13 Ağustos 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Seçim öne alınabilir

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, NTV’ye yaptığı değerlendirmelerde, 2011 genel seçimlerini geciktirmenin mümkün olmadığını, ancak öne almanın anayasa gereğince mümkün olduğunu belirterek, ‘’Dolayısıyla 22 Temmuz iyi bir tarih değildi. Seçimlerin ya Mart ya da Nisan, Mayıs veya Eylül, Ekim, Kasım aylarında olması çok daha doğaldır’’ dedi.

Arınç: Seçim erkene alınabilir Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 2011 genel seçimlerini geciktirmenin mümkün olmadığını, ancak öne almanın anayasa gereğince mümkün olduğunu belirterek, ‘’Dolayısıyla 22 Temmuz iyi bir tarih değildi. Seçimlerin ya Mart ya da Nisan, Mayıs veya Eylül, Ekim, Kasım aylarında olması çok daha doğaldır’’ dedi.

Arınç, NTV’de son gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu ve soruları cevapladı. Referandumla ilgili kampanyaların korkunç bir sıcak altında yapıldığı ifade edilerek, 2011 genel seçimlerinin öne çekilmesinin gündeme gelip gelemeyeceğine ilişkin soru üzerine Arınç, ‘’Bu sıcakları gördük, yaşadık. Sanıyorum unutmayacağız. Önümüzdeki seçimleri değerlendirirken buna dikkat etmemiz lazım’’ dedi. 22 Temmuz tarihini kendilerinin koymadığını, Meclis’te Cumhurbaşkanlığı seçiminde bir tıkanma olması sebebiyle seçimin Yüksek Seçim Kurulu’nun kararıyla 22 Temmuz’a alındığını anlatan Arınç, şöyle devam etti:

‘’Oysa biz Meclisten sevk ederken kanunu 24 Haziran olarak düşünmüştük. Yetişmez dediler, komisyonda 22 Temmuz oldu. Şimdi seçimi geciktirmek mümkün değil ama öne almak mümkün anayasa gereğince. Dolayısıyla 22 Temmuz iyi bir tarih değildi. Seçimlerin ya Mart ya da Nisan, Mayıs veya Eylül, Ekim, Kasım aylarında olması çok daha doğaldır. Dolayısıyla 22 Temmuz’u biz koymadık. Bu 22 Temmuz’da tekrar ısrar olur mu yoksa bir iki ay seçim öne çekilebilir mi? Bunu seçime yaklaştığımızda göreceğiz. Bana sorarsanız olabilir. Gecikmek mümkün değil ama öne almak mümkün.’’

13.08.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Bereket Konvoyu Bosna Hersek’te

  O çocuklar şimdi meslek öğreniyor

  Balya, 4.8 ile sallandı

  Çoban yangın çıkarmaktan tutuklandı

  Sabıkalı pistte yine uçak kazası

  AB ile araştırmayı sevdik

  Kimlik numarası olmayan oy kullanamayacak

  Diyanet’ten “referandum genelgesi”

  Dinçer: Emekliye promosyon için çalışıyoruz

  Zekai Özcan MHP’ye katıldı

  Hidroelektrik santralinde patlama

  Çukurca’da çatışma

  Selanik Başkonsolosluğu’na saldırı

  ERGENEKON DA YÜKSEKOVA GİBİ OLMASIN

  Seçim öne alınabilir

  MEMUR 310 TL İSTİYOR

  Gül, şehit yakını ve gazilere iftarda ağırlayacak

  Levent Ersöz: Darbecilik namussuzluktur

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.