01 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Darbecilerin derdi başkaydı

AVRUPA Parlamentosu Türkiye Dostları Grubu’nun düzenlediği ‘’Türkiye’deki Demokratik Değişim’’ konulu panelde, Prof. Dr. İlter Turan, ‘’1960’ta darbeye davetiye çıkarıldı’’ değerlendirmesinde bulunurken, buna tepki gösteren Prof. Dr. İhsan Dağı, o dönemde yaşananların darbeyi haklı çıkarmayacağını söyledi.


ZİHİNLERDE SORU İŞARETLERİ OLUŞTU

Hassa ilçesinde konuşlanan askerler tarafından terörist sanılarak iki köylünün öldürülmesi, bir köylünün yaralanmasıyla ilgili adlî ve idarî soruşturm

SGK önünde zincirli protesto

SOSYAL Güvenlik Kurumu (SGK) önündeki aydınlatma direğine zincirle kendini bağlayan emekli, gözaltına aldı.


  Yayla evi soruşturması

GÜMÜŞHANE'DE terör örgütü PKK mensuplarının yayla evlerine girerek hayat malzemesi alması olayıyla ilgili soruşturma başlatıldığı bildirildi.


  Acemi askerin teröristle çatışması askerî zafiyet

BÜYÜK Birlik Partisi (BBP) Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) üyesi Yavuz Ağıralioğlu, 15 gün eğitim almış askerlerin özel eğitim almış teröristlerle karşı karşıya getirilmesinin bir askeri zafiyet olduğunu söyledi.


  PKK kan kaybediyor

TÜRK Silahlı Kuvvetleri’nin terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonları aralıksız sürerken, terör örgütünün ağır kayıplar verdiği ve örgütten kaçışların sürdüğü bildirildi.


  Askerî mahkemelerden subay üyeler çıkarılıyor

ASKERÎ Mahkemeler Kanunu’nda değişiklik öngören, 6000 sayılı ‘’Askeri Mahkemeler Kuruluşu ve Yargılama Usulü Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’’ Resmî Gazete’nin dünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.


  Yargıtay, CHP'ye 10 bin TL'lik tazminatı az buldu

YARGITAY 4. Hukuk Dairesi, yerel mahkemenin TRT’nin CHP’ye 10 bin TL’lik manevi tazminat ödemesi kararını az bularak, tazminat miktarını 50 bin TL’ye çıkardı.


  Profesyonel ordu için kadro yok

Millî Savunma Bakanı Vecdi Gönül, profesyonel askerliğe geçiş konusunda, ‘’Genelkurmay inceleme yapıyor, biz de yapıyoruz. Kadro ihdas edilmesi lâzım. Böyle ihdas edilmiş bir kadro henüz mevcut değil. Ayrıca istihdam bugüne kadar düzenlenen kanun içerisinde mi yapılabilir, yoksa yeni bir kanun mu çıkarılması gerekir, bunun üzerindeki çalışmalarımız devam ediyor’’ dedi.


  Kobra helikopter alımıyla ilgili prosedür işliyor

MİllÎ Savunma Bakanı Vecdi Gönül, ABD’den kobra helikopter alımıyla ilgili, ‘’Prosedür işliyor.


  "Redd-i Hakim" talebine red

“İrtica ile Mücadele Eylem Planı’’ iddialarına ilişkin Yeditepe Üniversitesi kurucusu Bedrettin Dalan ile Albay Dursun Çiçek’in de aralarında bulunduğu 7 sanığın yargılandığı dâvâda mahkeme, ‘’reddi hakim’’ talebini reddetti.


  İstanbul'da 5 araç kundaklandı

ŞİŞLİ, Gaziosmanpaşa ve Sultanbeyli ilçelerinde gece saatlerinde 5 araç kundaklandı.


  Özbek: HSYK’ya karşı oluşturulan art niyet var

Hakİmler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başkanvekili Kadir Özbek, Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mehmet Ekinci’nin İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’ne atanmasıyla ilgili haberleri, “Eleştirilerin kaynağında HSYK’ya karşı oluşturulan art niyet var’’ sözleriyle değerlendirdi.


  Tarım ve gıda için Brüksel’e gittiler

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ile Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Gıda Güvenliği, Bitki ve Hayvan Sağlığı Faslı’nın açılması dolayısıyla düzenlenecek Türkiye-AB Hükümetler Arası Konferansı’na katılmak için Brüksel’e gitti.


  Mehmet Kutlular NTV’de

Gazetemiz imtiyaz sahibi Mehmet Kutlular, Çiğdem Anad’ın sunuculuğunu yaptığı “NTV soruyor” programına katılacak.


  BM’den uyuşturucu alarmı

BM'nin 2010 Dünya Uyuşturucu Raporunda, özellikle gelişmekte olan ülkelerde uyuşturucu madde kullanımının arttığı, Avrupa ülkelerinde kokain kullanımının son on yılda 2 milyondan 4,1 milyona çıktığı, her 4 Avrupalı yetişkinden en az birinin en az bir defa uyuşturucu kullandığı, 2009'da dünyada 20 milyon bağımlının tedavi alamadığı belirtildi.


  Camileri ziyaret eden turistlerin İslâma karşı önyargıları kırılıyor

HayatlarInda ilk defa camiye giren Avrupalı ve Rus turistlerin İslâm dinine karşı ön yargıları yıkılıyor.


  Hastalar, "Tam Gün Yasası"nı bekliyor

HastalarIn tedavi olmak için muayenehaneye uğramasını önleyecek ‘Tam Gün Yasası’ Anayasa Mahkemesi’nce önümüzdeki günlerde karara bağlanacak.


  Başörtülü öğrenciyi LYS'den atan görevlilere suç duyurusu

Başörtülü öğrenci Zehra Aldemir, Lisans Yerleştirme Sınavı’na (LYS) perukla alınmadığı gerekçesiyle Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.


  Karekodsuz ilâçların değiştirme süresi bitti

İlÂç Takip Sistemi (İTS) kapsamında Mayıs ayı içinde başlatılan karekod uygulaması gereği, firmalara karekodsuz ilâçları değiştirmeleri için tanınan süre dün sona erdi.


  Eylül’deki KPSS’ye başvuru için yarın son gün

Ortaöğretİm ve önlisans mezunları ile bu öğrenim düzeylerinden mezun olabilecekler için düzenlenecek KPSS’ye başvurular, yarın sona erecek.


  Madendeki cesetlere 105 gün sonra ulaşılabilecek

ZONGULDAK'TA, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessese Müdürlüğü maden ocağındaki grizu patlamasının ardından ulaşılamayan 2 işçinin düştüğü tahmin edilen kuyunun, Çinliler tarafından 105 günde onarılmasının ardından cesetlerin çıkarılabileceği tahmin ediliyor.


  Hayme Ana’nın öğütleri bugün de geçerli

Oğuzlar’in Bozok kolunun Kayı Boyu’na mensup bir Türkmen kızı olan Hayme Ana, 1200’lü yıllarda Gündüz Alp ile evlenerek sadece bir ailenin değil, 6 asır hüküm sürecek bir devletin temellerini attı.


  iPhone4’ün maliyeti sadece 188 dolar

PİYASAYA sürüldüğü günden itibaren büyük satış rakamlarına ulaşan ve yurt dışında bin dolardan alıcı bulan yeni nesil iPhone 4’ün maliyetinin sadece 187 dolar 51 cent olduğu belirlendi.


  İstanbul, yabancılar için en pahalı 44. şehir

Uluslararasi yönetim danışmanlığı firması Mercer, 2010 Yaşam Maliyet Araştırması kapsamında yabancılar için en pahalı şehirleri sıraladı.


  Akdeniz’in örümcek haritası çıkarıldı

NİĞDE Üniversitesinde TÜBİTAK desteğiyle yürütülen proje kapsamında Akdeniz Bölgesi’ndeki örümcek faunasının envanteri çıkarıldı.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.