01 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Büyüdük, ama rekoru kıramadık

TÜRKİYE ekonomisi yılın ilk çeyreğinde beklentilerin üzerinde büyüdü ancak rekor gelmedi.



TİM: Pariteden en iyi korunmanın yolu TL ile satmak

TÜRKİYE İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, ‘’Pariteden en iyi korunmanın yolu şu anda Türk parası ile satmak. Rusya ile konuşulan oydu. Onların bize ruble ile satması, bizim onlara TL ile satmamız” dedi.



Dış açık beş ayda ikiye katlandı

TÜRKİYE'NİN bu yılın ilk 5 ayındaki ihracatı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 15,6 artarak, 45 milyar 546 milyon dolar, ithalatı da yüzde 36,6 artarak 68 milyar 125 milyon dolar oldu.



Yeni asgarî ücret yürürlüğe girdi

YIL SONUNA kadar geçerli olacak yeni asgarî ücret bugün yürürlüğe girdi. Asgarî Ücret Tespit Komisyonunun kararı doğrultusunda, 1 Temmuz-31 Aralık 2010 tarihleri arasında geçerli olacak asgarî ücrette düzenlenmeye gidildi.



Eleman ilânı sayısında yükselme gözleniyor

İNSAN kaynakları ve kariyer sitesi Kariyer.net’in Genel Müdürü Yusuf Azoz, kriz döneminde firmaların çoğunun, ‘’Eleman çıkarsam bile, yerine eleman almayacağım’’ yaklaşımında bulunduğunu söyledi.



Rusya ile vize kalktı, Rus turist sayısı arttı

RUSYA ile Türkiye arasında vizenin kaldırılması kararı alınmasından sonra Rus turist rezervasyonlarında yüzde 20 artış meydana geldiği bildirildi.



Enerji Kimlik Belgesi 6 ay ertelendi

BAYINDIRLIK ve İskân Bakanlığı, 1 Temmuz’da yürürlüğe girmesi öngörülen binalara enerji kimlik belgesi verilmesi uygulamasını 1 Ocak 2011 tarihine erteledi.



Emekliler Günü’nde emekliye kötü haber

EMEKLİLER Günü’nde emeklilere Anayasa Mahkemesi’nden kötü haber geldi.



Elektrikte indirim iptal edildi

ENERJİ Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), elektrik fiyatlarında 1 Temmuz’dan (yarın) itibaren geçerli indirim kararını geri çekti.



Trakya'daki doğal gaz kuyu sayısı 28’e çıkacak

TRAKYA'NIN doğal gaz üretiminde Türkiye için çok önemli olduğu ve doğal gazda en çok yerli üretimin yapıldığı yer konumunda bulunduğu bildirildi.



Otomotivde hedef 2 milyon üretim, 50 milyar dolar ihracat

GEÇEN yıl 870 bin adede kadar gerileyen otomotiv sektörünün toplam araç üretiminin bu yıl 900 bin ile 1 milyon adet aralığına yükselmesi bekleniyor.




Son Dakika Haberleri

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.