24 Haziran 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

AKPM: İsviçre minare yasağını iptal etsin

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Genel Kurulu, İsviçre’den camilerde minare yasağını iptal etmesini istedi.


TUTARLI BİR AÇILIM PLANI OLMAYINCA...

ALMAN BASINI—Braunschweiger Zeitung: Erdoğan Kürt meselesiyle ilgili siyasî ev ödevlerini yapmadığı için çözüm hâlâ uzakta. Süddeutsche Zeitung: Açılı

Dünyada aşırı yoksulluk geriledi

Dünyada aşırı yoksulluğun gerilediği bildirildi. Birleşmiş Milletlerin raporunda, dünya genelinde ekonomik krizin iş kaybına sebep olduğu, ancak krizi


  AB: Takas anlaşması benzersiz bir durum

AB Konseyi Başkanı Herman Van Rompuy, Türkiye-Brezilya-İran nükleer müzakerelerini ve takas anlaşmasını yorumlarken, “istenen sonucu vermese de bu girişimin emsali bulunmadığını” belirtti.


  Maliki: Terör büyük sorun

Irak Başbakanı Nuri El Maliki, Irak toprakları kullanılarak komşu ülkelere saldırı düzenlenmesinin kendileri için büyük sorun olduğunu bildirerek, ‘’Bu sorunun tedaviye ihtiyacı var. Bunun tek tedavisi komşu ülkelerin güvenliğini hedef alan teröristlerin üstesinden gelmektir’’ dedi.


  İspanyol senatosu da burkayı görüşecek

İSPANYA Senatosu, burka ve peçe gibi giysilerle kamusal alanlara girişlerin yasaklanmasını öngören bir teklifi kabul etti.


  Kongo’da tren kazası: 76 ölü

Kongo’da meydana gelen tren kazasında 76 kişi öldü.


  Medvedev: Çeçenistan’daki mayınlar temizlensin

Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev’in, Çeçenistan’ın yeniden yapılanması çerçevesinde, tarım alanlarında ve ormanlık bölgelerde bulunan mayınların temizlenmesi dahil birçok yeni tedbirin alınması yönünde talimat verdiği bildirildi.


  35 bin mülteci geri döndü

KIrgIzİstan’da geçen hafta meydana gelen etnik çatışmaların ardından Özbekistan’ın Andican vilayetine sığınan mültecilerden 35 bininin ülkelerine döndüğü bildirildi.


  TÜRKİYE'DEN İNSANÎ YARDIM

Türkiye, Kırgızistan’daki gelişmeler sonrasında Kırgız ve Özbek hükümetlerinin acil insanî yardım talepleri çerçevesinde çalışmalarını sürdürüyor.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.