27 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

Dünya yıldızları İstanbul'a gelecek

Teniste bu yıl altıncısı düzenlenen ve dün ana tablo maçlarıyla start alan İstanbul Cup'ın ardından şehri önümüzdeki yıl için farklı bir heyecan saracak. Son yıllarda Dünya Basketbol Şampiyonası, futbolda Şampiyonlar Ligi ve UEFA Kupası finali, Formula-1 gibi pek çok prestijli sportif organizasyona evsahipliği yapan İstanbul, 2011'in sonunda tenisin en büyük buluşmalarından biri için misafirlerine kucak açacak.

WTA'in en büyük yıllık turnuvası olan ve sezonun en başarılı 8 sporcunun 4,5 milyon dolar toplam ödül için yarışacağı WTA Sezon Sonu Şampiyonası 24 Ekim-30 Ekim 2011 tarihleri arasında İstanbul'da yapılacak. Sezonu ilk 8'de bitiren dünyanın önde gelen yıldız tenisçilerin bir hafta boyunca yapacağı 15 karşılaşma büyük bir heyecana sahne olacak.

Yıldız tenisçiler arasında Serena Williams (ABD), Ana İvanoviç (Sırbistan), Svetlana Kuznetsova (Rusya), Jelena Jankoviç (Sırbistan), Elena Dementieva (Rusya), Maria Şarapova (Rusya), Venus Williams (ABD), Dinara Safina (Rusya) ve Vera Zonareva (Rusya) gibi yıldız isimler bulunuyor. Tüm dünyanın büyük bir ilgiyle takip ettiği bu büyük organizasyon 40 yıllık tarihinde ABD, Almanya, İspanya ve Katar'dan sonra Türkiye'yi beşinci ülke olarak ev sahipleri arasına ekleyecek.

Türkiye'nin son dönemde başarıyla gerçekleştirdiği büyük organizasyonlar devlet büyüklerimize de büyük bir gurur yaşatıyor. Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özek, Türkiye'nin bu tür orgnizasyonlarla dünyada sporla tanıtımını en iyi yapan ülkelerin başında geldiğini söyledi. Bu tür organizasyonların Türkiye'nin tesisleşmesine ve spor kültürünün gelişmesine katkı yaptığını belirten Bakan Özak, "Ayrıca ülkemizin tanıtımını bedavaya getiriyoruz" dedi.

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül ise, sporun ülkeler arasında yakınlaşmayı artırıcı özelliğiyle günümüzün en önemli barış enstrümanı olduğunu, milleti, dini, ırkı ve siyaseti birbirinden farklı insanların ortak ileteşim dili kaynaştığını belirterek, "İstanbul'da bu büyük organizasyon sayesinde dünyanın en önemli tenisçilerinin dostluk içinde yarıştıklarını görmenin mutluluğunu bir defa daha yaşacağız" şeklinde konuştu.

EROL DOYRAN

[email protected]

27.07.2010


 

AĞIR ÇEKİM TEKRARA PAYDOS

İTALYA'DA devlet televizyonu RAİ, futbol programlarıyla ilgili olarak sürpriz bir karar aldı. Yeni yayın döneminde, maçların ardından yayımlanacak futbol programlarında, çeşitli pozisyonların tartışılması için ağır çekim tekrar yönteminin kullanılmaması kararlaştırıldı. Tekrar yöntemi, ancak çok vahim hakem hatalarının olduğu pozisyonlar için kullanılacak. RAİ Spor Müdürü Eugenio De Paoli, ''Devlet televizyonunun polemiklere, bar muhabbetlerine ve kavga gürültüye kapıyı kapatma zamanı gelmişti. Programlarda artık futbolun teknik ve taktik yönlerine ağırlık verilecek'' dedi. RAİ, 43 yıldır süren geleneği yeni bir karar eşliğinde rafa kaldırdı. Serie A'da 29 Ağustosta yeni sezon perdeyi açtığında, artık televizyonlardaki spor programlarında sözlü dalaşmalara ve de kavgalara yer olmayacak. ''Domenico Sportiva'' (Spor Pazarı) ve ''Novantesimo Minuto'' (Doksan Dakika) gibi programlarda, maçlardaki pozisyonlar tekrarlar eşliğinde uzun uzadıya masaya yatırılmayacak. Tekrar, her hafta didaktik amaçlarla sadece üç dört pozisyon için kullanılacak. O pozisyonlar hakkında da üzerinde uzun uzadıya tartışma yapılmaksızın, ''ofsayt'', ''penaltı değilmiş'' gibi birer cümlelik yorumlarla yetinilecek.

27.07.2010


 

Guti top sihirbazı

İSPANYOL basını, 15 yıl formasını giydiği Real Madrid'e veda eden "Guti" lakaplı Jose Maria Gutierrez Hernandez için "İspanyol futbol tarihinin en büyük yeteneklerinden biri" yorumunu yaptı. Santiago Bernabeu Stadı'nda düzenlenen basın toplantısıyla Real Madrid'deki dönemini sonlandıran Guti, İspanyol basınınca alkışlarla yollandı. "Hayranları ve deplasmanda oynadığı maçlarda kendisinden nefret eden rakip taraftarlar karşısında kendi stilini çıkaran futbolcu" olarak gösterilen Guti, "anlaşılması güç" bir futbolcu olarak yorumlanıyor. İspanyol spor gazeteleri Marca ve As'ın Real Madrid muhabirleri, Guti'nin saygı gösterilen bir futbolcu olmak için büyük bir mücadele verdiğini belirtirken, Guti'yi "Real Madrid'de bir anlamda Fernando Redondo'nun mirasçısı olan, onun stiline sahip, top sihirbazı, topla rahat oynayan ve hayal edilemeyecek boşluklardan topu geçiren, gol kokusunu iyi alan, saha içinde ve dışında hem melek hem de şeytan biri" olarak özetlediler.

İSPANYOL GAZETECİ HAYRANI

Her şeye rağmen Madrid'e çok şey katan Guti, İspanyol basınını da kendine hayran bıraktı. Bir İspanyol gazeteci saçlarını aynen Guti'ye benzeterek basın toplantısına gelirken, soru sormak için mikrofonu aldığında "Guti, seni çok özleyeceğiz" demekten kendini alamadı. Bu arada, "Her zaman Real Madridli olacağım" diyen Guti, profesyonel futbolu bıraktığında Real Madrid'e geri dönerek, kulüp içinde görev yapmak istediğini kaydetti.

REAL'LE 15 KUPA KAZANDI

Öte yandan Guti, 15 yıl formasını giydiği Real Madrid ile 5 lig, 3 Avrupa Şampiyonlar Ligi, 2 Kıtalararası Kupa, 1 Avrupa Süper Kupası, 4 İspanya Süper Kupası kazandı. Real Madrid Kulübü, eski futbolcusuna bir jest yaparak, onun döneminde kazanılan söz konusu kupaları basın toplantısında sergiledi. Kulüp ayrıca, futbolcunun Real Madrid formayısıyla oynadığı maçlardan hazırladığı bir video gösterimi sundu. 33 yaşındaki orta saha oyuncusu, Real Madrid ile oynadığı 541 maçta, toplam 77 gol atarken, en iyi sezonu olarak gösterilen 2000-2001'de ligde 32 maçta, 14 gol, Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde de 12 maçta, 4 gol atmıştı.

27.07.2010


 

Real Madrid Mesut için ısrarlı

İSPANYOL spor gazetesi Marca, Werder Bremen'de oynayan Türk kökenli Alman futbolcu Mesut Özil'in her geçen gün Real Madrid'e daha da yakınlaştığını iddia etti.

Barcelona, Manchester United, Chelsea, Arsenal, Milan, Juventus gibi kulüplerin de istediği belirtilen Özil'in, Real Madrid'e gitme ihtimalini daha yüksek gösteren Marca, kulüplerarası görüşmelerin olumlu ilerlediğini kaydetti. Gelecek sezon Werder Bremen ile sözleşmesi sona ereceğinden 15 milyon Avro'ya transfer edilebileceği söylenen Özil'in, Real Madrid'e gelmesi halinde Hollandalı futbolcu Rafael Van der Vaart'ın ise satılacağı ifade ediliyor. Öte yandan İspanyol basını, Real Madrid'in, Almanya'nın Stuttgart takımında oynayan defansif orta saha oyuncusu Sami Khedira'yı transfer edeceğine kesin gözüyle bakıyor.

27.07.2010


 

Maradona millî takımda kalmak için şart koştu

ARJANTİN Milli Takımı'nın teknik direktörü Diego Maradona, kontrat yenilemesi için şartları olduğunu söyledi ve görevine devam etmesi için ekibine dokunulmaması gerektiğini ifade etti.

Milli takımdaki görevini sürdürmek istediğini, ancak bunun, Arjantin Futbol Federasyonu Başkanı Julio Grondona'ya bağlı olduğunu ifade eden Maradona, ''Masör veya malzemeci, ekibimden birinin saçına dahi dokunulursa ben yokum'' diye konuştu. Maradona ile 4 yıl daha çalışmak isteyen Grondona, Dünya Kupası'nın ardından, teknik direktörün yardımcısı Oscar Ruggeri'yi eleştirmişti.

27.07.2010


 

Beşiktaş'ta 8 bininci kombine sahibine ödül

BEŞİKTAŞ Kulübü'nün 2010-2011 futbol sezonu için kombine kart satışları sürerken, 8000. kombine kartı alan talihli taraftar Salih Eşbulan'a hediyeler verildi.

İnönü Stadı Kartal Yuvası Mağaza Müdür Yardımcısı Celal Kalay tarafından, talihliye verilen hediyeler içerisinde, beyaz forma, blazer ceket, gömlek, pantalon, kravat, kemer, VIP rozet-kol düğmesi seti, kartal heykeli ve sweat-shirt yer aldı. Eskişehir'de yaşayan taraftar Eşbulan, her sezon BJK İnönü Stadı'nda yaklaşık 10 maça gelerek siyah-beyazlı ekibi desteklendiğini, kulübüne lisanslı ürünlerinden satın alarak destek olmaya çalıştığını ifade etti.

27.07.2010


 

Sultanlar hocasız kaldı

(A) Milli Bayan Voleybol Takımı Antrenörü Alessandro Chiappini, Avrupa Ligi üçüncülüğünü kabullenemedi ve görevinden istifa etti.

Avrupa Ligi Finalleri'nde, yarı finalde Bulgaristan'a 32 yenilerek büyük hayal kırıklığı uğratan ve final şansını kaybeden (A) Milli Takım, dün üçüncülük maçında İsrail'i 30 yenerek lig üçüncüsü oldu.

27.07.2010


 

F.Bahçe İsviçre yolcusu

FENERBAHÇE Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. eleme turunda 28 Temmuz Çarşamba günü deplasmanda Youn Boys ile yapacağı maç için bugün İsviçre'ye gidecek.

Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan sabah saatlerinde özel bir uçakla Zürih'e gidecek sarı-lacivertli ekip, buradan karayoluyla maçın oynayacağı Bern şehrine geçecek. Teknik direktör Aykut Kocaman, TSİ 19.30'da, karşılaşmanın oynanacağı Stade de Suisse'de Young Boys maçıyla ilgili basın toplantısı düzenleyecek. Kocaman'ın basın toplantısının ardından sarı-lacivertliler, TSİ 20.00'de, başındaki 15 dakikalık bölümü basın mensuplarına açık tutulacak son hazırlık çalışmasını yapacak. Sarı-lacivertliler, çarşamba günü TSİ 21.15'de Young Boys ile yapacağı maçın ardından geceyi Bern'de geçirip, 29 Temmuz Perşembe günü sabah Zürih'e geçip uçakla İstanbul'a dönecek.

27.07.2010


 

FIFA Başkanı Blatter Türkiye'ye gelecek

TÜRKİYE'NİN en önemli spor projeleri arasında gösterilen Anadolu Spor Akademisi (ASA) Projesi'ne FIFA yönetiminden destek geldi.

Erzurum'da filizlenen, Ağrı'da hayata geçirilen ve Hakkari'de kurduğu takımla gündeme oturan ASA, eylül ayında görücüye çıkıyor. FIFA Başkanı Sepp Blatter'in 2 ay sonra proje için Türkiye'ye geleceği öğrenildi. FIFA yetkililerinin yapacağı ziyaretin kendilerini heyecanlandırdığını kaydeden Anadolu Spor Akademisi Projesi Genel Koordinatörü Özcan Şimşek, "Sayın Blatter, Ağrı'nın eski Valisi Mehmet Çetin'in ağzından projeyi dinlediğinde nasıl heyecanlanmıştıysa aynı heyecanı bugün biz yaşıyoruz" dedi.

27.07.2010


 

Trabzonspor ilk defa yağmurda çalıştı

TRABZONSPOR, yeni sezon öncesi hazırlıklarını Hollanda'nın Tegelen kasabasında sürdürüyor. Belçika'da Genk takımı ile oynadığı hazırlık maçını 1-0 kazanan bordo-mavililer, Hollanda'daki antrenmanlarının 15. gününde ilk kez yağmur altında çalıştı.

Önceki yıllardaki kamplara oranla iklim şartları bakımından bu yıl sıkıntı yaşamayan Karadeniz ekibi, hafif bir antrenman yaptı.

27.07.2010


 

Avrupa Atletizm Şampiyonası başlıyor

20. Avrupa Atletizm Şampiyonası, 50 ülkeden toplam bin 370 atletin katılımıyla dün akşam yapılan resmi açılış töreninin ardından, bugün İspanya'nın Barcelona şehrinde başlayacak.

Atletizmde, tarihinde ilk defa bir Avrupa Şampiyonası düzenleyen İspanya, Barcelona kentinde, 7 gün boyunca Avrupa'nın en renkli spor organizasyonlarından birine ev sahipliği yapacak. Türkiye, şampiyonaya 12 bayan ve 8 erkek olmak üzere, toplam 20 sporcu ile katılacak.

BEKELE, ELVAN VE NEVİN İDDİALI

Şampiyona öncesi Elmas Lig'in Lozan ayağında 3 bin metrede 3. olan Avrupa salon rekortmeni Almitu Bekele Degfa, Paris ayağında 5 bin metrede 3. olan, çift olimpiyat gümüş madalyalı Elvan Abeylegesse ile son olarak İspanya'da koştuğu 100 metre engellide Türkiye rekoru kıran Nevin Yanıt, Türkiye'nin madalya beklentisi yüksek atletlerinin başında yer alıyor. Ayrıca Türk Milli Takımı, tarihinde ilk kez bir Avrupa şampiyonasında erkekler 4x100 metre ve bayanlar 4x400 metre bayrak yarışlarında piste çıkacak. Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, 5 bin ve 10 bin metrelerde mücadele edecek Meryem Erdoğan'ın ilk 5 şansının bulunduğunu, Mert Girmalegese ve Halil Akkaş'ın 5 bin metrede, Kemal Koyuncu'nun ise 10 bin metrede madalya alabileceğini açıkladı.

REKOR KATILIM OLACAK

İlk defa 50 ülkeden bin 370 atletin katılımıyla bir rekora imza atanşampiyonada atletizmseverler dünya rekortmeni Rus sırıkçı Yelena Isinbayeva ile üç adım atlamada 2004'te olimpiyat şampiyonu olan ve iki kez Avrupa şampiyonluğunu elde eden İsveçli Christian Olsson'un yokluğunu hissedecek.

27.07.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.