17 Haziran 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Türkiye, Arap ülkelerinin yatırım rotasında

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül’ün Orta Doğu Başdanışmanı Erşat Hürmüzlü, Körfez ülkelerinin Avrupa’ya giden yatırımlarını Türkiye’ye çevirmek ve Türkiye’nin fırsatlar ülkesi olduğunu anlatmak için Cumhurbaşkanlığı olarak tanıtım atağı başlattıklarını bildirdi.

Hürmüzlü, yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanlığı olarak Türkiye’deki yatırım imkânlarını tanıtmak ve yatırım çekmek için çalışma başlattıklarını hatırlattı. Şu anda Körfez ülkelerinin yatırım çalışmaları içerisinde olduğunu ve bundan Türkiye’nin de faydalanabilmesi için tanıtım çalışmalarında Körfez ülkelerine öncelik tanıdıklarını ifade eden Hürmüzlü, 6 körfez ülkesinin büyükelçisine, yatırım imkânı bulunan yerleri tanıttıklarını belirtti.

Yatırım konusundan söz edilince Arap ülkeleri arasında Körfez ülkelerinin akla geldiğini söyleyen Hürmüzlü, ‘’Körfez ülkelerinden milyarlarca yatırımlar yurt dışına gidiyor. Bunlar Avrupa’ya, Doğu Avrupa’ya giden yatırımlar. Körfez ülkelerinin Avrupa’ya kayan yatırım potansiyellerindeki rotayı Türkiye’ye çevirmek istiyoruz. Cumhurbaşkanlığı olarak yürüttüğümüz tanıtım çalışmasının ana hedefi budur’’ diye konuştu. Son zamanlarda Arap ülkelerinden Türkiye’ye rağbet oluştuğunu ifade eden Hürmüzlü, ‘’Türkiye’deki istikrar rağbeti arttırdı, ama yeterli değil. Yapılanların kâfi olmadığını biz hissediyoruz. Onun için böyle çalışmalar da yaparak Türkiye’ye yatırımları teşvik ediyoruz’’ dedi.

17.06.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Başlıklar

  Kaçırılan parada çember daralıyor

  Süt açığı, ünlü Ezine peynirini tehdit ediyor

  Türkiye, Arap ülkelerinin yatırım rotasında

  Para Politikası Kurulu toplanıyor

  İletişim köprüsü olacağız

  Tüketici hâlâ kötümser

  Esnafın umudu gurbetçi

  Kredi kartı faizi düştü

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.