulunduklarını bildirerek, ‘’En kısa zamanda, önümüzdeki hafta muhtemelen gelirler’’ dedi. Yıldırım, Kars Havaalanındaki yeni iç ve dış hatlar terminal binasının temel atma töreninin ardından bir grup basın mensubuyla sohbet toplantısında bir araya geldi.

Gazetecilerin sorularını cevaplayan Yıldırım, erişimi engellenen ‘’Youtube’’ internet sitesine ilişkin bir soru üzerine, ‘’Memleketin meseleleri dururken, millet para kazanıyor. Bir reklâm, pazarlama şirketin olacak, hiç bir tane fatura kesmeyeceksin. Ondan sonra da ‘internete özgürlük’ diye Türkiye’den de adamları götüreceksin merkezine dolaştıracaksın, ondan sonra yazıp çizecekler. Böyle şey olmaz. Bu ülkenin haklarını korumak hepimizin görevi’’ diye konuştu.

Çalışanların maaşından bir çok vergi ödediklerini, küçük esnafın da vergi ödediğini hatırlatan Yıldırım, ‘’Bunlar dünya kadar reklâm alıyor. Vergi yok, fatura kesiyor mu, kesiyor. Nereden kesiyor? İrlanda’dan kesiyor’’ dedi. Ulaştırma Bakanı Yıldırım, konuya ilişkin Google yetkililerinin görüşme talebinde bulunduklarını bildirerek, ‘’Adamlardan da ses geldi, gelip görüşecekler. En kısa zamanda, önümüzdeki hafta muhtemelen gelirler. Bizim kapımız her zaman açık, gelsin konuşsunlar, görüşsünler. Muhatapları BTK, artık bizle işleri olmaz. Dediklerimizi yaptıktan sonra gelirler, ‘yaptık’ derler o zaman da biz de görüşürüz’’ diye konuştu.

‘’İnternet sitesiyle nasıl bir anlaşma olur?’’ şeklindeki bir soru üzerine de Yıldırım, ‘’Bizim anlaşma gibi bir şeyimiz yok. Biz diyoruz ki ‘şunları, şunları yap’. Pazarlık edecek halimiz yok. Türk hukukunu tanıyacaksın, Türkiye’de mükellef olacaksın, Türkiye’de yerli sürüm yapacaksın, adresin belli olacak, ben seni aradığımda bulmam lâzım, buradan para kazanıyorsan muhakkak buranın kurallarına, usullerine, hukuk sistemine, herşeyine razı olacaksın, hakkını da burada arayacaksın’’ cevabını verdi.

GAZZE’YE YARDIM GÖTÜREN GEMİLERE SALDIRI

ULAŞTIRMA Bakanı Yıldırım, İsrail’in Gazze’ye yardım götüren gemilere yönelik saldırısı konusunda da Türkiye’nin bu işin peşini bırakmayacağını, İsrail’in bu işin bedeli neyse ona katlanacağını söyledi. Yıldırım, ‘’Eğer bu gibi olaylara uluslar arası camia prim verirse o zaman da bu işler meşrû olur. Nasıl 11 Eylül’de dünya ayağa kalktıysa, biz de beklerdik ki bu olayda da dünya ayağa kalksın. Herkesin aynı duyarlılığı göstermesi lâzım’’ diye konuştu.

13.06.2010


 

Gençler piknikte buluştu

“VEZİRLER diyarı”nın nurlu gençleri hafta sonu düzenlenen piknikte bir araya geldiler. Piknik, Vezirköprü’ye 30 km uzaklıktaki Kapaklıeşme Festival Alanında gerçekleştirildi.

Çam ağaçlarıyla kaplı piknik alanı, pikniğe katılanları tefekküre dâvet eden bir mevki olarak biliniyor. Vezirköprü Yeni Asya Sosyal Komisyonu tarafından organize edilen piknikte çeşitli faaliyetler düzenlendi. Faaliyetler çerçevesinde futbol ve voleybol maçları, kır gezisi, müzakereli dersler yapıldı. Gençler meşrû dairede eğlenmenin keyfini çıkarırken yetişkinler de onlara hizmet etmekle meşgul oldular. Yemek ve öğle namazının ardından Mustafa Tuzcu Hocamız “Pencere”lerden akıl ve kalp gözümüze nurlu pencereler açtı. Sohbetin ardından futbol ve voleybol maçları yapıldı. Gençler ağaçlara astıkları hamaklarda kitap okudular. İlk defa böyle bir pikniğe katılan gençler de vardı aramızda. İkindi namazı sonrasında yapılan sohbette de Bediüzzaman’ın “Sizdeki gençlik katiyen gidecek. Eğer siz daire-i meşrûada kalmazsanız, o gençlik zâyi olup başınıza hem dünyada, hem kabirde, hem âhirette kendi lezzetinden çok ziyâde belâlar ve elemler getirecek. Eğer terbiye-i İslâmiye ile, o gençlik nimetine karşı bir şükür olarak, iffet ve nâmusluluk ve tâatte sarf etseniz, o gençlik mânen bâkî kalacak ve ebedî bir gençlik kazanmasına sebep olacak” ifadeleri gençler üzerinde çok etkili oldu. Pikniğe katılan gençler, geleceğin Saidleri, Hamzaları, Ömerleri olacaklarının işaretini verdiler.

13.06.2010


 

Selzedeye yardım yapılacak

MANİSA İl Genel Meclisi Başkanı Dursun Ali Yıldız, ‘’Yağıştan dolayı meydana gelen hasarlar en kısa zamanda telâfi edilecektir’’ dedi.

Dursun Ali Yıldız, Manisa ve çevresinde yaklaşık bir saat süren şiddetli yağmurun yol açtığı taşkın sebebiyle zarar gören yerlerde incelemede bulundu. Beraberindeki İl Afet Acil Durum Müdürü Bekir Şen ile Alaşehir ilçesine bağlı Türkmenköyü-Kemaliye arasında ulaşıma kapanan yoldaki incelemenin ardından Yıldız, yıkılan Kula ilçesi Başıbüyükler Köyüne geçerek köy muhtarı Yusuf Çetin’den bilgi aldı. Muhtar Yusuf Çetin, köyün, Kula’ya 12 kilometre uzaklıkta, 180 haneli ve 800 nüfuslu olduğunu belirterek, Kula’ya ulaşımı sağlayan taş köprünün deredeki su seviyesinin yükselmesi dolayısıyla yıkıldığını söyledi. Köprü yıkıldığında 18 yaşlarında bir gencin köprü üzerinden geçtiğini ve kendi imkânlarıyla kurtulduğunu ifade eden Çetin, köye ulaşımın yakınındaki Hacı Tufan Köyü üzerinden sağlanabildiğini ifade etti.

13.06.2010


 

Kayısı üreticileri birliği hayal oldu

MALATYA’DA daha önce kayısı üreticilerinin örgütü Kayısıbirlik dolayısıyla yaşadıkları olumsuzluklar sonucu üreticiler, yeni kurulan Kayısı Üreticileri Birliğine üye olmayınca birlik kurulduğu gibi kapandı.

Malata Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş, yaptığı açıklamada, kayısı üreticilerinin örgütü Kayısıbirlik’in idareden kaynaklanan hatalar dolayısıyla amacı dışında kullanıldığını söyledi. 25 milyon lira kredi borcu olan Kayısıbirlik’in üreticiden değil aracılardan ürün aldığını anlatan Polatbaş, bu sebeple örgütün üreticinin değil üreticiden yarı fiyatına kayısı alıp birliğe satan aracıların hakkını korumuş olduğunu dile getirdi.

TBMM İdare Amiri ve AKP Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz’ün Kayısı Tanıtım Grubu oluşturmak için girişimlerde bulunduğunu hatırlatan Polatbaş, ‘’Bu konuda da ciddî bir gelişme olmadı, hâlâ bunda da bir sonuç almış değiliz’’ dedi. AKP Malatya Milletvekili Mehmet Şahin’in TBMM’ye kayısı ile ilgili araştırma önergesi verdiğini anlatan Polatbaş, bu konunun da takip edilmediğini kaydetti.

13.06.2010


 

Bahçesaray’da rafting turizmi

YILIN 6 ayı kar dolayısıyla yolu ulaşıma kapanan, yaz mevsiminde ise yeşil örtüsü ve ilçe merkezinden geçen Müküs Çayı ile cennetten bir köşeyi andıran Van’ın Bahçesaray ilçesi, rafting turizminin merkezi olma yolunda ilerliyor.

Coğrafi şartları, çetin arazi yapısı dolayısıyla kış aylarında ulaşımın yapılamaması ile gündeme gelen Bahçesaray’da, yaz aylarında rafting keyfi yaşanıyor. İlçeye 3 kilometre uzaklıktaki Subaşı kaynağından doğarak, Bahçesaray’ın merkezinden geçen Müküs Çayı, debisi ve tabiî şartları bakımından rafting tutkunları için Anadolu’da tercih edilen önemli parkurlar arasında yer alıyor. Yaklaşık 9 yıl önce rafting sporu ile tanışan Bahçesaray halkı, kendilerine ait ya da Kaymakamlığın temin ettiği botlarla yaz aylarında rafting yaparak, 6 aylık kar esaretinin stresini atıyor.

13.06.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.