24 Haziran 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Teröre çare, daha fazla demokrasi ve özgürlük

Memur-Sen Genel Sekreteri Mahmut Kaçar, ‘’Terörün panzehiri daha fazla demokrasi ve daha fazla özgürlüktür’’ dedi. Kaçar, Türkiye’nin, ne zaman kendini toparlasa derin bir kuşatma altına alındığını vurguladı.


Mardinli STK’lar: OHAL şiddet ortamını daha da alevlendirir

SON günlerde artan terör olayları gerekçesiyle, Olağanüstü halin (OHAL) yeniden uygulamaya konulması yönündeki önerilere bölge halkı tepki gösterdi.

BDP’li Uras ve Kaplan: Şiddet çözüm değil

BDP İstanbul Milletvekili Ufuk Uras, "Özgürlük şarkısı, şiddetin çalgısı ile çalınmaz” derken, Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan da, şiddetle hiçbir so


  Saldırıya 27 gözaltı

İSTANBUL Halkalı’da askerî servis aracına yönelik düzenlenen bombalı saldırıyla ilgili 27 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.


  Gül, ‘sivil toplum’la görüşecek

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, yarın son terör olaylarını değerlendirmek üzere çeşitli sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle İstanbul’da bir araya gelecek. Edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Gül, 25-26 Haziran tarihlerinde yapılması öngörülen Niğde ve Aksaray gezilerini iptal etti.


  Terör, Avrupa için de tehdit

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, terör örgütünün Avrupa ve Balkan ülkeleri için de bir tehdit olduğunu söyledi. Erdoğan, Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci (GDAÜ) Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılan heyet başkanları onuruna Çırağan Sarayı Enderun Salonu'nda yemek verdi.


  Armitage: PKK taşeron değil

AMERİKAN-Türk Konseyi Başkanı Büyükelçi Richard Armitage, ‘’PKK’nın taşeron olduğunu düşünmediğini’’ söyledi.


  Cihaner: Nerede kalmıştık

YARGITAY 11. Ceza Dairesi tarafından tahliye edilen Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner, görevine başladı.


  Kurtulmuş: Başkalarının istihbaratıyla terörist avına çıkılmaz

SAADET Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, ‘’başkalarının istihbaratıyla terörist avına çıkılamayacağını’’ söyledi. Kurtulmuş, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında terör konusuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.


  Kanun gecikti, bir çocuğa daha 10 yıl ceza

Taş atan çocuklarla ilgili düzenleme TBMM Adalet Komisyonundan nihayet geçti, bu arada bir çocuğa daha polise taş attığı için 10 yıl 8 ay hapis cezası verildi.


  Füle: Masada imtiyazlı ortaklık yok

AB Komisyonunun genişleme ve komşuluk politikasından sorumlu üyesi Stefan Füle masa üzerinde imtiyazlı ortaklık gibi fikirler bulunmadığını söyledi.


  Dönem başkanından yeni başlık sözü

AB dönem başkanı İspanya’nın Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero, Türkiye’nin AB ile tam üyelik müzakerelerinde gelecek hafta yeni bir başlığın açılabileceğini söyledi.


  Lübnan tezkeresi TBMM'de

LÜBNAN'DA Birleşmiş Milletler Geçici Görev Gücü (UNIFIL) bünyesindeki Türk askerinin görev süresinin 1 yıl daha uzatılmasına ilişkin Başbakanlık Tezkeresi TBMM Başkanlığına sunuldu.


  8 dosya daha Meclis’te

BDP’lİ 7, CHP’li 1 milletvekiline ait dokunulmazlığın kaldırılmasına ilişkin dosya TBMM Başkanlığına sunuldu.


  Düşen et fiyatları tekrar yükseldi

Türkiye’de besiciliğin önemli merkezlerinden Konya’da karkas etin fiyatı, Nisan ayının sonunda başlayan düşme eğiliminin ardından ilk kez yükselerek 12,5 liradan 14 liraya çıktı.


  Konut satışı düştü

İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği’nce (İMSAD) hazırlanan aylık sektör raporuna göre, 2010’un ilk çeyreğinde konut satışları, geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 21,13, bir önceki çeyreğe oranla yüzde 26,13 düştü. İMSAD tarafından, aylık olarak hazırlanan inşaat sektörü değerlendirme raporunda, sektöre ilişkin yılın ilk çeyreğine yönelik rakamların olumlu sonuçlar ortaya koymadığı, gerek konut satışları verileri gerekse yapı ruhsatı izinlerinin ivme kaybına işaret ettiği belirtildi.


  Konya’da trafik faciası

Konya’nın Ilgın ilçesinde 3’ü çocuk 7 kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı trafik kazasına karışan yolcu otobüsünün yedek şoförü, bir kişinin hatasının bir aileyi yok ettiğini söyledi.


  Yoksul ailelere Sosyal Dönüşüm desteği

Denİz Feneri Derneği, Sosyal Dönüşüm Projeleri kapsamındaki “Saanen Keçi Yetiştiriciliği” projesini Çanakkale, Uşak ve İzmir illerinden sonra şimdi de Denizli’de uyguluyor.


  İlk Çocuk Hakları Kongresi toplanıyor

Türkİye’nİn ilk ‘’Çocuk Hakları Kongresi’’ 26-28 Kasım tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirilecek. Alınan bilgiye göre, İstanbul Üniversitesi, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurulu (SHÇEK) ve Çocuk Vakfı işbirliğinde düzenlenecek kongreye, çocuk ve yetişkin delegeler katılacak.


  Orman yangınlarına tatbikatla hazırlık yapıldı

mersİn Orman Bölge Müdürlüğünce, yangın açısından riskli aylara yaklaşılması nedeniyle orman yangını tatbikatı gerçekleştirildi.


  Şiddetli yağışlar Batı illerini etkiledi

İstanbul’da önceki geceden itibaren etkili olan sağanak sebebiyle bazı evleri su bastı, bazı yerlerde trafik kazaları meydana geldi.


  Çocuklara sevgi, kardeşlik aşılanacak

Muş Müftü Dursun Ali Şeker, Yaz Kur’ân kurslarının çocuklara; sevgi, kardeşlik ve paylaşma gibi duygular kazandırdığını kaydetti.


  AGİT’ten Türkiye'ye Youtube çağrısı

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilâtı (AGİT) Özgür Medya birimi Türkiye’ye, YouTube ve Google’a ulaşımın serbest bırakılması çağrısında bulundu.


  Cüzdan yerine cep telefonu

Dünya çapında mobil ödeme kullananların sayısının 108 milyona ulaştığı bildirildi.


  Dünyanın haber kareleri Türkiye’de

İstanbul Kadıköy’de bulunan PhotoWorld Fotoğraf Merkezi, VII Ajansı’nın kurucu üyelerinden, dünyaca ünlü Amerikalı haber fotoğrafçısı Ron Haviv’in karma sergisine ev sahipliği yapıyor.


  ARILARA RADYO VERİCİSİ

ArIlara, hareketlerinin izlenmesi ve tarım ilâçlarından etkilenip etkilenmediklerinin araştırılması için radyo vericiler yerleştirilecek.


  ORKİDELER KORUNACAK

Dondurma ve salep yapımında kullanılan orkidelerin aşırı toplanmasını engellemek için koruma projesi başlatıldı.


  Sıcaklarda ayran içilir

Hava sıcaklıklarının hissedilir derecede yükseldiği bugünlerde aşırı terlemeyle vücutta oluşacak su ve mineral kaybının ayranla karşılanabileceği bildirildi.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.