30 Haziran 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Bakanlık iki müfettişle inceleme başlattı

İçişleri Bakanlığı, Hatay’ın Hassa ilçesinde konuşlanan güvenlik görevlilerinin “yanlış ateşi” sonucunda 2 köylünün öldüğü olayla ilgili inceleme başlattı. Bakanlık, konuyla ilgili olarak 2 mülkiye başmüfettişi görevlendirdi. Mülkiye başmüfettişlerinin olayla ilgili inceleme yapacağı ifade edildi.


BU İŞİN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ

Hatay'ın Hassa ilçesinde jandarmanın terörist sanarak öldürdüğü Ali Dalmış'ın oğlu Murat Dalmış, "Gediktepe'de dağın başında çoban sandıkları terörist

VALİ LEKESİZ: GEREKEN YAPILIYOR

HATAY Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Hassa’da köylülerin yanlış ateş sonucu ölmesi konusunda, ‘’İçişleri Bakanlığı ve adli merciler köylülerin ölüm


  Bahçeli: Erdoğan ile görüşmem

MHP Lideri Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan’ın samimiyetine inanmadığını belirterek, ‘’Bu nedenle böyle bir görüşmeyi kabul etmeyi düşünmüyorum’’ dedi.


  Kılıçdaroğlu: Başbakan bize gelsin

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisini ziyaret etmesini beklediğini söyledi.


  Fasıllar açılmıyor, ‘eksen kaydı’ deniliyor

DIŞİŞLERİ Bakanlığı Sözcüsü Burak Özügergin, “Fasılları açmıyorsunuz, sonra ‘ekseniniz kaydı’ diyorsunuz. Nasıl bir şey bu. AB’nin tutarlı olması gerekir” dedi.


  BDP’li Yıldız’ın dosyası Başsavcılıkta

BATMAN Cumhuriyet Başsavcılığı, BDP Grup Başkan Vekili Bengi Yıldız hakkında hazırladığı soruşturma dosyasını Özel Yetkili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdi.


  En büyük sorun demokratikleşememek

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular, CNN Türk Televizyonunda katıldığı “İrfan Değirmenci ile Açıkça” programında Türkiye’nin en büyük sorununun demokratikleşememek olduğunu söyledi. Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kutlular, “gizli anayasa” olarak anılan Millî Güvenlik Siyaset Belgesinde cemaatlerin “iç tehdit” tanımından çıkarılacağı yolundaki haberleri “Demokratik bir devlete yakışan budur” şeklinde yorumladı.


  Yerli “Heron”lar uçuşa hazır

TAI’nin Türk Silâhlı Kuvvetleri için geliştirdiği orta irtifa İnsansız Hava Aracı uçuşa hazır. 30 bin fit yüksekliğe kadar çıkabilen araç, sınırları 24 saat gözetleyecek.


  Genelkurmay, değişen afişi kaldırdı

Genelkurmay, geçen yıl kamuoyuna duyurduğu “Güçlü ordu, güçlü Türkiye” sloganının yer aldığı afişler yerine Kara Kuvvetleri Komutanlığının kuruluş yıldönümünde koyduğu “Güçlü Türkiye, güçlü ordu” sloganının yer aldığı afişi internet sitesinden kaldırdı.


  Polise zorunlu hizmet

Polıslerın atama ve yer değiştirme yönetmeliğinde yapılan değişiklikle zorunlu hizmet kapsamında yer alan ikinci hizmet bölgesindeki illere bağlı ilçeler beş alt gruba ayrılarak, bazı ilçelerdeki zorunlu hizmet süreleri artırıldı.


  Bilge Köyü hükümlüleri 4 ayrı cezaevine dağıtıldı

Mardın’ın Mazıdağı ilçesine bağlı Bilge Köyünde 7’si çocuk 44 kişinin öldürülmesi davasında hüküm giyen ve Çorum L Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan 8 sanık 4 ayrı cezaevine nakledildi.


  Endonezya ile de vize kaldırılacak

Cumhurbaşkani Abdullah Gül, Endonezya ile vizelerin tamamen kaldırılmasıyla ilgili çalışmaları başlatma konusunda mutabakata vardıklarını bildirdi.


  Şebinkarahisar’da çatışma

Gıresun’un Şebinkarahisar ilçesinde güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada, 1 terörist etkisiz hale getirildi.


  AKP'li başkanın evine el bombası atıldı

HakkÂrı’nın Yüksekova ilçesinde, AKP ilçe başkanının evine el bombası atıldı.


  Hipnozcu yarbaya 7.5 yıl hapis

Kayserı’de Hava İkmal Bakım Merkezi’nde görev yapan 3 astsubaya, askerî belge üzerinde tahrifat yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınmaları sürecinde, hipnoz yapıp işkence uyguladığı iddiasıyla tutuklanan emekli Yarbay Gürol Doğan, toplam 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.


  Adliyede bomba paniği

KaDIKÖY Adliyesi’ne yapılan bomba ihbarı asılsız çıktı. Alınan bilgiye göre, Kadıköy Adliyesinin C ve D bloklarının bulunduğu Hasanpaşa’daki yerleşkesine bomba konulduğu yönünde telefonla ihbar yapıldı.


  BLACKBURN’E BÜYÜK CAMİ

Katar Kraliyet Ailesinin yardımlarıyla yaptırılan ve Kuzey İngiltere’nin en büyük camisi olma özelliğini taşıyan Yeni Cami (The New Mosque) İngiltere’nin Blackburn şehrinde ibadete açıldı.


  İstanbul’da ormanlara ulaşmak kolaylaşacak

İSTANBUL Orman Bölge Müdürlüğü, orman yolları programı kapsamında çalışmalarına devam ediyor.


  İşte gerçek Örümcek Adam

HABİKİ Kono, tasarım teknolojisi dersinde öğrendiklerini kullanarak, duvarda Örümcek Adam gibi yürümesini sağlayan bir vakum sistemi yaptı.


  Yangın merdiveni yerine köprü

RİZE’DE bir müteahhit, yaptığı binada yangın merdiveni için yer kalmayınca iki bina arasına köprü kurdu.


  Uyanmakta zorlananlara “Rodeo” yatak!

KÜÇÜKÇEKMECE’DE bir mobilya firması sahibinin uyanmakta zorlanan oğlu için ürettiği ve yurtiçi ile dışından yoğun talep gören “rodeo yatak”, alarm çaldığı halde uyanmayan kişiyi bir süre sonra yere değecek kadar yan yatarak üzerinden atıyor.


  Yurtiçi Kargo’dan yastıklı ambalaj

YURTİÇİ Kargo, hassas gönderilerde korumalı ambalaj uygulamasını Türkiye’deki bütün şubelerinde müşterilerinin hizmetine sundu.


  Dünyanın en büyük siyasî partisi Çin’de

DÜNYANIN en büyük siyasi partisi olan Çin Komünist Partisi’nin (ÇKP) üye sayısının 77 milyon 995 bini bulduğu bildirildi.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.