05 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

İSPANYA'DA BAYRAM VAR

İSPANYOL basını, 2010 Dünya Kupası'nda Paraguay'ı 1-0 yenen İspanya Milli Takımı'nın, Dünya Kupası tarihinde ilk defa yarı finale yükselmesini ''Hep bu günü düşledik'' manşetleriyle verdi.

İspanyol spor gazetesi Marca, ''100 yaşında ya da 5 yaşında olmanız fark etmez. Asla böyle bir şeyi yaşamadınız. Tüm hayatımız boyunca böyle bir günü düşledik: İspanya bir Dünya Kupası'nda yarı finalde'' ifadelerini manşetine çıkardı. ''Kan, ter ve zafer'' diye yazan As gazetesi de Paraguay'ın çok güçlü bir rakip olduğunu ve İspanya'yı sonuna kadar zorladığına vurgu yaptı. El Pais, ''İspanya zafere doğru ilerliyor. Paraguay'a karşı alınan işkence gibi galibiyetten sonra yeni rakip Almanya'', El Mundo, ''Johannesburg Ellis Park'ta olanlar asla unutulmayacak. İspanya, tarihinde ilk defa Dünya Kupası'nda yarı finale çıkıyor ama efsanesine ihanet etmemek için bunu da kıvrandırarak, sinirleri kaldırarak, heyecanı en üst düzeye çıkararak yapıyor'' ifadesine yer verdi.

ABC, ''Zafere bir adım. Villa'nın Paraguay'a attığı gol, milli takımın tarihi kötü şansını sona erdiriyor'', La Razon ''İspanya tarih yazıyor. Paraguay'a karşı oynanan çok zor bir maçta, Dünya Kupası'nın en çok gol atan futbolcusu olan Villa, İspanya'yı yarı finale çıkartıyor'' ifadelerini kullandı.

BOSQUE: ALMANYA'DAN KORKMUYORUZ

İspanya Teknik Direktörü Vicente Del Bosque maçla ilgili olarak ''İyi oynamadık, en iyisi sonuç oldu ama kazanmaya layıktık. Almanya'dan korkmamız için hiçbir sebep yok ama saygı duyuyoruz, çünkü Arjantin'e karşı mükemmel bir maç oynadılar'' diye konuştu. İspanya'nın yıldız futbolcusu David Villa da basına verdiği demeçte ''Paraguay maçı, bu zamana kadar oynadığımız en zor maç oldu. Rakip kapalı oynarsa onu aşmamız çok zor oluyor ama bunu başardık ve önemli olan ilerlemek. Almanya, yarı finalde İspanya'ya karşı oynayacak olmaktan memnun değil'' değerlendirmesini yaptı.

DAVİD VİLLA YARIŞTA 5 GOLLE İLK SIRADA

2010 Dünya Kupası'nda çeyrek final maçlarının ardından, İspanyol David Villa gol krallığı yarışında 5 golle ilk sırada bulunuyor. Villa, İspanya'nın 1-0 kazandığı Paraguay maçında takımının tek golünü atarak kupadaki gol sayısını 5'e çıkardı ve ilk sıraya yükseldi. Gol krallığında 2. sırayı, 4 golü bulunan Gonzalo Higuain (Arjantin), Miroslav Klose (Almanya), Robert Vittek (Slovakya), Wesley Sneijder (Hollanda), Thomas Müller (Almanya) paylaşıyor.

05.07.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  İSPANYA'DA BAYRAM VAR

  Maradona enerjim kalmadı

  İnter Başkanı Mesut Özil'i çok beğendi

  KLOSE RONALDO'NUN REKORUNA GÖZ DİKTİ

  Kupada 15 penaltının 6'sı kaçtı

  Ronaldo'nun oğlu oldu

  “Teşekkürler Kahramanlar”

  G.Saray bugün yeni sezon hazırlıklarına başlıyor

  F.Bahçe, Brezilyalı yıldız pasör Fofao'yu transfer etti

  İlk 100 takım içinde G.Saray 25, F.Bahçe 30. sırada

  12 Dev Adam'ın sağlık kontrolleri başlıyor

  Millî buz patenci Tuğba Karademir sporu bıraktı

  Alanya'da 7 ülkeden 114 sporcu pedal çeviriyor

  UEFA'da hakemleri İtalyan Collina atayacak

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.