17 Haziran 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Kaçırılan parada çember daralıyor

TÜRKİYE dışarıya kaçırılan parada çemberi daraltıyor. Bakanlık, yurt dışına çıkarılan paraların takibine imkân veren bilgi değişimi anlaşmalarını yangınlaştırıyor.

Bu çerçevede yarın İsviçre ile de Bilgi Değişimi Anlaşması imzalayacak olan Maliye Bakanlığının, para takibinde bundan sonra ağırlığı vergi cennetlerine vereceği belirtiliyor.

Edinilen bilgiye göre, Maliye Bakanlığı, çeşitli ülkelerle daha önce imzalanan Çifte Vergilendirmeyi Önleme Anlaşmalarının Bilgi Değişimini de içerecek şekilde revize edilmesi ve doğrudan Bilgi Değişimi Anlaşması imzalanması çalışmalarını sürdürüyor.

Bu çerçevede, gizli hesapların en fazla yöneldiği ülkelerden biri olan Lüksemburg’un ardından İsviçre ile de bilgi değişimine gidilecek. Bu amaçla hazırlanan yeni Çifte Vergilendirmeyi Önleme Anlaşması, yarın İsviçre’de imzalanacak.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile İsviçre Maliye Bakanı Hans Rudolf Merz’in imza koyacağı anlaşmayla Türkiye ve İsviçre, karşılıklı bilgi değişimini uygulamaya koyacak. Türkiye, anlaşmanın yürürlüğe girmesinin ardından bu ülkeden 5 yıl geriye dönük olarak İsviçre’den bankalarındaki Türklere ait hesaplarla ilgili bilgi isteyecek.

Yeni anlaşmayla bilgi değişimi, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilâtı’nın (OECD) model anlaşmasında yer alan çerçevede olacak. Buna göre, önce başvurulacak sonra bilgi değişimi söz konusu olacak. Anlaşmayla geriye dönük de bilgi alınabilecek, bu şekilde geçmişteki hesaplar için de bilgi istenebilecek.

AĞIRLIK VERGİ CENNETLERİNE VERİLECEK

MALİYE Bakanlığı, önümüzdeki dönemde Bilgi Değişimi Anlaşmalarında ağırlığı vergi cennetlerine verecek. OECD’nin üye ülkeleri bilgi değişimine zorlamasından sonra gizli hesaplardaki paraların Avrupa ülkeleri yerine vergi cennetlerine yöneldiğini düşünen Maliye Bakanlığı, özellikle ada ülkeleriyle de bu konuda protokoller imzalamak istiyor. Bu amaçla Bahamalar, İngiliz Virgin Adaları, Cayman Adaları, Jersey, Bermuda ve Man Adası ile başlatılan görüşmelerde aşama kaydedildi. Maliye yetkilileri, Jersey ile kısa süre içinde müzakerelere başlanacağını ve ada ülkeleriyle yıl sonuna kadar Bilgi Değişim Anlaşmaları imzalanacağını belirtiyor.

17.06.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Başlıklar

  Kaçırılan parada çember daralıyor

  Süt açığı, ünlü Ezine peynirini tehdit ediyor

  Türkiye, Arap ülkelerinin yatırım rotasında

  Para Politikası Kurulu toplanıyor

  İletişim köprüsü olacağız

  Tüketici hâlâ kötümser

  Esnafın umudu gurbetçi

  Kredi kartı faizi düştü

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.